11. kolo
13.12.2020 18:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Leverkusen se dostal do čela Bundesligy, Hoffenheimu dal čtyři góly

Leverkusen dokázal v posledním zápase 11. kola vyhrát 4:1 nad Hoffenheimem. Hosté obdrželi dvě červené karty a Leverkusen se díky zisku třech bodů dostal do čela Bundesligy.

Na 1. místě se Leverkusen nachází s náskokem pouhého jednoho bodu na druhý Bayern, který v tomto kole pouze remizoval 1:1 na půdě Unionu Berlín. Hoffenheim je pak s dvanácti body na dvanáctém místě.

Favoritem zápasu byl podle předzápasových prognóz domácí Leverkusen, za který nastoupil v základní sestavě také český útočník Patrik Schick. Skóre se poprvé měnilo už ve 4. minutě. Po rychlé rozehrávce rohového kopu si Bailey posunul míč až do pokutového území Hoffenheimu a z úhlu vymetl zadní šibenici.

Ve 24. minutě mohl Hoffenheim vyrovnat, střelu Baumgartnera však solidním zákrokem vychytal Hrádecký. A ve 27. minutě se domácí dostali do dvougólového vedení a znovu se prosadil Leon Bailey. Tentokrát vystihl moment, kdy byl brankář hostů Baumann daleko od brány a po rychlé kličce zakončoval do prázdné brány. Ve 30. minutě hosté zahodili velkou šanci, když Posch naskočil u zadní tyče na centr, avšak hlavou následně nemířil přesně.

Ve 44. minutě zahrozil Wirtz, jeho střelu se však podařilo Baumannovi vyrazit na roh. Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 pro domácí.

A do druhé půle nastoupili hráči Hoffenheimu jako vyměnění. V 50. minutě se jim podařilo snížit na 1:2, když se po líbivé individuální akci prosadil Baumgartner. V 55. minutě však vrátil Leverkusenu dvougólové vedení Wirtz, který prostřelil Baumanna z bezprostřední blízkosti.

V 68. minutě se stal zisk bodů pro Hoffenheim zase o trochu nereálnějším. Červenou kartu totiž po druhé žluté viděl hostující Grillitsch a musel předčasně odejít do sprch. V 70. minutě zabránil téměř jistému gólu domácích Baumann, který skvěle vyčetl záměr Alaria a vyhrábl mu míč přímo zpod nohou.

V 79. minutě následoval Grillitsche do sprch jeho spoluhráč Posch, který byl vyloučen rovněž po dvou žlutých. Poslední hřebík do rakve Hoffenheimu přidal v nastaveném čase z pokutového kopu Alario, který přišel do hry v průběhu druhého poločasu, jako střídající hráč za Schicka. Zápas skončil výsledkem 4:1 a Leverkusen tak zůstane minimálně do příštího kola na čele tabulky.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele