LaLiga - souhrn 13. kola

11.12.2020, 23:09, aktualizováno 14.12.2020, 22:59
Komentáře a souhrny
Lionel Messi (© AFP)
Real Madrid vyhrál městské derby s Atléticem, které v neděli na čele tabulky vystřídal Real Sociedad, jenž remizoval s Eibarem. Sevilla vyhrála na půdě Getafe a posunula se na pohárové příčky, které má po další výhře na dosah i Granada. Barcelona nepřipustila zaváhání proti Levante. Zápas mezi Valencií a Bilbaem přinesl čtyři branky, vítěze však nepoznal. Huesca konečně vyhrála, když si poradila s Alavésem...

Celta Vigo - Cádiz CF 4:0

14.12.2020 21:00

Góly: 6. Nolito, 31. Iago Aspas (pen.), 43. Fran Beltrán, 45. Brais Méndez

Pondělní dohrávka španělské nejvyšší soutěže přinesla jednoznačný výsledek. Celta Vigo rozstřílela Cádiz 4:0 a vyhrála už po třetí v řadě. Výše výsledku je rozhodně překvapením, Cádiz v letošní sezoně válí, porazil Barcelonu i Real Madrid, nicméně na Balaídos neuspěl. Hvězdou zápasu byl Iago Aspas, jenom v prvním poločase měl prsty ve všech gólech.

Celta vstoupila do zápasu hodně aktivně a od začátku mačkala svého soupeře co to šlo. V 6. minutě přihrával pod sebe Aspas a Nolito mohl otevřít skóre utkání. Za chvíli se Celestes hnali na branku Cádizu znovu, ale Nolito na středu vápna hodně přestřelil.

O poznání přesnější byl Negredo, jenž se vyšrouboval do vzduchu a hlavou orazítkoval tyčku. To byla největší šance Cádizu na vyrovnání, které se však nekonalo. Místo toho domácí vstřelili druhý gól. Santi Mina byl uvnitř vápna faulován brankářem Ledesmou a sudímu nezbývalo nic jiného, než odpískat pokutový kop. Iago Aspas si počínal suverénně a zvýšil na 2:0. Santi Mina si nakonec při pádu přivodil zranění a musel být už v poločase střídán.

Cádiz spálil v první půli ještě jednu velkou šanci, když Giménez těsně minul vzdálenější tyč a Celta Vigo zase trestala. Aspas tentokrát přiťukl balón Franu Beltránovi a rázem to bylo 3:0. Naprostá demolice hostí byla dotažena do konce v nastaveném čase. Suárezův centr zasáhl hlavou Brais Méndez a hosté byli zralí na ručník.

Z takového výprasku se Cádiz do konce zápasu nevzpamatoval. Hosté sice zahájili druhou půli střídáním, ale to k ničemu nevedlo. Až v 82. minutě protáhl brankáře Blanca povedeným přímákem Carcelén, ale to bylo všechno. Celta Vigo vyhrála po třetí v řadě a stoupá tabulkou.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Levante UD 1:0

13.12.2020 21:00

Góly: 76. Lionel Messi

Barcelona splnila povinnost a Levante porazila 1:0, nicméně nerodilo se to lehce. Hosté drželi na Camp Nou bezbrankový stav až do 76. minuty, kdy se trefil Lionel Messi. Levante vsadilo na pečlivou defenzivu, když ale mělo zabrat směrem dopředu, bylo bezzubé.

Trenér Ronald Koeman vsadil na obvyklou sestavu a vedle Messiho s Griezmannem nastoupil útočník Braithwaite. Levante chtělo na Camp Nou překvapit a málem se mu to podařilo.

Překvapivě první větší šanci měli na svědomí hosté. De Frutos si na ofsajdové hranici převzal balón, ale v koncovce nebyl natolik důrazný, aby překonal Ter Stegena. Až ve 22. minutě zahrozila také Barca a Griezmannovu hlavičku vytěsnil Fernández, načež před prázdnou brankou nepochopitelně přestřelil stoper Lenglet. Ve zbytku prvního poločasu se Barcelona trápila a i když častěji držela balón, nijak nedominovala.

Změnit se to mělo o přestávce, byť Koeman s prvním střídáním otálel a teprve až v 58. minutě poslal na hřiště Pedriho. Barcelonský tlak dlouho nepřicházel a i když měl Messi několik náznaků, do větší šance se nedostal. Tedy s výjimkou okamžiku ze 76. minuty. To si Argentinec převzal balón od De Jonga, zrychlil a střelou od tyče poslal Barcelonu do vedení!

Čtvrthodinu dělilo Levante od velké senzace a po Messiho brance najednou muselo dotahovat. A to hostům nešlo. Barcelona si vedení zkušeně pohlídala, v nastavení přečkala dva rohy soupeře a zapsala tři body, které vzhledem k vývoji potřebovala jako sůl.

Více informací k zápasu

Elche CF - Granada CF 0:1

13.12.2020 18:30

Góly: 42. Luis Javier Suárez

Granadě se nákup mladého střelce se slavným jménem Luise Suáreze začíná vyplácet. Dnes večer si totiž mohla právě díky jeho brance připsat na konto tři body z duelu s Elche.

Bylo to docela zvláštní utkání. Elche po celou dobu drželo míč na svých kopačkách, soupeři jej prakticky nepůjčovalo a jeho procentuální podíl sahal velmi často až k sedmnácti procentům držení míče. Jenže za celou dobu vyprodukovali domácí jen jednu jedinou střelu na bránu.

No, moc vzhledné nebo atraktivní utkání to tedy rozhodně nebylo. Domácí se nedokázali pořádně dostat ke střele a celou dobu se s míčem pohybovali dost daleko od brány Ruie Silvy. V sedmé minutě naopak musel zasahovat Edgar Badía, kterého pořádně vyzkoušel zakončující Yangel Herrera. Jenže Badía vytáhl luxusní reflex a míč vyrazil!

Po dlouhé pasáži nudy se hosté přeci jen prosadili. Psala se 42. minuta, když Machís centroval po ojedinělém postupu na domácí bránu, ve vápně Luis Javier Suárez předskočil svého soupeře a z voleje namířil míč k tyči - 1:0.

Po hodině hry trefil Roberto Soldado ve vápně nejspíš ruku střídajícího Juana Miña, jenže sudí penaltu nepískal. Neuspěl ani Machís, jehož ránu Badía v závěru vyrazil.

Více informací k zápasu

Real Betis - Villarreal CF 1:1

13.12.2020 16:15

Góly: 51. Aitor Ruibal - 5. Pau Torres

Real Betis slaví poměrně cenný bod, protože o dva obral Villarreal. Zprvu prohrával, když se v barvách hostí prosadil Torres už v páté minutě. Po změně stran ale Betis přidal a díky krásné ráně Ruibala srovnal.

Betis dobře věděl, že proti týmu s tak dobrou aktuální formou to bude mít hodně těžké. A pokud by na to náhodou zapomněl, tak hned pátá minuta utkání mu to rázně připomněla. Na Parejův centr z levé strany si na středu vápna nejvýše vyskočil obránce Pau Torres a hlavou míč usměrnil za záda brankáře Roblese.

Po dvaceti minutách sehrál Villarreal hodně rychlý přechod do útoku, který táhl Gerard Moreno. Ve vhodnou chvíli nacentroval ze strany před bránu, kam si nabíhal zcela volný Fernando Niño. Jenže i když se natahoval, jak mohl, míč špičkou poslal mimo bránu. Činil se taky brankář Sergio Asenjo. O pár minut později se k míči po rohovém kopu dostal úplně volný Aitor Ruibal, jenže jeho ránu z první Asenjo výborně vyrazil!

Villarreal měl dneska také kopec smůly. Během dvou minut přišel o zraněnou dvojici Iborra - Estupiñán a musel ještě v první půli zasahovat do sestavy. Ani druhá půle se pro něj nevyvíjela dobře. Pouhých pět minut po jejím startu totiž "Žlutá ponorka" inkasovala. William Carvalho poslal standardku do vápna, odkud ji Villarreal odvrátil jen velmi ledabyle. Za vápnem totiž číhal Aitor Ruibal a nádhernou ranou vymetl ze šibenice poslední pavučiny!

A mohlo být pro domácí ještě lépe. Po přízemním pasu z levé strany odvracel Pau Francisco Torres míč nešikovně jen do Antonia Sanabrii, který však nedokázal míč usměrnit do brány. Do konce utkání už se nestalo nic, co by stálo za zmínku, takže oba kluby berou po bodu.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - SD Eibar 1:1

13.12.2020 14:00

Góly: 20. Ander Barrenetxea - 65. Sergi Enrich

Díky porážce Atlética v madridském derby se Real Sociedad vrátil na první místo tabulky a stačila mu k tomu i remíza 1:1 s Eibarem. Pro Basky je to pochopitelně ztráta, protože Atleti mají ještě dvě neodehraná utkání k dobru. Na Anoetě otevřel skóre Barrenetxea, avšak poslední slovo měl Enrich.

Real Sociedad sice ztratil, na druhou stranu natáhl svoji ligovou neporazitelnost už na devět zápasů bez porážky. Mohlo to být ještě veselejší, Baskové v zápase vedli, ale nadějný výsledek neudrželi. Na druhou stranu Eibar byl více než vyrovnaným soupeřem a konečnou remízu si zasloužil.

Na první velkou šanci se nečekalo dlouho, v 11. minutě selhal v obrovské šanci Alexander Isak, který před Burgosem trestuhodně netrefil balón. Domácí to nemuselo tolik mrzet, protože o devět minut později se vytasil s ukázkovou ranou Ander Barrenetxea. Na hraně vápna se opřel do balónu a s pomocí břevna překonal Dmitroviće! Za chvíli měl Isak možnost zdvojnásobit vedení, ale Dmitrović nadvakrát dobře zasáhl.

Tým ze San Sebastianu měl ještě v prvním poločase dvě výrazné šance, které ale neproměnil a později toho musel litovat. Dmitrović zlikvidoval jak střelu Lópeze, tak další nebezpečnou ránu Barrenetxey. Eibar svému brankáři mohl děkovat, protože právě on jej ponechal ve hře o body.

Po změně stran se osmělil i Eibar a do akce musel i Remiro. Ve 47. minutě ho prověřil Inui a chvíli na to i Kike García. Snaha hostujícího celku byla odměněna po hodině hry, když Gil odvedl skvělou práci u postranní lajny a po jeho centru ukončil závar před brankou Sergio Enrich.

Remízový stav nemusel vydržet dlouho, protože Baskové měli obrovskou možnost jít znovu do vedení. Cristian Portugués hlavičkoval do prázdné branky, naneštěstí pro domácí ale trefil břevno. Deset minut před koncem byl zase máván těsný ofsajd Zubeldiovi, takže branka kterou vstřelil neplatila. V závěrečných minutách měly oba celky možnost strhnout vítězství na svojí stranu, nicméně žádný gól už nepadl a duel skončil 1:1.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Atlético Madrid 2:0

12.12.2020 21:00

Góly: 15. Casemiro, 63. Jan Oblak (vl.)

El Derbi Madrileño, jak se bitvě mezi Realem Madrid a Atléticem přezdívá, skončilo výhrou Bílého baletu o dva góly. Svěřenci trenéra Zinédina Zidana předvedli koncentrovaný výkon a alespoň částečně stáhli manko svého rivala. I přes první ligovou porážku v sezoně mají Colchoneros ligu dobře rozehranou a stále se drží na předních příčkách. Branky domácích obstarali nejprve záložník Casemiro a ve druhém poločase si vstřelil vlastní gól brankář Jan Oblak.

Oba celky měly za sebou těžké zápasy v Lize mistrů, které musely zvládnout. Real Madrid si definitivně zajistil postup do osmifinále výhrou nad Borussií Mönchengladbach 2:0 a stejným výsledkem si poradilo i Atlético Madrid v Salzburgu.

Madridské derby patří vždycky mezi největší šlágry Španělska a nejinak tomu bylo i tentokrát. Real Madrid potřeboval nutně zvítězit, aby se pomyslné "nůžky" mezi oběma rivaly ještě více nerozevřely.

Real začal skutečně lépe a Atlético se během čtvrthodiny ocitlo pod tlakem. V 10. minutě ještě Oblak vyškrábl Benzemovu střelu na tyč, ale za dalších pět minut už inkasoval. Toni Kroos od rohového praporku načechral centr a nikým nehlídaný Casemiro z malého vápna hlavou otevřel skóre utkání. Real následně svojí převahu ještě stupňoval a měl opravdu více navrch. Až v závěru prvního poločasu se Atlético nadechovalo k jakémusi náporu, ale ještě než musel Courtois vůbec zasahovat, byl odpískán konec.

Diego Simeone měl o přestávce svým svěřencům rozhodně co říci. Herní projev Colchoneros neodpovídal postavení celku v tabulce, a tak se hostující kouč rozhodl hned pro tři změny. Od 46. minuty poslal na hrací plochu Lodiho, Lemara a Correu. A v 55. minutě přišla první obrovská šance Atletů. Přihrávka přes celé malé vápno doputovala až k nohám Thomase Lemara, který z vyložené pozice trestuhodně netrefil branku. Atlético doslova promrhalo možnost na vyrovnání a větší šanci už si v zápase ani nevytvořilo.

Po hodině hry navíc přišel trest v podobě druhého inkasovaného gólu. Dani Carvajal si krásně zpracoval balón na prsa a vypálil, přičemž balón se od tyče odrazil do Oblakových zad a skončil v síti. Dvoubrankové manko už bylo pro Atlety velké sousto. Devět minut před koncem mohl zdramatizovat závěr Saúl, ale jeho hlavičku zblízka Courtois vyrazil. Na druhé straně zase Oblak vytěsnil ránu Vázqueze a to bylo poslední, co se v zápase událo. Madridské derby ovládl Real a znovu ukázal, že pod Zidanem je schopný zvládat těžké duely pod tlakem.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Deportivo Alavés 1:0

12.12.2020 18:30

Góly: 66. Javier Ontiveros

Až ve třináctém kole se prvního vítězství v sezoně dočkala Huesca. Duel s Deportivem Alavés rozhodla jediná branka, kterou vsítil v 67. minutě nádherně kroucenou ranou na zadní tyč Javier Ontiveros.

Huesca se konečně dočkala. Poslední tým soutěže čekal na tříbodový import opravdu dlouho - až do třináctého kola, než to konečně vyšlo. Obecně se očekával vyrovnaný průběh utkání, což se také potvrdilo.

Oba celky se od začátku snažily překvapit soupeřovu defenzívu, ale na vážnější šanci, stejně jako později na gól se muselo poměrně dlouho čekat. Už v 15. minutě museli hosté střídat, když se zranil Laguardia a na plac musel Tachi. Bohužel šlo asi o nejzajímavější okamžik v celém prvním poločase.

Až po změně stran se začalo něco dít. Nejprve pět minut po přestávce nebyl domácím fotbalistům uznán gól kvůli ofsajdovému postavení, ale v 67. minutě už Huesca stejně vedla. Javier Ontiveros se rozhodl s balónem na noze pro individuální řešení a krásným obstřelem na zadní tyč poslal Huescu do důležitého vedení. Hned po první brance mohl Ontiveros zvýšit na 2:0, ale tentokrát mu v koncovce scházela větší přesnost.

Každopádně pro Huescu to byla obrovská příležitost, jak ukořistit tři body do tabulky a této možnosti už se nepustila. V závěru ještě Okazaki donutil k zákroku Pacheca, ten obstál, ale na body to pro jeho celek nestačilo.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Sevilla FC 0:1

12.12.2020 16:15

Góly: 81. Xabier Etxeita (vl.)

Sevilla splnila roli favorita v duelu s Getafe a vyhrála. Ale natrápila se přitom dostatečně a nakonec si připsala tři body jen díky vlastní brance Xabiera Etxeity z 81. minuty.

Getafe se v duelu se Sevillou nevyvarovalo několika obranných chyb. Už ve 4. minutě Soria špatně vyběhl proti nákopu z půlky hřiště. Getafe zachránil až zvednutý praporek, který signalizoval ofsajd jednoho ze dvou útočníků Sevilly. V 19. minutě kopala Sevilla přímý volný kop a Joan Jordán jej kopl parádně. Měl ale smůlu, že se balon odrazil od břevna!

Jinak ale první poločas za mnoho nestál. Sevilla potvrzovala svoji kvalitativní převahu prakticky po celou dobu, ale šanci si už nevytvořila žádnou, natož aby ji využila gólově.

Krátce po změně stran se do balonu z poměrně velké vzdálenosti opřel Arambarri, jenže mířil příliš vysoko. Stejný hráč posléze hledal ze standardní situace spoluhráče před brankou Sevilly, jenže Timor míč nasměroval nad bránu. V 70. minutě se Jordán pokusil vypálit z voleje z hranice pokutového území, trefil však jen Soriu.

Getafe bylo hodně blízko ke vstřelení první branky v 77. minutě. David Timor vystřelil levačkou ze standardní situace za vápnem a Acuňa míč dokonce tečoval, jenže na brankové čáře zastoupil svého brankáře Jules Koundé, který vykopl míč z brány! A to bylo klíčové, protože v 81. minutě Jordán nahrál Susovi, ten perfektním pasem hledal ve vápně spoluhráče a Xabier Etxeita si nešťastně vstřelil vlastní branku.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Athletic Bilbao 2:2

12.12.2020 14:00

Góly: 26. Carlos Soler (pen.), 83. Manuel Vallejo - 55. Asier Villalibre, 79. Raúl García (pen.)

Valencia si do neúplné tabulky LaLigy připisuje další bod. Ten vyválčila v hodně zajímavém a proměnlivém utkání s Bilbaem, v němž padly čtyři branky. Rozuzlení celé zamotané zápletky přineslo až posledních deset minut, v nichž padla polovina gólů.

V duelech těchto dvou soupeřů padá už tradičně hodně branek a diváci se jen málokdy nudí. Ani dnes nuda rozhodně nehrozila. Valencia se od prvních minut snažila dostat Bilbao pod tlak a především duo Wass - Gómez hodně často hrozilo nebezpečím pro bránu hájenou Simónem. Možná už by v těchto chvílích padla nejedna branka, šancí na to bylo dost, ale ta nepřesnost!

První větší šance jsme se dostali ve 24. minutě. Uroš Račić nejprve krásnou ranou ze střední vzdálenosti orazítkoval tyč a balon se od ní odrazil k Maximu Gómezovi. Ten obešel jednoho obránce a málem i druhého, jenže pak se po jeho šlapáku skácel k zemi. Sudí okamžitě pískal penaltu, k ní se postavil sebevědomý Carlos Soler a přesnou ranou poslal "Netopýry" do vedení.

O pouhé dvě minuty později bylo horko i před brankářem Doménechem. Tvrdou ranou jej vyzkoušel velmi dobře mířící obránce Yuri Berchiche, jenže Doménechův skok vše včas zarazil. Hostující Bilbao hrozilo spíš jen z protiútoků, ale těch se mu dnes moc nedostávalo.

Druhá půle už byla v tomto směru mnohem zajímavější. Zahájil ji opět Berchiche, který se pár minut po změně stran dostal k další ráně a jeho projektil jen těsně minul tyč. Bilbao se každopádně začalo snažit mnohem víc a jeho snaha nesla brzy kýžené ovoce. Přízemní přihrávka dnes skvělého Berchicheho našla nedostatečně pokrytého Asiera Villalibreho a jeho zakončení z malého vápna už brankář Doménech zachytit nedokázal.

Bilbao málem otočilo už v 64. minutě, kdy se do míče z větší vzdálenosti opřel Berenguer, jenže jeho tvrdá rána nenašla u brankáře Doménecha pochopení. Otočení výsledku se ale Bilbao přeci jen dočkalo. V 78. minutě totiž Račić fauloval ve vápně Muniaina a zkušený kanonýr Raúl García se z pokutového kopu nemýlil - 2:1.

Jenže pokud si Bilbao myslelo, že má tři body v kapse, dost se mýlilo. Jen čtyři minuty trvalo Valencii, než zvládla vyrovnat. Přetažený centr Carlose Solera z přímého volného kopu proběhnul brankář Unai Simón a za ním uklidil míč do opuštěné brány Manuel Vallejo! Na další trefy už nezbyl ani čas, ani síly.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - CA Osasuna 3:2

11.12.2020 21:00

Góly: 7. Shon Weissman, 56. Fabián Orellana (pen.), 76. Shon Weissman - 27. Ante Budimir, 43. Roberto Torres

Tak tohle bylo naprosto parádní utkání! V pátek večer se fanoušci, zaujatí i nezaujatí rozhodně nemohli nudit, protože ve Valladolidu padlo hned pět branek! Vedení se navíc dvakrát přelilo z jedné strany na druhou.

Vstup do utkání se povedlo jednoznačně lépe domácímu Realu Valladolid. Už v sedmé minutě se totiž dostal do kýženého vedení. Domácí vybojovali míč kousek od středové čáry, balon se dostal až do vápna a tam si pro něj naběhl Shon Weissman. Elegantně si těžký míč zpracoval, přehodil si jej na pravačku a střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře Herreru!

O pár chvil později se Ante Budimir procpal mezi dvěma obránci až do zakončení a jen včasné vyběhnutí brankáře Masipa ho připravilo o radost z gólu. Tedy, pro tentokrát. Ve 27. minutě totiž Osasuna skvěle dohrála rohový kop, Oier poslal brilantní pas za obranu právě na veterána Budimira a ten sám před brankářem hlavičkoval přesně -1:1.

Dvě minuty před koncem se navíc Osasuna dočkala druhé branky a otočila vývoj utkání. Po dalším zaváhání domácí obrany se k odraženému míči dostal Roberto Torres a rychlou střelu umístil k tyči mimo dosah brankáře Masipa!

Deset minut po změně stran padl další gól. Tentokrát byl na vině brankář Herrera, který špatně odhadl dráhu letu, míč nechytil a ještě fauloval zakončujícího Joaquína Fernándeze. K nařízené penaltě se postavil Fabián Orellana a nemýlil se - 2:2.

Pak se chvíli nic nedělo, ale z další velké šance opět padla branka! Domácí založili rychlý brejk, Hervías po chvilce otálení u vápna krásným centrem oslovil Shona Weissmana a ten hlavičkou o zem prostřelil brankáře Herreru. A když v samém závěru hostující útočník Jonathan Calleri ve vápně netrefil v obrovské šanci bránu, bylo o vítězi definitivně rozhodnuto.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad1375123:626
2.Atlético Madrid1182121:426
3.Real Madrid1272319:1223
4.Villarreal CF1357116:1222
5.Sevilla FC1161413:919
6.Granada CF1253415:2018
7.Cádiz CF1353511:1718
8.FC Barcelona1152421:1117
9.Celta Vigo1344517:2016
10.Real Betis1351715:2416
11.SD Eibar133649:1015
12.Valencia CF1335519:1914
13.Athletic Bilbao1242614:1414
14.Elche CF113539:1114
15.Deportivo Alavés1335511:1414
16.Getafe CF123459:1413
17.Real Valladolid1334614:2013
18.Levante UD1225513:1611
19.SD Huesca1318412:2011
20.CA Osasuna1232710:1811

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Medzi 7. a posledným miestom,rozdiel iba 4 body.

Reagovat
atlee

a.k.a Blaugranas tři body od sestupu

Reagovat
Inter Eterno Amore

Majú o 2 zápasy menej ako napr. REAL

Reagovat
misinho7

Posledne tri zapasy top top vykony. Kebyze tak hrajeme stale aj proti tym Cadizom,Huescam a podobnym trpaslikom tak to vyzera inac.

Reagovat
pantondavo

Profesorskej vykon, to napadani v sedmi lidech u vapna soupere v 80. minute za stavu 2:0 Citelny zlepseni i oproti uz tak pocedenymu zapasu s gladbachem. Zapas hodny mistra ligy

Reagovat
Rothbard

Oblíbené kluby

Reagovat
pantondavo

Barca je proste vedlejsi klub

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
valloire

Reagovat
One-Real

Zidane

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kokesh

Reagovat
misinho7

borec

Reagovat
Mass

Příště se tady zase na něj bude blejt, holt takovej už je úděl fotbalovýho trenéra...

Reagovat
One-Real

Ja jsem u par hracu a treneru neobjektivni (Karim, Zizou, Carlo), takze urcite nebudu psat, ze ma po dvou ztratach letet. Jednak to letos temer nesleduju, podle reakci pod clanky pravdepodobne delam dobre, druhak nevidim zadnou rozumnou nahradu. Ta predstava, ze hraci Realu budou fungovat pod nejakym despotickym typem trenera, co je prinuti zrat travu, neprejde ve skutecnost. Kdyz se podivas na trenery za poslednich 15-20 let, fungovalo to jen tehdy, kdy byl trener s hracema kamos. Ma to svoje nevyhody (lpi na svych, dostavaji vic sanci, nez si kolikrat zaslouzi), soucasne i vyhody (duvera, dokazi zapnout ve spravnej moment. Soucasne si myslim, ze 3 LM v rade je facka motivaci. Kdyz se podivas na kadr, vsechny soucasny zakladni stavebni kameny soupisky u toho byly. Zklamani je Hazard, od toho jsem cekal pridanou hodnotu. Jinak si myslim, ze obmenu a predevsim impuls (vepredu) potrebuje hlavne soupiska, ne trener. Az budou Kroos, Modric, Casemiro k nicemu, bude to jak s Marcelem a Mendym.

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Rothbard

Dle EF netaktik ZZ přejel letos Koemana i Simeoneho.

Reagovat
CHONG

Cholo je dobrý skalp, ale Koemana přejede i fichtl.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
teenz

Reagovat
Kenneth

Vytrel si s nim zadek i Pirlo no.

Reagovat
valloire

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
valloire

Cholo tam ke konci tak smutně seděl.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočný výkon

Reagovat
Gazdo

Ale ako teraz pozeram tak mat po desiatich kolach 14 bodov je celkom kumst. Chapem ze chceme ostatnym nechat naskok aby to bolo zaujimavejsie ale neriskujeme trosku?

Reagovat
valloire

Ty vole ste Barca víc než club, to je v poho

Reagovat
Elliasson

Soupeř byl dneska jednoduše lepší. Gratuluji mu.

Reagovat
Pharrell

****

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je vidět, stále ještě nezvládáme zápasy proti Barceloně, Realu a Bayernu. Škoda.

Reagovat
pantondavo

A proti CR

Reagovat
smazaný uživatel

jj. Ale Narcise jsme už i porazili.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Visca el barca

Koeman si solidně léčí komplex na Riquim s Aleňou. Zrzavý lidi jsou zákeřný a opět se to potvrzuje. No snad ho Font nebo Laporta vylejou hned jak vyhrajou volby.

Reagovat
Petrinho17

Včera na tlačovke povedal, že Puig má proti Levante veľkú šancu hrať po veľmi dobrom výkone proti Juve

Reagovat
T:o:M

Dneska nemá ani člověk radost z výhry, Levante doma musíme porážet rozdílem třídy a ne se strachovat do poslední vteřiny o body. Plus už i já začínám lámat hůl na koemanem, ignorování puiqe a aleni nebo i Konrada je do očí bijící

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blaugrana

Kedy pride konecne trener, ktory ku... nebude mat svoje kone a bude stavat hracov na zaklade toho, ako hraju, a ked nebude nieco fungovat, tak sa to bude snazit zmenit.

Reagovat
Mercury

Otřes. Po delší době jsem viděl celý zápas a fakt je to ztráta času momentálně. Sledovat hru Barcelony už delší dobu nepřináší vůbec žádnou radost. Koeman ztracený, Puiq trestuhodně opomíjený, Messi bez vášně (ale on je vzhledem k věku a obřímu historickému odkazu ten poslední, koho bych chtěl vinit), Bus pomalý, Griezmann zbytečný, Trincao, Coutinho, Lenglet a spousta dalších dlouhodobě slabé výkony. Braithwaite se sice snaží, ale prostě toto není a nemůže být útočník do základu Barcelony, kam jsme to proboha dopracovali. Celkově ta hra a energie z ní (ne)plynoucí už za strávený čas u televize bohužel vůbec nestojí a zjistil jsem, že ty zápasy většinou sleduju jen z povinnosti a nemám z toho žádné pozitivní emoce jako ještě pár let zpět. Budu se těšit na nové vedení, Xaviho na lavičce a snad opravdovou obměnu kádru i stylu, do té doby už opravdu jen zpovzdálí. Věřím, že bude líp, za rok snad nejen u nás, ale i v Katalánsku. Visca el Barca!

Reagovat
T:o:M

Já se treba trochu obávám toho, že se do xaviho dávají velké naděje, přitom on bude chtít hrát kombinační fotbal na tisíc přihrávek a o to už se snažili i setien a koeman. Plus navíc nebudou asi ani finance na to aby si složil tým podle sebe. Myslím, že nás čekají tak 2-3 roky než se vytvoří ideální sestava

Reagovat
Mercury

To je obojí dost možné. Ale člověk musí mít nějakou naději. O moc horší už to být stejně nemůže...

Reagovat
T:o:M

Jasné, vždyť guardiola přišel taky z B týmu, nevědělo se jaké bude mít kvality, ale měl vizi a tu dokázal hráčům vtlacit do palice ... To nemůže no

Reagovat
Mercury

uvidíme, nezbývá než doufat, ale já Xavimu prostě věřím, byť nemá zkušenosti....ideálně i s Puyolem a Andrésem v trenérském týmu, kdo jiný už by měl ty hráče motivovat, aby makali na sto procent...momentální projev týmu (daný zčásti i psychickou nepohodou) a neschopnost trenéra už je na mě prostě příliš

Reagovat
T:o:M

To taky doufám, že jak Andres tak i Carles budou součástí buď trenérského štábu a nebo managementu. To pro ty hráče na hřišti by musela být obrovská motivace hrát pod takovými legendami. .

Reagovat
Petrinho17

So Xavim na lavičke to bude stáť na Messim, Busquetsovi, Piquem a Albovi ešte ďalšie 3 roky.

Reagovat
Mercury

Nemyslím si to. Xavi mi přijde dost chytrý na to, aby viděl co funguje a co už fungovat nemůže a nebude.

Reagovat
Slavia10

Jo a právě proto Xavi řekl, že jednou Barcelonu trénovat bude, ale až po odchodu Barta a hráčů co si vyjmenoval.

Reagovat
2miguel1

Messi konči po sezone.. musime sa vratit k 4-3-3 a skončiť jednu eru koncom pre Messiho Piqueho Albu a Busquetsa. V utoku musi Messiho poziciu zobrat Griezz, musime kupit 9 ( Haalanda!! ) a mame kraje Fati Dembele.

Na DM mame De Jong a ako backup by mal byt Pjanic. Potrebujeme novych Xaviho s Iniestom a tu by som dal šancu Puigovi s Pedrim. Samozrejme, nebude to ako Xavi Iniesta ale my asi fakt nijak ako našou filozofiou hrať nevieme. Verím že pod Xavim by sa Puig Pedri mohli rozohrať na extratriedu. Musíme kupit Garciu, nejakym zazrakom Alabu s Haalandom a predat - Messi, Busquets, Alba, Pique, Coutinho

Reagovat
Petrinho17

Alaba podľa všetkého smeruje do Realu. Dohoda by mala byť uzavretá najneskôr v januári.

Reagovat
Mercury

Messi i Pique si zaslouzi v klubu zustat a ukoncit karieru, paklize sami nebudou chtit odejit. Busquets to samé. Ale na jisty zaklad to uz proste není (s vyjimkou Lea), nejsou to stejni hraci jako deset let zpet a je to logicke.

Reagovat
2miguel1

Pique, Busquets maju 12mil eur za sezonu, ked mohli karieru dohrat inde Xavi či Iniesta, mozu aj oni. Messi samozrejme ako sa rozhodne, ale verim tomu ze jeho odchod by pomohol sko jemu tak Barce a tak aj timu kde by prisiel

Reagovat
Mercury

Ano, ale ani Xaviho s Iniestou nikdo neprodaval na silu. Tihle jedini by meli mit moznost o svem osudu spolurozhodovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bus dnes dorovnal Puyola v počtu zápasů za Barcu

Reagovat
T:o:M

Je to legenda, ale jak někdo psal výše i xavi a Iniesta dokázali odejít. A to byli rozhodně ve větší formě než Busquets

Reagovat
Petrinho17

Miesta sa tento týždeň vyjadril že Busquets je jasné najlepší španielsky hráč momentálne

Reagovat
Petrinho17

Iniesta*

Reagovat
smazaný uživatel

no treba iniesta pekne protahoval, v tom si nemaj co vycitat, xavi uz nvm, ale myslim, ze odesel na vrcholu

Reagovat
Eichel

Reagovat
roman1978

Kolik můžeme dostat za hráče?

- Couts - 50 mega z PL?

- Griez - 80 mega PSG, PL?

- Trincao - 30 mega Wolverhampton - PL?

- Lenglet - 3 mega Slavia

- Pjanič - 40 mega SA, PL?

- Roberto - 30 mega PL?

a i když mi srdce krvácí, tak Leo aspoň za něco do City.

Takže by mohlo být na Haalanda a něco k tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Griezmann, Roberto

Reagovat
Xavi

Couts 20

Griez 30

Trincao 10

Pjanic 8

Roberto 5

S tím, že je stejne nikdo nechce.

Reagovat
roman1978

proto jsem psal PL a PSG, protože tam platí minimálně 30 mega za jakéhokoliv no name.

Griezman je světová extratřída a pokud se PSG nepodaří udržet Mbapeho a Neymara, tak pro ně může být frantík také výhra. Klidně může ješt pár let hrát na nejvyšší úrovni.

Couts si udělal v PL velké jméno a na to bych nezapomínal. V repre hraje stále výborně.

Pjanič je ceněný hráč, i když jhá ho fakt nemusím.

Roberto je univerzál, kterého prostě mají trenéři rádi. Pod třema nastupoval v základu. Já ho rád nemám, ale ostatní ano. Pod 30 bych to neviděl ani náhodou.

Reagovat
mul

Treba brať do úvahy fakt, že kluby aj v PL budú mať menšie rozpočty na prestupy. Ale paradoxne, keby mal Arsenal peniaze, tak Couts aj Pjanic by im vedeli vyriesit problem s nekreativitou. Ale Grieza v PL asi nikto nezaplatí, drahý bude, potrebuje hrať špecifickú pozíciu aby bol platný.

Reagovat
2miguel1

Zas az takto by to urcite nebolo. Griezz je stale povazovany aj za marketingove delo, PSG ak by stratilo Neya ci Mbappeho kupili by ho, takisto niekto z Anglicka nad 50mil eur urcite. Okolo 50 by stal aj Coutinho, dovolim si tvrdit ze aj taky Everton by dal 50. Trincao je slabucky ale ked aj za 15 odide tak to nebude az tak velka strata. Pjanic s Robertom tu ostanu urcite

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

kto da za skoro 30r. Griezmana 80 ? Este teraz v case pandemie. Ani PSG...a ten Roberto

Reagovat
F.Torres

Podelto 2 a mozna nebudes daleko. Tyto ceny by nebyly ani pred covidem natoz ted. Navic vsichni vefi ze barca je ve ztrate, takze prodej je u ni celkem vynucen a bude prodavat i pod cenou

Reagovat
Hristo Stoichkov

Coutinha nikdo nepotřebuje, tedy z těch klubů, kteří by ho dokázali využít a přitom ho i platově utáhnout. Griezmann jedině PSG, takže další specifická situace. Trincao si pořád drží svou cenu, hodně velký zájem o něj měl Leicester, který dělá dlouhodobě skvělý přestupy, což nebude náhoda. Pjanić a Roberto mají minimální cenu, takhle nákladný hráče v tomto věku nikdo nehledá, už Pjanićova letošní cena byla nafingována Arthurem.

Reagovat
patas92

Za 31 letého Pjaniče ti nikdo 40M nedá, 15 max. Lenglet, i když hraje poslední rok hovno, tak je furt mladý a nějaké kvality prokázal, takže z něj by se něco vytřískat dalo. Roberta nemá cenu prodávat, jako backup za Desta je naprosto dostačující. Pokud Barca bude chtít prodat Coutinha, tak to bude muset být za o dost míň, aby se vykompenzoval jeho plat. Arsenal by ho mohl zaplatit a do jejich současného rozestavení by se jim dost hodil. Kromě Arsenalu mě pak napadá jenom návrat do Interu

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak Barca má opci na Emersona, který vypadá zajímavě. Ale myslím, že Xavi by spíš chtěl využít Sergiho no. Arsenal je možná jedinou šancí, Inter už s těmi flopy taky jednou musí skončit, zvlášť když budou rádi, pokud se nějak zbaví Eriksena.

Reagovat
smazaný uživatel

neni náhodou Emerson Barcy, akorát Betis ho měl půjčeného na 2 roky (což by mělo skončit k 30. červnu)?

Reagovat
valloire

Haalanda bere Flo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za 40 momentalne pojdu iné mená, Pjanič max 10 aj to mu dajú ešte polovičný plat

Reagovat
JM

lol

Reagovat
Hristo Stoichkov

Když už se tady stále častěji mluví o Xavim a přitom nikdo ani netuší, jakým stylem hry se jako trenér zkouší prezentovat, doporučuju se podívat třeba na vlákno v odkazu níž, kde je spousta jeho prvků hry přehledně popsána.

https://twitter.com/alexdelmas10/status/1329489361323372549?s=21

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Xavi

https://m.youtube.com/watch?v=6kfiVgnH7dQ

To byla sestava. Maradona, Simeone, Davor Šuker...

Reagovat
Xavi
Reagovat
Phillipinho

Aspas hraje posledni tydny jako posedlej nejakym dablem. Fakt jeden z nejvic nedocenenych hracu posledni dnech. Fotbalovej genius

Reagovat
Phillipinho

*poslednich let

Reagovat
santini

Je famózny, ale všeobecne ako sa chlapci zdvihli v posledných týždňoch, to je úplná pohádka... Iago môže hrať na najvyššej úrovni ešte 3-4 sezóny, tá prihrávka dnes pri prvom góle to bola fantázia

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
LAM

Já bych ho bral do Barci na rok a půl klidně hned v zimě.

Stejně nebude na víc než Garciu a Aspas je osvědčená kvalita.S jednim hroťákem hrát celou sezonu je blbost.

Reagovat
Reggie

Připomíná mi Di Nateleho. Taky snad čím starší tím lepší, skvělý fotbailsta a ikona menšího klubu

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Eichel

Reagovat
Xavi

Dneska Real - Athletic zítra Barca - Socky... Proc i ostatní týmy nehraji dohrávky, když je volny týden?

Reagovat
Kenneth

Možná kvůli superpoháru?

Reagovat
Xavi

Jo aha, se hraje Copa, jsem si nevšiml.

Reagovat
Kenneth

No plus tyhle 4 týmy hrají v zimě zase Superpohar v Kataru nebo kde to bylo?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Supercopa je letos kvůli covidu přesunuta do Andalusie.

Reagovat
Gazdo

to je strasne inak vtipne ze kvoli nepriaznivej situacii sa musi španielsky superpohar presunut do spanielska

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Prča by bola, keby sa to v andaluzii rozsirilo a vo zvysku Spanielska naopak situacia upokojila.

Reagovat
sylarko

kludne by tu supercopu mohli zrusit

Reagovat
Rothbard

Pošli míč na Benzemu do vápna a běž se radovat k rohovému praporku.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
dextroza_m

spíš běž rozehrávat roh k praporku

Reagovat
2miguel1

Nedavajte tam uz Trincaa, to je tak hlupy hrac. Ako to vyberaju tych hracov boze moj!!!

Reagovat
Teoretik

ale no tak, 20letý hráč, dej mu čas

Reagovat
Mercury

V becku muze mit casu habadej.

Reagovat
roman1978

Reagovat
LAM

Nechápu proč takhle zaleze mě. V 55 minutě už mohlo bejt tak 4,5:1 a bylo by( Griezmann ne palič) takhle se rozhodneme bránit až do konce a jsou to nervy. Jinak Petra dneska paráda a Messi makal jako už dlouho ne.

Reagovat
Mercury

Griezmann je fakt neuvěřitelný palič. Ty tři tutovky během pár minut, to už je fakt příliš. Hlavně teda ten skluz do prázdné branky. Neuvěřitelné. Ale copánky má krásné, holky v družině ho jistě budou obdivovat, tím spíš, že rád chodí ke koním. Už se těším na další dokument.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele