11. kolo
12.12.2020 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Herthy (© AFP)

Duel mezi Gladbachem a Herthou vítěze nepoznal

Gladbach po šťastném postupu v Champions League nemusí smutnit z bundesligové prohry, jelikož na gól Mattéa Guendouziho dokázal odpovědět Breel Embolo. "Hříbata" mají tedy pohárové příčky pořád na dohled, zatímco "Stará dáma" bodovala ve třetím klání po sobě, což se jí v této sezoně ještě nepodařilo.

Toto střetnutí bylo z počátku velmi opatrné. Ostatně, během úvodního poločasu byly k vidění pouze dvě zaznamenáníhodné situace. Na straně berlínského klubu se osmělil Krzysztof Piatek, zatímco v dresu Borussie otestoval Schwolowovu pozornost pokusem ze střední vzdálenosti Hannes Wolf. Do šaten se tedy putovalo za bezbrankového stavu.

Ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce to nebyl zrovna festival brankových příležitostí, nicméně dvakrát se balon v síti přeci jen zatřepotal. Poprvé už ve 47. minutě. Vladimír Darida posunul na Guendouziho, který pravačkou z hranice vápna nedal gólmanovi Tobiasi Sippelovi šanci - 0:1. V devětapadesáté minutě se snažil svým volejem odpovědět Wolf, jenže nebyl přesný.

Patrick Hermann následně přeloboval Schwolowa, avšak za svého brankáře zaskočil Dredryck Boyata. A protože Dodi Lukebakio ve svojí šanci selhal, mohla se "Hříbata" dočkat vyrovnání. Florian Neuhaus poslal krásný centr za obranu na zadní tyč, odkud přiťuknul balon před bránu Ginter a pro Breela Embola nebyl pražádný problém z bezprostřední blízkosti doklepávat kolenem - 1:1.

V 85. minutě se mohl prosadit mladý Holanďan Daishawn Redan, ale bylo znát, že ještě bude muset nabrat další zkušenosti. Skvadra Marka Roseho pořád může doufat, že pauzu přečká na pohárových příčkách, přestože ji čekají dva ostré mače s Frankfurtem a Hoffenheimem. Hertha vyzve Mohuč a Freiburg.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,02-3,84-3,72. Nestálo by za uvahu změnit kurz na 0 na 3,82???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele