Aktuality

Prezident Janova Enrico Preziosi krotí velká očekávání

Janov přes léto výborně posiloval a v očích mnoha fanoušků je viděn jako jeden z horkých kandidátů na první čtyřku letošního ročníku Serie A . Přehnaná očekávání však krotí prezident Grifů Enrico Preziosi, jenž na první čtyřku nemyslí.

Juventus se pokusí Džeka získat i příští léto

Edin Džeko se přestupu do vysněné Serie A ani v tomto přestupovém termínu nedočkal, příští rok by tomu ale mohlo být jinak. Touhu přivést bosenského útočníka do svého kádru prozradil generální ředitel Juventusu Guiseppe Marotta, který ho chtěl získat již v uplynulých týdnech...

Odchodem Van der Vaarta skončila nizozemská éra Realu

Úterním odchodem Rafaela van der Vaarta do Tottenhamu skončila v Realu Madrid éra nizozemských fotbalistů. Ze šestice hráčů "Oranjes", které přivedl bývalý prezident Ramón Calderón, tak nezůstal po roce působení staronového šéfa Florentina Péreze ani jediný.

Novým kapitánem Nizozemců se stal van Bommel

Nizozemská reprezentace byla od konce mistrovství světa do dneška bez kapitána poté, co Giovanni van Bronckhorst ukončil kariéru. Trenér Bert van Marwijk si s rozhodnutím o novém muži s páskou dával na čas a až nyní jí udělil zkušenému záložníkovi a svému zeťovi Marku van Bommelovi...

Bývalý trenér Domenech brzy skončí na francouzském svazu

Trenér Raymond Domenech brzy skončí na Francouzském fotbalovém svazu (FFF), kde je i přes svůj konec na lavičce národního týmu stále zaměstnán. Podle médií by kouč měl dostat kompenzaci ve výši dvou milionů eur (zhruba 49,5 milionu korun).

Hildebrand se stěhuje do Lisabonu, upsal se Sportingu

Timo Hildebrand se chystá na své druhé zahraniční angažmá. Zkušenému německému brankáři koncem minulé sezóny skončila smlouva v Hoffenheimu a až nyní našel nového zaměstnavatele. Tím se minimálně na rok stal Sporting Club de Portugal...

Nedvěda čeká další jednání s Juventusem o možné spolupráci

Už patnáct měsíců trvá fotbalová penze Pavla Nedvěda, ale jeho "prázdniny" možná brzy skončí. Nejlepší hráč Evropy z roku 2003 se příští týden chystá na další jednání s vedením svého bývalého klubu Juventusu Turín o možné spolupráci.

Příbram, Slovácko a Bohemians 1905 vypadly z poháru

Příbram, Slovácko a Bohemians 1905 opouštějí domácí pohárovou soutěž hned na jejím začátku. V druhém kole Ondrášovka Cupu dnes Příbramští prohráli na hřišti vedoucího týmu ČFL v Písku 0:1. "Klokani" se v penaltovém rozstřelu museli sklonit před druholigovým Varnsdorfem a Slovácko také na penalty podlehlo Břeclavi, která hraje jen MSFL.

Hubník se těší na návrat do Olomouce, kde fotbalově vyrostl

Speciální nádech bude mít úterní kvalifikační zápas české reprezentace s Litvou v Olomouci pro hanáckého odchovance Romana Hubníka. Zadák druholigové německé Herthy BSC se přesně po roce znovu představí na stadionu, kde započal svoji kariéru, a věří, že prožije úspěšný návrat.

Ballack zůstal německým kapitánem, ale pásku bude mít Lahm

Michael Ballack zůstává kapitánem německé reprezentace, i když se nevešel do nominace pro úvodní kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy. Německý trenér Joachim Löw dnes potvrdil, že se současným hráčem Leverkusenu do budoucna počítá, ovšem kapitánskou pásku si v jeho nepřítomnosti ponechá Philipp Lahm.

Tottenham na poslední chvíli získal Van der Vaarta

Přestupové okénko se sice ukončilo ke včerejšímu dni, ale Tottenham před chvílí oznámil zisk velké posily. Vedení Spurs se totiž na poslední chvíli dohodlo s Realem Madrid na přestupu Rafaela van der Vaarta. Jeho cena by se měla pohybovat kolem 8 milionů liber.

Po podzimu musíme mít devět bodů, řekl před kvalifikací Plašil

Po podzimu mít v tabulce devět bodů, tak si představuje start do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy český záložník Jaroslav Plašil, jenž se připravuje s národním týmem na první utkání proti Litvě. Úterního zápasu na vyprodaném olomouckém stadionu se prý fotbalisté už nemohou dočkat, ale největší chybou by podle něj bylo kohokoliv ze skupiny podceňovat.

Nejdůležitější bylo udržení Maicona, hájí se Branca

Inter Milán narozdíl od svých konkurentů přes léto prakticky vůbec neposílil a z různých stran nyní slyší kritiku, zejména od fanoušků. Spekuluje se také o tom, že spokojen není ani kouč Rafa Benítez. Technický ředitel Nerazzurri Marco Branca však přestupovou politiku klubu brání.

Přestupovému trhu jednoznačně vládne Manchester City

Zatímco se v ligách snížily výdaje na přestupy až o 40 procent oproti loňskému roku, Manchester City opět utrácel. Před rokem se se 140 miliony eur ještě sklonil před Realem Madrid, tentokrát je však jednoznačným vládcem letního přestupového trhu. Anglický klub se postaral o čtyři z pěti nejdražších přestupů, celkem do nákupu hráčů investoval 155 milionů eur (asi 3,8 miliardy korun).

UEFA zakázala vuvuzely v Lize mistrů i na Euru

Evropská fotbalová federace UEFA zakázala divákům používání vuvuzel při zápasech Ligy mistrů a mistrovství Evropy v roce 2012. Hlučnost afrických trubek byla terčem kritiky veřejnosti i fotbalistů při letošním mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele