11. kolo
11.12.2020 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Wout Weghorst (© AFP)

Weghorst dvěma góly srazil Frankfurt, Wolfsburg tak dočasně poskočil na čtvrté místo

Wolfsburg v souboji s Frankfurtem udržel svou ligovou neporazitelnost, kterou disponuje v Bundeslize už jenom také Leverkusen, ba co více, dokonce urval své páté vítězství a vyhoupl se dočasně bodově na třetí Lipsko, za nímž zaostává jen vlivem horšího skóre. Perfektní výkon odvedl Wouter Weghorst, který dvěma góly strhl výhru na stranu domácích.

Hosté v uplynulých pěti zápasech pětkrát remizovali, i oni drželi až do této chvíle sérii slušnějších výsledků. A hlavně je dosud v tomto ročníku porazil pouze mistrovský Bayern, na Vlky tedy nečekala už předem vůbec jednoduchá práce. Přitom svěřenci trenéra Adolfa Hüttera nebyli daleko od jakéhokoli bodového zisku, do vedení je totiž poslal Bas Dost.

První poločas každopádně žádný přesný zásah ještě nenabídl. V 9. minutě byl blízko skórování Wolfsburg, a to prostřednictvím Schlagera, jenže po jeho zakončení, tečovaném bránícím Sowem, narazil míč jenom do tyčky. Ve 23. minutě se pokoušel Mbabu překonat gólmana Trappa svou hlavičkou, ani tahle šance však průběžnou změnu skóre neznamenala.

Zhruba po půlhodině hry se mužstvo kouče Olivera Glasnera dožadovalo nařízení pokutového kopu, rukou totiž zahrál ve vlastním pokutovém území Rode, jenže píšťalka sudího Schmidta zůstala němá. Frankfurt se své první větší příležitosti dočkal vlastně až po přestávce, avšak Kostič sám před brankářem Casteelsem selhal v koncovce a namířil balón jen nad břevno.

V 56. minutě zahodili taktéž domácí slušnou možnost, Trapp se nejprve vytáhl proti pokusu Philippa, přičemž bleskově na to zasáhl i proti dorážce Weghorsta. První branka utkání přišla na řadu v 63. minutě, to když stoper Brooks srazil v pokutovém území podnikajícího Hintereggera, nařízena byla penalta, kterou pak Dost proměnil do protipohybu Casteelse.

Wolfsburg se ovšem nevzdal a udělal moc dobře. Také on měl k dispozici pokutový kop, Philipp v šestnáctce trefil ruku protihráče Ilsankera, tato skutečnost tentokráte neunikla pozornosti Schmidta, a Weghorst tak z bílého puntíku vyrovnal. Ten se v 88. minutě trefil ještě jednou, nasměroval merunu po zemi ke vzdálenější tyčce po kolmici od Schlagera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, vfl-wolfsburg.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele