11. kolo
12.12.2020 15:30 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Radost hráčů Kölnu (© AFP)

Köln v důležitém zápase přehrál Mohuč

Ač dohrávali o deseti, potřetí v řadě "Kozli" bodovali a věří, že vánoční přestávku nepřečkají v sestupovém pásmu. Die Nullfünfer prohráli naopak osmé utkání a musí doufat, že Augsburg nepodlehne Schalke. V takovém případě by bývalý klub Zdeňka Pospěcha spadl na samé dno tabulky.

Robin Zentner musel v Opel-Areně poprvé do akce v 16. minutě. Hned z další příležitosti skóroval Jan Thielmann, avšak kolega Elvis Rexhbecaj stál v těsném ofsajdu, takže stav byl nadále bezbrankový. Následující dobrá šance přišla na pořad odpoledne až v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky, když zblízka trestuhodně minul Jean-Philipp Mateta.

Rozhodující moment celého zápasu se odehrál v 55. minutě. Anthony Modeste poslal z pravé strany balon do vápna, kde měl Rexhbecaj dost prostoru na to, aby levačkou zakončil přesně k pravé tyči - 0:1. Střelec branky mohl druhou přidat už za nějakých 120 sekund, jenže neuspěl, tak jako kolega Ondrej Duda.

Jan-Moritz Lichte pak poslal na trávník nové hráče, nicméně v tomto duelu zkrátka nebylo domácím souzeno bodovat. Marius Wolf mohl přidat pojistku, kdyby si počínal přesněji. Krátce po něm selhal ve výborné šanci Modeste, který zatím marně navazuje na své působení v klubu z města nad řekou Rýn, ke kterému došlo mezi lety 2015-2017.

V 76. minutě Duda nesmyslně povalil Kevina Stögera v rozmezí desítek sekund inkasoval druhou žlutou kartu. Markus Gisdol věru neměl radost. Naštěstí pro slovenského fotbalistu Die Nullfünfer početní výhodu nezužitkovali, jelikož pozorný Timo Horn vychytal jak Robina Quaisona, tak Edmilsona Fernandese. V nastaveném čase měl hostující gólman i trochu štěstí, že znovu Quaison a spolu s ním Mateta netrefili zařízení.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele