11. kolo
12.12.2020 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Lipsko porazilo Werder a nadále vyvíjí tlak na Bayern

Nagelsmannův tým po postupu do osmifinále Ligy mistrů nadále útočí na první příčku bundesligové tabulky. Sedmou výhru připisuje po domácím duelu s Brémami, které naopak potřetí v řadě prohrály.

Že budou die Roten Bullen chtít vyhrát i tenhle zápas, ukazovali už od 10. minuty, kdy si první střelu mezi tři tyče připsal z dálky Marcel Sabitzer. Následně neunesl tíhu okamžiku před Pavlenkou osamocený Justin Kluivert. V šestadvacáté minutě zasáhl Ludwig Augustisson ve vlastní šestnáctce při hlavičkovém souboji Yussufa Poulsena loktem a sudí Storks neměl jinou možnost, než odpískat penaltu a obránce hostujícího celku za jeho troufalost odměnit žlutou kartou.

Marcel Sabitzer cílil k tyči, takže nevadilo, že český brankář vystihl směr - 1:0. Jak střelec branky, tak faulovaný hráč si do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky vytvořili ještě dvě dobré příležitosti, ze kterých ovšem branka nepadla. O tu se totiž postaral jejich spoluhráč Dani Olmo, když krátce před odchodem do šaten obešel obránce, aby z ideální pozice po zemi rozvlnil síť - 2:0.

Ve druhém poločase byli nepřekvapivě nadále aktivnější hráči saského týmu. Kluivert ztroskotal na muži v rukavicích a tři minuty po něm se v dobré šanci ocitnul Dán Poulsen. Jenže nastřelil pouze tyčku. Příznivci klubu z hanzovního města se dočkali úvodní potencionálně nebezpečné střely až v nastaveném čase druhého dějství.

Postaral se o ni střídající Nick Woltemade, nicméně Péter Gulácsi do akce nemusel, jelikož veškerou práci za něj odvedl Marcel Halstenberg, když míč tečoval nad bránu. Lipsko bude do konce tohoto kalendářního roku nahánět další body v utkáních proti Hoffenheimu a Kölnu. Na Werder čeká Bayern Mnichov a po něm v OPEL Areně domácí Mohuč.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hodím si zde kurzíky od naší jedničky. Zatím to vidí na výhru domácího týmu o 3 a více golu. HCS Lipsko -2,5 3,74. Výhra Lipska přesně o 2 goly 4,09.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele