Bundesliga - preview 11. kola

11.12.2020, 08:50, aktualizováno 13.12.2020, 08:37
Previews
Fanoušek Augsburgu (© AFP)
Velká šance se naskytla Leverkusenu, Bayer doma hraje s Hoffenheimem a pokud zvítězí, posune se na první místo tabulky před dvojici Bayern, Lipsko. V krizi se i nadále topí Schalke, které bude o první výhru usilovat v Augsburgu...
FC Augsburg - Schalke 04  (neděle 15:30)
Poslední Schalke se pokusí v Augsburgu přerušit svou dlouhotrvající sérii bez ligového vítězství. V jeho případě opravdu stěží odhadovat, kdy se dočká konkrétního úspěchu, neboť mužstvo výsledkově i herně neustále strádá. Domácí by každopádně nemuseli být tak těžko k poražení, ani oni totiž neoplývají žádnou dechberoucí formou, na rozdíl od startu sezóny.

V úvodních třech kolech vydolovali svěřenci trenéra Heika Herrlicha solidních sedm bodů, připsali si skalp berlínského Unionu a Dortmundu, remizovali s Wolfsburgem. Jenže potom se výkonnost jaksi propadla směrem dolů, od té doby skolili pouze předposlední Mohuč. A aby se odpoutali o něco dál od sestupového pásma blíže do středu tabulky, musejí zkrátka zvítězit.

Fuggerstädter bude chybět André Hahn, jenž je postižený nemocí COVID-19, Fredrika Jensena trápí poraněný kotník, mimo hru zůstává též Jan Morávek, svalové potíže sužují Madse Pedersena a ty s kolenem Noaha-Joela Sarenrena-Bazeeho. Ani tyhle absence Augsburgu nepřidávají na sebevědomí. Nicméně proti Schalke se musí smířit s rolí favorita.

Šestadvacetkrát za sebou již Die Königsblauen nepoznali pocit výhry na poli Bundesligy. K přerušení své rekordní šňůry rozhodně neměli blízko před týdnem, doma jasně nestačili na Leverkusen. "Děláme všechno možné pro výhru, třeba statistické údaje našeho pohybu jsou nyní vynikající. Potřebujeme vydolovat co nejvíce bodů," mínil hostující kouč Manuel Baum.

Pro něj bude souboj s Augsburgem rozhodně pikantní záležitostí. Jako šéf lavičky áčka tam totiž působil mezi roky 2016 až 2019, než přes německou dvacítku a osmnáctku zamířil právě do Schalke. "Když se dívám zpět, prožil jsem tam několik skvělých okamžiků. Jenže ty jsou už minulostí. Teď se chystám se svým mužstvem konečně urvat tři body," burcoval Baum.

Toho trápí i nadále neutuchající marodka. Jistojistě bude postrádat Frederika Rönnowa, Goncala Pacienciu i Ahmeda Kutucua, byť poslední jmenovaný už aspoň začal s lehčími cvičeními a brzy by se mohl zapojit do plného tréninku. Pořád ale není jasné, zda budou moci nastoupit Ralf Fährmann, Salif Sané, Ozan Muhammed Kabak, Suat Serdar a Amine Harit.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Framberger, Gouweleeuw, Khedira, Uduokhai - Strobl, Gruezo - Caligiuri, Vargas - Niederlechner, Gregoritsch
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Langer - Thiaw, Kabak, Nastasič, Oczipka - Omar Mascarell, Schöpf - Skrzybski, Uth, Serdar - Raman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.72 - 3.72
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim  (neděle 18:00)
Leverkusen zakončil svou pouť v hlavní fázi Evropské ligy asi nejlepším možným způsobem. V souboji s pražskou Slavií vsítil hned čtyři branky, dohromady jich posbíral v této soutěži jednadvacet a i v Bundeslize se mu velmi slušně daří. Rozhodně nemíní přerušovat svou sérii neporazitelnosti proti Hoffenheimu, který se zatím nachází jen ve středu průběžného pořadí.

Taktéž hosté v Evropské lize obecně neměli žádné problémy a potvrdili roli favorita, všudy všeho ztratili jen dva body a naposledy vypráskali doma poslední Gent. Jenže na domácí scéně už takovou slávu neprožívají. Hlavně proto, že v říjnu a listopadu ani jednou nevyhráli a ze sedmi duelů vytěžili pouhé tři body. Alespoň před týdnem utnuli svou šňůru bez výhry.

Porazili totiž Augsburg, přesto jim chybějící tříbodové výsledky zatím znemožňují pohybovat se v tabulce na předních místech, které by zaručovaly účast v evropských pohárech pro příští ročník. "Sledovali jsme jejich duel proti Gentu. Myslím si však, že proti nám nastoupí s jinou sestavou. Čeká nás bezpochyby soupeř, který nám bude komplikovat život," říkal Peter Bosz.

Domácí stratég může být se současným stavem spokojený. Jeho tým spolu s Wolfsburgem v lize doposud ani jednou neprohrál, po deseti odehraných kolech okupoval druhou pozici, jen o bod pozadu oproti vedoucímu Bayernu. "Kabina mě nepotřebuje k tomu, aby byla v euforii. V té je díky vlastním schopnostem. Situace se ovšem může rychle změnit," varoval Bosz.

Oba celky se potýkají s poměrně početnými absencemi. Hoffenheimský stratég Sebastian Hoeness i nadále nebude moci využít Dennise Geigera, který disponuje v tomto střetnutí disciplinárním trestem za červenou kartu v klání s Mohučí, na marodce se pořád nacházejí čtyři obránci, a to Ermin Bičakčić, Benjamin Hübner, Pavel Kadeřábek a Kostas Stafylidis.

Bayeru zůstávají mimo hru stále Exequiel Palacios, Santiago Arias a Charles Aránguiz, fit nejsou ani Sven Bender a Paulinho, avšak druhý jmenovaný začal aspoň s tréninkem. Kerem Demirbay se vypořádává s koronavirem, do plné přípravy se již aspoň zapojili Lucas Alario a Mitchell Weiser, i tak je však jejich nástup do tohoto utkání nepravděpodobný.

Údajně je ještě nejistý start u Karima Bellarabiho a Tina Jedvaje, Leverkusen by ovšem i tak měl plnit úlohu mírného favorita. "Aktuální program nás hodně unavuje, ale mí hráči vypadají paradoxně čerstvě," těšilo Bosze. "Tahle skutečnost se ukázala už po minulém mači se Slavií. Hodně jsme běhali, sprintovali. Musíme každopádně kontrolovat herní vytížení," dodával.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, Tapsoba, Sinkgraven - Baumgartlinger - Wirtz, Amiri - Bailey, Schick, Diaby
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, Nordtveit, Skov - Samassekou - Rudy, Baumgartner - Grillitsch - Bebou, Kramarič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 4.42 - 4.07
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Dortmund v posledních dvou ligových zápasech nevyhrál. Vrátit se do vítězné pohody a dotáhnout se na své soupeře v boji o titul se pokusí v domácím utkání se Stuttgartem, proti kterému ho však nečeká nic jednoduchého. Nováček soutěže totiž v nové sezóně venku ještě neprohrál.

Borussia má rozhodně co napravovat. Z předchozích dvou bundesligových duelů totiž svěřenci Luciena Favreho získali jediný bod. Po šokující domácí porážce s Kolínem totiž minulý týden jen remizovali 1:1 na půdě Frankfurtu a okamžitě nabrali čtyřbodovou ztrátu na čelo tabulky. Navíc přišli o svůj největší klenot, norského střelce Erlinga Hålanda, který bude kvůli svalovému zranění chybět minimálně do konce prosince. I bez něj ale žlutočerní dokázali zvítězit v závěrečném utkání skupinové fáze Ligy mistrů, ve kterém díky gólům Piszczeka a Witsela otočili souboj se Zenitem Petrohrad.

Nyní už se ale musejí soustředit opět na domácí soutěž, ve které je už o víkendu čeká souboj se Stuttgartem, kterému se návrat do Bundesligy zatím daří na výbornou. "Stuttgart má velmi silné mužstvo, zejména v útočné fázi představují skutečnou hrozbu," popisoval na předzápasové tiskové konferenci trenér Borussie Lucien Favre. "Mají spoustu rychlých hráčů, celkově jako tým se zdají být velice dobře organizovaní, jejich trenér dělá skvělou práci," doplnil sportovní manažer Michael Zorc.

Dosavadní výsledky VfB dokazují, že slova chvály jsou rozhodně na místě. Stuttgart se po deseti zápasech drží na dohled od pohárových umístění, na která mu momentálně z osmého místa chybí jen dva body. Z Dortmundu tak rozhodně Pellegrino Matarazzo se svým mužstvem nebude chtít odjet s prázdnou, zvlášť když ze všech předchozích venkovních zápasů v této sezóně přivezl body. Naposledy tomu tak bylo před týdnem, kdy zásluhou dvou branek konžského útočníka Wamangituky Stuttgart vyhrál 2:1 v Brémách.

Trenér Matarazzo tak nemá důvod před výletem do Dortmundu skrývat sebevědomí. "Cítíme k Borussii velký respekt, ale zároveň věříme vlastním schopnostem. Máme jasnou představu, jaký fotbal proti nim chceme hrát. Nesmíme ztrácet kuráž," odhodlaně vyprávěl před utkáním třiačtyřicetiletý Američan.

Chybět mu ale v Signal Iduna Parku bude kapitán Gonzalo Castro, který si odpykává trest za pět žlutých karet. Kvůli zdravotním problémům pak nenastoupí Awoudja, Cissé, Karazor a Thommy. Zpátky by naopak mohli být Didavi a González, kteří po zranění opět trénují s týmem. Domácí se kromě již zmiňovaného Hålanda budou muset obejít bez Akanjiho, Dahouda, Delaneyho, Meuniera, Moreyho a Schmelzera.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Can, Hummels, Zagadou - Passlack, Witsel, Bellingham, N. Schulz - Sancho, Reyna - Reus
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kobel - Mavropanos, Anton, Kempf, Sosa - W. Endo, Mangala - Wamangituka, P. Förster, Coulibaly - Kalajdzic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.93 - 6.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Die Roten Bullen postoupili mezi německou elitu před sezonou 2016/2017 a od té doby pravidelně bojují o nejvyšší příčky. Tým Juliana Nagelsmanna si půjde pro sedmou výhru a bude doufat, že Bayer nebo Bayern zaváhají. Naopak hostující celek může v tomto střetnutí v podstatě jenom získat.

"Během úvodních pětadvaceti minut se nám dařilo nacházet volné prostory, o čemž jsme se před zápasem bavili. V prvním poločase jsme mohli dát více než dva góly. Myslím, že na sebe můžeme být hrdí, když se nám podařilo postoupit z takhle obtížné skupiny. Ostatně zkušenosti ze semifinále z minulé sezony se nám daří zužitkovat," nechal se slyšet po výhře 3:2 nad Manchesterem United v Lize mistrů obránce Willi Orban.

Lipsko tak - podobně jako Borussia Mönchengladbach - věří, že se podaří úspěšný týden zakončit dalším kvalitním představením a samozřejmě také dalším bodovým ziskem. Před týdnem se "Rudí býci" střetli v Allianz Areně s Bayernem Mnichov. Neoblíbeného soupeře sice opět nedokázali porazit, nicméně remíza 3:3 se určitě počítá.

"Kdo viděl první poločas, musí uznat, že jsme si vytvořili větší šance. Hráči přesně plnili to, co jsme si řekli před utkáním. Bayern má velmi, velmi kvalitní mančaft, a proto jsem velmi spokojený s bodem," hodnotil mladý trenér divácky atraktivní duel, ve kterém se za Lipsko prosadili Christopher Nkunku, Justin Kluivert a Emil Forsberg.

Oproti tomu zelenobílí doufají, že si nepřipíšou třetí porážku v řadě. Werder předtím pětkrát za sebou remizoval 1:1, což je vcelku unikátní počin, ale v tabulce má na barážovou příčku jenom čtyřbodový náskok. Během posledních dvou kol Kohfeldtova skvadra prohrála 3:5 s Wolfsburgem, a poté těsně nestačila na VfB Stuttgart.

"Byl to komický zápas. Dostali jsme dva góly, přestože si soupeř nevytvořil pořádnou šanci. My jsme si je sice vytvořili, ovšem nedokázali jsme je proměnit. Tohle je jeden z těch duelů, ve kterých prostě musíme bodovat. Porážka v takovémto případě mrzí dvojnásob. Příště musíme být pozornější," zamyslel se osmatřicetiletý trenér, jenž během svého působení na lavičce klubu z Weserstadionu sehrál se svou družinou proti RB Lipsko sedm zápasů, přičemž uhrál čtyři porážky, jednu remízu a jedno vítězství.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - T. Adams, Upamecano, Orban, Halstenberg - Sabitzer, A. Haidara - Dani Olmo - Kluivert, Nkunku - Poulsen
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Toprak, Friedl, Augustinsson - C. Groß - Mbom, M. Eggestein, Möhwald, Bittencourt - Sargent
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.33 - 9.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Nejprve sice přišla jenom remíza proti Freiburgu, nicméně následný postup do osmifinále Ligy mistrů je velkým úspěchem klubu ze Severního Porýní-Vestfálska. "Stará dáma" svého času také dosáhla na Evropské poháry, avšak v probíhajícím ročníku ji znovu brzdí nestálost výkonů.

"Je to šílené. Ve skupinové fázi jsme odehráli nejhorší zápas, ale přesto postupujeme dál. Myslím, že celkově vzato jsme si to za naše výkony zasloužili. Když jsme sledovali to druhé utkání, byli jsme dost nervózní, ale naše radost po závěrečném hvizdu byla obrovská. Splnili jsme, co jsme si přáli a teď můžeme slavit," hodnotil kapitán Lars Stindl po prohře 0:2 s Realem Madrid, která přesto stačila na postup do vyřazovací fáze Ligy mistrů, jelikož Inter nedokázal vyhrát proti Šachtaru Doněck.

Jonas Hofmann a Andreas Poulsen v 10. kole určitě do hry nenaskočí a nad dvojicí Rami Bensebaini/Tony Jantschke stále visí otazník. Jinak by měla být v pořádku všechna "Hříbata", včetně Alassaneho Pléy, Valentina Lazaro či Breela Embola. Nabízí se ovšem otázka, jestli to svěřenci Marka Roseho trochu nepřehnali s oslavami po historickém postupu v Champions League.

Hertha o minulém víkendu přehrála v derby Union Berlín, čímž ukončila jeho sedmizápasovou šňůru bez porážky. "S těmito třemi body jsem hodně spokojený. Jedná se o derby a k těm hráči obvykle přistupují trochu jinak. Škoda, že na stadionu nemohli být diváci. Přesto mám z tohoto vítězství ohromnou radost. Tím spíše, že se rozhodně nejednalo o snadný duel. Union má výborný tým, což dokazuje i počet získaných bodů," řekl po zápase hostující trenér Bruno Labbadia.

Z jeho svěřenců nebude moct zasáhnout do hry Eduard Löwen, ale také Matheus Cunha, jehož nepustí na trávník trest za pět nashromážděných žlutých karet. Jednadvacetiletý Brazilec přitom zatím předváděl velice zdařilé výkony, takže jeho absenci obrana Borussie přivítala. Až v den utkání se rozhodne, jestli bude moct nastoupit někdo ze čtveřice Jhon Córdoba, Santiago Ascacibar, Omar Alderete a Lucas Tousart. V Gladbachu každopádně věří, že po necelých šesti měsících na berlínskou skvadru znovu v Borussia-Parku vyzrají.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt - Zakaria, Neuhaus - Lazaro, Stindl, Thuram - Pléa
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarik, Boyata, Torunarigha, Plattenhardt - Stark - Darida, Guendouzi - Lukebakio, Piatek, Dilrosun
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.71 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Oba kluby jsou stále namočené do hry o setrvání v soutěži. Freiburg v posledních dvou zápasech remizoval. Naopak Arminia dokázala o minulém víkendu konečně přerušit sedmizápasovou sérii bez bodu.

"Určitě jsme moc rádi za to, že se nám podařilo vyhrát. Odehráli jsme velmi dobrý zápas a byli jsme efektivní, což bylo důležité. Rozhodně je to pro nás velká úleva, avšak ještě nás čeká hodně náročných utkání," prohlásil po těsném vítězství 2:1 nad sestupem rovněž ohroženou Mohučí trenér Uwe Neuhaus.

O góly se minulou sobotu postarali Manuel Priell a Ristu Doan. Oba by neměli ani tentokrát chybět v záložní řadě. Jedinými dvěma zraněnými zůstávají Amos Pieper a Andreas Voglsammer. Na stoperu by tedy měl naskočit Joakim Nilsson. Sebastian Müller, Reinhold Yabo, ale také obě letní posily Arne Maier a Cebio Soukou už jsou stoprocentně fit a budou se těšit na další odehrané minuty.

Svěřenci Christiana Streicha, jenž stále řeší absence některých důležitých hráčů, včetně Küblera, Sallaie, Flekkena či Haberera, často střídají špatné a dobré sezony. Ta současná zatím neprobíhá podle představ, ale zkušený kouč věří, že se snad po remízách s Augsburgem a Gladbachem znovu podaří dosáhnout na body.

"Byla to hodně intenzivní partie. Vstoupili jsme do ní s jasným cílem bodovat. Proti účastníkovi Ligy mistrů jsme dvaadvacetkrát vystřelili na bránu. Vytvořili jsme si pět obrovských šancí. S předvedenou hrou jsem spokojený, s výsledkem vzhledem k naší aktuální situaci nikoli. Nicméně jsme ukázali, že jsme na dobré cestě," hodnotil pětapadesátiletý kouč remízu 2:2 proti Gladbachu. Proti Die Arminen budou chtít navázat na předchozí vzájemný střet, který celek ze Schwarzwald-Stadionu vyhrál 4:1.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Lienhart, K. Schlotterbeck, Gulde - Schmid, Santamaria, Höfler, Günter - Höler, Grifo - Demirovic
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega - Brunner, van der Hoorn, Nilsson, Lucoqui - Prietl - Hartel - Doan, Yabo - Klos, Schipplock
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.88 - 4.63
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Pochopitelně se nejedná o rozhodující klání, ale ve fotbale je vždycky důležité přehrát přímé konkurenty. Mohuč v minulém kole nestačila na Bielefeld, zatímco "Kozli" po výhře nad Dortmundem obrali o body i Wolfsburg.

Tým Jan-Moritze Lichteho se díky sesbíraným pěti bodům odpoutal z poslední příčky v tabulce, kterou okupuje Schalke. Čtyřicetiletý kouč však ví, že v Bundeslize neexistují snadné zápasy (do konce roku budou soupeřem ještě Hertha a Werder) a že jeho výběr čeká ještě spousta práce. Střetnutí s Kölnem bude důležité i kvůli sebevědomí.

"Je to hodně hořký výsledek. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře a za stavu 0:0 jsme si vypracovali dvě veliké příležitosti. Kdybychom je proměnili, dopadl by tenhle duel úplně jinak. O poločase jsme sice prohrávali, ale řekl bych, že po změně stran jsme byli lepším a aktivnějším týmem," prohlásil trenér Jan-Moritz Lichte.

Jeho protějšek Markus Gisdol může mít v posledních týdnech radost, jelikož jeho výběr od začátku října nestačil pouze na Borussii Mönchengladbach, Bayern Mnichov a Union Berlín. Před týdnem ve výborném zápase dokázal uhrát v domácím prostředí remízu 2:2 proti dosud neporaženému Wolfsburgu, když se o branky postarali Jan Thielmann a Ondrej Duda.

"Musím svůj mančaft pochválit. Hráči se nenechali ničím zaskočit a v prvním poločase jsme byli fotbalovějším týmem. Myslím, že jsme k tomuto klání přistoupili ze správného úhlu. Ve druhé půli začal být soupeř aktivnější a tempo hry nám začalo dělat trochu problémy. Nicméně když to shrnu, tak musím říct, že jsem přesvědčený o tom, že tahle remíza je spravedlivá," nechal se slyšet Gisdol. Bude pro střetnutí s Die Nullfünfer mluvit stejně?
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kilian, Hack, Niakhaté - St. Juste, Brosinski - Barreiro, Latza - Burkardt, Stöger - Mateta
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
T. Horn - Cestic, Bornauw, Jorge Meré - M. Wolf, Jakobs - Skhiri - Özcan, Rexhbecaj - Thielmann - Duda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.56 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Union Berlín - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Unionu se přelom listopadu a prosince příliš nepovedl, v tabulce se však berlínský celek pořád nachází v elitní šestce a dál chce plnit roli největšího překvapení nové sezóny. V dalším zápase je však čeká souboj z kategorie těch nejtěžších. Do hlavního města totiž přijede mnichovský Bayern, který bude chtít napravit ztrátu bodů z utkání s Lipskem.

Senzační forma, kterou se Union prezentoval během listopadu, se v posledních kolech trochu utlumila, když Berlíňané po sérii tří výher v řadě remizovali s Frankfurtem načež před týdnem v oslabení ztratili městské derby s Herthou. V zápase s Bayernem se od nich však žádné zázraky nečekají.

"Proti týmu jako je Bayern prostě musíme udělat všechno správně a ani tak to nemusí stačit. Dokážou vyhrávat zápasy i když nemají svůj den. Musíme se dostat přes určité fáze zápasu a na jejich základě najít způsob, jak hrát dále. Budeme opět potřebovat správnou kombinaci ofenzivní a defenzivní hry," uvedl před zápasem kouč Unionu Urs Fischer.

Mnichovská mašina jede dál neohroženě na čele tabulky. V posledních týdnech ale i Bayern ukázal, že umí ztrácet body. Odvážným výkonem jej v Allianz Areně zaskočily třeba Brémy, které vybojovaly bod za remízu 1:1. Minulý týden pak Mnichované sehráli velmi atraktivní šlágr s Lipskem, ve kterém v 75. minutě Thomas Müller gólem zachránil alespoň remízu 3:3. Náladu si mužstvo Hansiho Flicka spravilo v týdnu, kdy ve značně obměněné sestavě porazilo v Lize mistrů moskevský Lokomotiv 2:0 a do víkendového zápasu s Unionem tak jde v roli jasných favoritů.

V obou vzájemných zápasech v minulé sezóně Bayern tuto roli splnil, když na podzim doma zvítězil 2:1, načež v květnu stadion An der Alten Försterei dobyl výsledkem 2:0. Velkou roli v těchto soubojích hrály penalty, celkově se totiž kopaly tři, přičemž obě mužstva proměnily jednu.

Dobrou zprávou pro obě mužstva je, že na rozdíl od jiných je netrápí příliš velké marodky. Hostům tak budou chybět jen zranění Kimmich s Martínezem, v dresu Unionu se pak nepředstaví Kruse, Schlotterbeck, Pohjanpalo, Ujah a také Andrich, který pyká za vyloučení ze zápasu s Herthou.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Karius - Friedrich, Knoche, Ryerson - Trimmel, Prömel, Griesbeck, C. Lenz - Ingvartsen, Bülter - Awoniyi
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Hernandez - Goretzka - T. Müller, Musiala - Gnabry, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.88 - 6.09 - 1.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
Pořád platí, že Wolfsburg je spolu s Leverkusenem jediným celkem Bundesligy, který v letošní sezóně ještě ani jednou neprohrál. A i když v uplynulých deseti kolech pouze čtyřikrát vyhrál, pohybuje se kolem příček zajišťující pro příští ročník evropské poháry. Teď vyzve Frankfurt, který je rovněž těžko k poražení. Konkrétně padl pouze jednou jedinkrát.

Přitom hosté onen neúspěch zaznamenali proti protivníkovi papírově asi nejtěžšímu možnému, a to mistrovskému Bayernu. Eintracht je mimochodem aktuálním remízovým vládcem, nasbíral ještě o jednu plichtu více než domácí, konkrétně hovoříme o čísle sedm. Před týdnem uhrál bezpochyby cenný bod s Dortmundem, ten už tak získal pětkrát v řadě.

Rád by tedy našel konečně cestu za vítězstvím. To slavil naposledy začátkem října v souboji s Hoffenheimem. "Borussia není jen tak nějaký klub. A konečný výsledek s ním pro nás nebyl vůbec špatný," hodnotil minulé kole hostující záložník Sebastian Rode. "V nadcházejících zápasech musíme být koncentrovanější, abychom dokázali být dobří v obou poločasech."

Frankfurtský lodivod Adolf Hütter nemůže i nadále počítat se zraněným Ragnarem Achem, Jetrovi Willemsovi stále chybí potřebná kondice pro zasáhnutí do hry. Otazník visí nad startem Andrého Silvy, k dispozici by každopádně měl být Bas Dost. "Pojedeme nyní do Wolfsburgu s cílem zvítězit. Chceme už tu dlouhou sérii remíz ukončit," burcoval Rode.

Domácí mají možnost dotáhnout se dočasně na třetí Lipsko, ke splnění tohoto cíle ovšem jednoznačně potřebují Frankfurt skolit. "Náš soupeř bude hrát doma, jenže bez přítomnosti fanoušků se hraje každému o dost hůře," připomínal fakta Rode. "Víme, že Wolfsburg ještě neprohrál, že nás čeká obtížný mač. I on často remizoval, proto bude chtít též urvat tři body."

Oliver Glasner, trenér VfL, nově nebude moci spoléhat na služby Renata Steffena, který si na tréninku přivodil zranění třísel, nahradit by ho tak měl Joao Victor. Yunus Malli laboruje s poraněnými zády, Admira Mehmediho trápí potíže s achilovkou. A na závěr jeden zajímavý statistický údaj, v uplynulých sedmi duelech těchto týmů hned šestkrát vyhrál hostující výběr.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Baku, Lacroix, Brooks, Roussillon - Schlager, Arnold - Joao Victor, Philipp, Brekalo - Weghorst
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Abraham, Hinteregger, N'Dicka - Sow, Rode - Durm, Kamada, Kostič - Dost, André Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.44 - 3.69 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1072134:1623
2.Bayer Leverkusen1064019:922
3.RB Lipsko1063121:921
4.Borussia Dortmund1061322:1019
5.VfL Wolfsburg1046016:1018
6.Union Berlín1044222:1416
7.Borussia Mönchengladbach1044219:1616
8.VfB Stuttgart1035219:1614
9.Eintracht Frankfurt1027115:1713
10.TSG Hoffenheim1033418:1712
11.FC Augsburg1033412:1512
12.Hertha BSC1032518:1911
13.Werder Brémy1025314:1711
14.SC Freiburg1015412:228
15.1. FC Köln1014512:177
16.Arminia Bielefeld102178:207
17.1. FSV Mainz 051012712:245
18.Schalke 04100376:313

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
stas87

Kicktipp !!

Reagovat
Melisko

********************OT: NBA FANTASY - (redraft liga)***********************

V NBA fantasy (redraft liga) mame 1 miesto pre novu sezonu. Pripadny zaujemca pls PM zodpoviem vsetky otazky.

Reagovat
Jardman

"Dortmund bude jednat s Favrem" Yes!

Reagovat
Gazdo

Dufam ze o predcasnom ukonceni

Reagovat
andrew96

Stuttgart skvělý.

Reagovat
Ranoth

ano predlzte zmluvu Favremu... skoda, ze nemaju v dortmunde vacsie ambicie

Reagovat
stas87

No, je to na jednu branku aj ked som trochu cakal, ze sa podari to, ze sa to priblizi vykonu z AA. RB navyse po tazkom zapase o postup, aj ked to bol zapas v Leipzigu a dnes tiez, takze aspon nemuseli cestovat nikam. Kohfeldt prekvapil nasadenim Schmida, ale ukazuje sa, ze potrebuje este nabrat viac svalovej hmoty, je to holt softak, ktory nikdy nebude vynikat vo fyzickej hre. Ale s loptou na nohe ukazuje, ze BL moze hrat v klude. Len je skoda, ze taky typ uz Kohfeldt ma aj v Bittencourtovi a na ihrisku su tak dvaja hraci, co nevyhraju suboj. Tu si myslim, ze mal Leo sediet a ked uz tam nechal Schmida, tak mal nastupit Mbom.

Augustinsson aj Pavlenka slusne faily, obaja to nezvladli a ta penalta skratka musi mrziet. Do tej doby to bolo obliehanie ale bez strely na branku, oni len dokola posielali loptu z jednej strany na druhu, ale nic extra nebezpecne. Teraz ale neviem, ci Kluivertova strela nad bola pred penaltou alebo po nej. O penalte sa rozpravat nemusime, tam skratka zly timming Augustinssona bol dovodom toho, ze trafil rukou do tvare Poulsena. Druhy gol krasny, tam skratka bolo vidiet, kto ma na ihrisku futbalistov a kto ovela menej technicky nadanych hracov. Poulsen skvele prituknutie a Olmo vynikajuci prvy dotyk a obhodenie Großa, zakoncenie rychle a Pavlenka bez sance. Co ale Pavlenka stvaral, to nechapem. Absolutne do tmy, k lopte mal kilometer daleko a akurat sa priplietol Friedlovi do cesty, nastastie z toho nebol gol. Dost casto trpnem, ked sa rozhodne vybehnut, casto to je 50 na 50. Ten zapas je prehraty, ide o to aby to nebola nejaka darda a hraci ju nemali v hlavach. Vo vlozenom kole pride na Weser BVB a tu je sanca na body o dost vyssia ako dnes. Stiahol by som Gebreho alebo Augustinssona a nech si zahra Agu, takisto by sancu mohol dostat Erras alebo Veljkovic pred zapasom v tyzdni, Ale ako poznam Kohfeldta, tak striedat bude najskor v 75+. Co ma mrzi, lebo sa daju usetrit sily, kedze dalsi vikend sa bude hrat o to, ci zadupeme FSV na dno a vylepsime si poziciu na zaciatok roka.

Btw. Toprak dobry, konecne je zdravy a odvadza to, co si od neho fanusik slubuje. Lonsku sezonu by som vyskrtol u neho, tam bol 3/4 zraneny alebo rehabilitoval.

Reagovat
RKBoy

napíšem to znovu , Favre na viac ako kvalifikáciu do LM nemá.. sním sa ten klub nikam neposúva a ani neposunie.

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Stuttgart hraje výborne už proti Bayernu to bolo skvelé a ten Coulibaly a Wamantikua

Inak Dortmund by mal vyhodit nie len Favreho ale aj celú obranu v čele s Akanjim

Reagovat
KingMaster13

A hlavně Hummelse

Reagovat
Ranoth

oni chcu Favremu predlzit zmluvu...

Reagovat
smazaný uživatel

To je to vedenie klubu sfetovane???

Reagovat
Ranoth

alebo im nejde o trofeje ale len o to vychovat mladych hracov a predat za velke sumy, nato im taka podrztaska ako Favre staci

Reagovat
Centrofixka

Myslím, že tu ide o to, že si majú s Favrem sadnúť a prejednať jeho ďalšie pôsobenie začiatkom nového roka, nemyslím si, že s ním plánujú dlhšiu spoluprácu, len nechcú na neho zbytočne tlačiť, sezónu zrejme dotrénuje. S Favrem to vyššie nepôjde, svoj strop ukázal a zrejme to už pôjde len dole, Hummels ho už kritizoval a čo sa mi najviac nepozdáva, tak hlavne Reus má nadštandardné vzťahy s Favrem, ale aj jeho výkony odsúvajú Favreho na druhú koľaj. Burki, ale nič, nechce sa mi rozvádzať individuality , sezóna sa blíži k polovici, uhrať aspoň 4 miesto, v LM nech kohokoľvek BVB dostane veľké šance momentálne nemá. Celá bundesliga je tento rok zaujímavá.

Reagovat
KingMaster13

Stuttgart hraje neskutečně ale co tam Borusia vyvádí v tý obraně Favre ven, neskutečně zabíjí ten potenciál v tom klubu

Reagovat
martin1

Dortmund

Reagovat
OTASi

Reagovat
stas87

A Kohfeldt nestrieda, Nagelsmann áno. Už vidím, ako niekomu povolí sval alebo niečo iné hneď v januári. Topraka stiahol teraz, ale ten už mal menšie problémy desať minút dozadu. Bittencourt je po Sargentovi kľúčový hráč a nechá ho tam tiež 70.minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund zachrani uz snad jen Trpisovsky..

Reagovat
stas87

Par dni spät som nad tym premyslal, co keby skusil vytiahnut HSV alebo Hannover do BL? Pochybujem, ze by po nom niekto z BL z toho spodku siahol, pretoze by bol pod velkym tlakom toho, aby nebol podpisany pod zostup. Ten HSV uz nepripada do uvahy, pretoze ma Thiouna a myslim si, ze uz to pod nim dotiahnu napriamo. On okrem cestiny a mozno rustiny nema jazykovu vybavenost, takze toto by mohol vyriesit tym, ze by si zobral ako asistenta nejakeho byvaleho hraca, ktory hral v Nemecku/Rakusku/Svajciarsku a jazyk ovlada. Ten Hannover by dvihol dost, hracsky material tam nie je vylozene zly ale konzistencia vykonov je dost zla. Minule kolo vyhrali na HSV 1-0 ale domaci hrali dlho v oslabeni a sanci mali 2x tolko.

Reagovat
OTASi

CZ trenéři maj prostě obovskou nevžhodu a to neznalost vesměs žádnýho světovýho jazyka.Řekl byhc, že tak 90% našich trenéra není vybavená ani v tý angličtině tak, aby byli schopný trénovat zahraniční tým. To je bohužel velkej nešvar obecně v ČR oproti západu. Jinak si myslím že b na to Jindra měl

Reagovat
mul

Poche je stále voľný, mali by ho skúsiť

Reagovat
Jardman

Tak to asi nová smlouva nebude, Luciusi

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
REPLIKATOR

Favremu novou smlouvu

Reagovat
smazaný uživatel

Hummels sa ani nevracia

Reagovat
KingMaster13

Bůr Novou smlouvu pro toho Luciáše

Reagovat
johnn

No tak Gonzalez tam zabehol 35.22 km.h

Reagovat
Minister

Duda 2 žlté za 2 minúty. Čo tam vyvádzal?

Reagovat
Kincl

Bylo to na penaltu ten "faul" na Lewu?

Reagovat
Nickname 9

Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern docela tragickej, ještě že jsem po gólu Unionu nenaložil barák na otočku

Reagovat
Bayern +

Dovolím si povedať, že Coman je od toho finálového gólu proti PSG najlepším hracom Bayernu.

Reagovat
stas87

A Gnabry naopak najhorsi..

Reagovat
Bayern +

jeden z najhorších

Reagovat
stas87

Snáď bude Uth v poriadku, ten dopad na zem bol hrôzostrašný. Vôbec nereagoval, úplne vypnutý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak že by dnes???!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byl polibek...

Reagovat
monty25

Schalke

Reagovat
Bayernista18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele