LaLiga - preview 13. kola

11.12.2020, 09:00, aktualizováno 14.12.2020, 08:43
Previews
Celta Vigo vyhrála dvakrát v řadě a v dohrávce třináctého kola proti Cádizu bude útočit na třetí tříbodový zisk po sobě, něco takového se galicijskému klubu naposledy povedlo před třemi roky. Nováček se stále pohybuje v horní polovině tabulky a patří mu šestá pozice...
Celta Vigo - Cádiz CF  (pondělí 21:00)
Poměrně dlouho čekali fotbalisté Celty Vigo na ligové vítězství a na přelomu listopadu a prosince se dočkali hned dvakrát. Celestes nejprve porazili Granadu a o týden později přivezli plný počet bodů z Bilbaa. Na Estadio Balaídos teď mají ideální možnost zvítězit po třetí v řadě, hostí ale překvapení letošní sezony Cádiz CF.

Když měla Celta Vigo po prvních třech kolech na kontě pět bodů, obecně se soudilo, že by mohla hrát vysoko. Bohužel po výhře nad Valencií čekala Celestes série zápasů bez vítězství a propad tabulkou až na sestupové pozice. Pád se podařilo zastavit až na přelomu listopadu a prosince, během týdne totiž Celta Vigo porazila Granadu i Athletic Bilbao a díky zisku šesti bodů vystoupala na sedmnácté místo, mimo přímý sestup.

V ohrožení zůstává Celta i nadále a z tohoto hlediska je pro ní domácí duel s Cádizem klíčový. Hosté letos sbírají jedno překvapení za druhým. Zvítězili v Madridu nad Realem a porazili i Barcelonu. Cenný skalp dvou gigantů hned v první sezoně po svém postupu z druhé nejvyšší soutěže je něco unikátního.

Cádizu se navíc daří venku - vyhrál v Bilbau, Madridu i Eibaru a remizoval například v Elche. Celtu Vigo čeká na Balaídos těžký zápas, ale může ho zvládnout. Lepší bilanci mají určitě domácí, kteří poslední vzájemný duel v roce 2016 (Copa del Rey) zvládli výsledkem 2:0.

Domácí Celtě budou chybět Sergio Álvarez, Kevin Vázquez a David Juncá. Všichni tři zůstávají na marodce. K dispozici nebude ani potrestaný obránce Jeison Murillo. Podobně jsou na tom i hosté. Cádizu už delší dobu scházejí Luismi Quezada, José Mari a Marcos Mauro.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Aidoo, Araújo, Mallo - Nolito, Tapia, Suárez, Méndez - Mina, Aspas
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Iza, Fali, Alcalá, Espino - Augusto Fernández, Jonsson - Perea, Álex Fernández, Izquierdo - Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.61 - 5.52
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - SD Eibar  (neděle 14:00)
Stadion Anoeta už je připraven na další ligový duel Realu Sociedad, tentokráte s Eibarem. Baskové si stále drží vysoký standard, ale zlepšuje se i Eibar. Oba celky se v současnosti opírají a dobře fungující defenzivu, v posledních čtyřech zápasech inkasovali shodně jen jeden gól.

Od začátku října zůstává Real Sociedad v domácí soutěži stále neporažen. O vedoucí příčku však přišel, když v posledních dvou kolech pouze remizoval s Villarrealem a Deportivem Alavés. Ligová soutěž se pro Real Sociedad vyvíjí nadále skvěle a kouč Imanol Alguacil si v tomto směru nemůže stěžovat.

Přesto nechybělo moc a Baskové by zažili zklamání. V Evropské lize ve čtvrtek nedokázali vyhrát na hřišti Neapole (1:1) a reálně jim hrozilo vyřazení už v základní skupině. Naštěstí pro ně přišly dobré zprávy z Chorvatska. AZ Alkmaar prohrál na půdě NK Rijeky překvapivě 1:2 a právě na jeho úkor si Real Sociedad zajistil druhé postupové místo a může se těšit na pondělní los ve švýcarském Nyonu.

Zpátky ke španělské lize. Svěřenci Imanola Alguacila dosud prohráli jen jeden zápas - 29. září podlehli Valencii nejtěsnějším rozdílem , ale od té doby už hořkost porážky nepoznali. Po pěti soutěžních remízách v řadě však chtějí konečně zvítězit a Eibar se jeví jako ideální soupeř.

Hostům patří jedenácté místo a jejich forma je hodně nevyzpytatelná. Po špatném začátku se jejich výsledky ustálily a díky zlepšené defenzivě začal Eibar pravidelně sbírat body. Před týdnem jeden získal v zápase s Valencií (0:0). V Baskicku na Anoetě však nikdy v historii nevyhrál a změnit tuto smutnou statistiku se pokusí v neděli. V minulé sezoně vyhrál oba zápasy tým ze San Sebastianu 4:1 respektive 2:1.

Domácím bude chybět pouze zraněný Luca Sangalli, jinak je zbytek kádru v pořádku včetně Mikela Oyarzabala, který v minulých zápasech citelně scházel. Jeho start od úvodní minuty je však nepravděpodobný. Hosté zase nastoupí bez Coteho a Quiqueho Gonzáleze.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Muňoz, Normand, Elustondo, Gorosabel - Merino, Zubimendi, Silva - Barrenetxea, Isak, Merquelanz
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Correa, Burgos, Bigas, Arbilla - Inui, Expósito, Diop, Gil - García, Muto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.53 - 5.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Villarreal CF  (neděle 16:15)
Real Betis si nevede špatně a nachází se na osmém místě v tabulce. V neděli odpoledne jej ale nečeká nic snadného, neboť se na jeho půdě ukáže pohárový Villarreal. A tomu letošní sezona zatím vychází parádně.

Béticos v poslední době zrovna optimismem hýřit nemohou. V deseti minulých utkáních v rámci první ligy vyhráli jen třikrát a sedmkrát odcházeli ze hřiště poražení. Nebýt dobrého nástupu do sezony, pravděpodobně bychom je viděli někde kolem sestupové zóny. Aktuální osmá příčka je zapříčiněna také faktem, že plno větších kandidátů na pohárové příčky odehrálo menší počet duelů, takže je tabulka mírně zkreslená.

Ani jména tří soupeřů, nad nimiž Real v poslední době vyhrál, nebudí zas tak moc důvěry v jeho schopnosti. Porazil Valencii, Elche a v minulém kole také Osasunu. Konečně tím prolomil sérii tří prohraných duelů, v nichž dostal už 11 branek! I proti Osasuně se ale na vítězství celkem nadřel a oba góly jí uštědřil až v samém konci utkání.

Zkušený kanonýr Borja Iglesias, který v tomto utkání dal svůj první letošní gól, před duelem s Villarrealem poznamenal: "Moc mě těší, že jsme v minulém kole konečně skóroval. Jsem útočník a právě góly jsou pro mě alfou a omegou mého výkonu. Především jsem ale rád, že jsme konečně vyhráli. Teď je před námi Villarreal, který hraje chytrý a rychlý fotbal. Nebude snadné překonat ani jeho obranu, která velmi často vystupuje hodně vysoko a my si budeme muset dávat dobrý pozor na ofsajd."

Domácí se budou muset obejít bez Brava, Canalese a Camarasy. Hosté stále postrádají kvalitu v útoku, mimo hru jsou Bacca, Alcácer a Gómez, k nimž patří i dlouhodobě zraněný obránce Moreno.

Villarrealu taky trochu dochází dech, protože v pěti posledních odehraných duelech zvládl čtyřikrát remizovat. Možná i proto vzal zavděk faktem, že svůj poslední duel Evropské ligy prozatím neodehrál. Kádr Karabachu se totiž ztenčil na pouhých deset zdravých hráčů, takže utkání Evropské ligy bylo odložené. Využije "Žlutá ponorka" volnějšího programu k další výhře?
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Emerson, Bartra, Victor Ruiz, A. Moreno - Carvalho, Rodríguez, Guardado - Ruibal, Iglesias, Fékir
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Albiol, Pau Torres, Estupiñán - Trigueros, Iborra, Parejo - Chukwueze, G. Moreno, Pedraza
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.26 - 3.63 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Elche CF - Granada CF  (neděle 18:30)
Elche se stále pohybuje ve středu tabulky a odmítá plnit předsezónní prognózy o brzkém záchranářském boji. Její další sok nutně potřebuje vítězství. Granada totiž dělí své síly mezi dvě soutěže a v LaLize se jí tolik nedaří.

Dokonce tak, že tento pohárový celek čeká na výhru v první lize už pět zápasů. Třikrát prohrál a dva remizoval. Dělba bodů byla výsledkem také posledního utkání s Huescou. Aspoň je ale pravda, že diváci si při duelech Granady rozhodně přijdou na své a nenudí se. V každém z posledních tří ligových utkání totiž padly minimálně čtyři branky. Problém pro Granadu představuje to, že vždycky aspoň tři do její sítě.

Granada ale svým fanouškům dopřává něco, co asi nikdo nečekal. Tažení v Evropské lize totiž oproti předpokladům nekončí v základní skupině, protože španělský celek dokázal postoupit do další fáze. A kdyby lépe zvládl minulé kolo, mohl jít dokonce z prvního místa. Takto jej na pozici lídra vystřídalo PSV Eindhoven, jen o bod. Granada totiž nedokázala vstřelit PAOKu Soluň ani jeden gól.

Do duelu s Elche však vchází s velmi početnou marodkou. Na ní v tuto chvíli jsou Lozano, Díaz, Azeez, Vico nebo Montoro. Domácí postrádají vlastně jen Carrilla.

Ani Elche už pět duelů nevyhrálo, ale ve čtyřech z nich dokázalo uhrát aspoň remízu. Na rozdíl od Granady ale ani v jednom duelu nevstřelilo víc jak jeden gól. S tím má Elche ostatně problém, protože po Eibaru s Osasunou je spolu s Getafe nejhůře střílejícím týmem ligy (jen devět branek).
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badía - Barragán, Verdú, González, Josema - Marcone, Guti - Josan, Morente, Fidel - Boyé
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Foulquier, Pérez, Duarte, Neva - Herrera, Gonalons, Milla - Puertas, Molina, Machis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.61 - 3.16 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Levante UD  (neděle 21:00)
Slavná Barcelona se stále utápí ve výsledkové nejistotě a ve španělské LaLize okupuje až deváté místo! Svěřenci nizozemského trenéra Ronalda Koemana to mohou vylepšit v utkání s UD Levante, které ale v posledních dvou letech nepatří mezi nejoblíbenější soupeře. Hosté za dobu dvou let dokázali Barcelonu porazit třikrát, byť pokaždé na vlastním stadionu.

Na Camp Nou je situace poněkud jiná. Levante tam v novodobé historii nezískalo ani bod a pokud někdy má šanci tuto bilanci změnit, pak je to nyní. Forma Katalánců je totiž nadále hodně kolísavá, o čemž svědčí porážka na půdě Cádizu (1:2) i doma v Lize mistrů s Juventusem (0:3).

Barcelona podlehla "Staré dámě" poměrně nečekaně vysoko a ve skupině obsadila až druhé místo. I to se Barce v uplynulých letech nestávalo a pro její fanoušky je to svým způsobem novum. Každopádně Barcelona nebude v osmifinále chybět, ale čekat jí bude velmi těžký soupeř. V tuto chvíli Ronalda Koemana zajímá spíše domácí soutěž, kde to Kataláncům vyloženě hoří. Když už se zdálo, že se Messi a spol. výsledkově zvednou, přišla porážka na Cádizu, která byla už čtvrtou v úvodních deseti kolech. S takovou vizitkou teď přivítá Levante a i přes veškeré nepřízně bude stále velkým favoritem. Barcelona je v neúplné tabulce devátá a na čelo ztrácí už propastných dvanáct bodů.

Levante ale má na to slavné jméno minimálně potrápit. Pomoci by k tomu měla i poslední výhra nad Getafe 3:0, která se zrodila po dlouhých osmi kolech. Předtím sice Levante stabilizovalo výsledky, ale pět remíz v řadě příliš bodů do tabulky nepřineslo. I díky tomu je Levante stále na osmnáctém místě, které by na konci soutěže znamenalo sestup o pAtro níže.

Barceloně citelně schází mladík Ansu Fati a k dispozici nebudou ani Sergi Roberto a Gerard Piqué. Ztráty počítá i druhá strana. Trio Bardhi, Campaňa a Doukouré zůstává na marodce.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Alba, Lenglet, Araujo, Dest - Jong, Busquets - Coutinho, Messi, Griezmann - Braithwaite
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Coke, Vezo, Postigo, Clerc - Frutos, Melero, Vukčević, Rochina - Gómez, Martí
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 7.16 - 11.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Athletic Bilbao  (sobota 14:00)
Sobotní program 13. kola LaLigy zahájíme na slavném stadionu Mestalla duelem dvou týmů, které zatím rozhodně nemohou být s probíhající sezonou spokojené. Domácí Valencia chce ukončit sérii tří zápasů bez výhry, hostující Bilbao chce zase zrušit smůlu na výjezdech.

Valencia se v minulé sezoně navzdory předpokladům účastnila bojů v Lize mistrů a rozhodně si v nich nevedla špatně. V náročné skupině dokázala ukořistit první místo, což při konkurenci Chelsea nebo Ajaxu rozhodně není špatný výkon. Pak se sice stala obětí superofenzivní Atalanty, ale přesto mohla být se svou účastí spokojená. V této sezoně už ale v pohárech nefiguruje a zatím to rozhodně nevypadá tak, že by se do nich měla podívat v nejbližší době.

Právě "Netopýrům" se totiž letošní sezona zatím absolutně nedaří a mají velké potíže udržet se v první desítce, natož aby útočili na pohárové příčky. Los Che jsou až na 13. místě se stejným počtem bodů, což za dvanáct odehraných duelů není nic příjemného. Dosud dali sedmnáct branek a stejné číslo mají i v kolonce inkasovaných gólů, takže se nedá říct, že by se jim aspoň jedna stránka vyloženě dařila.

Trenér Javi Gracia, který pokračuje v roli kouče i přes několikrát vyjádřenou nespokojenost směrem k vedení, nemá snadnou pozici. Pokračovatel odkazu prvního oficiálního trenéra Valencie, Čechoslováka Antonína Fivébra se potýká jak s marodkou, tak především s velmi špatnou formou. Valencia vyhrála za deset posledních soutěžních duelů jen dva. Příznivci "Netopýrů" si možná mysleli, že debakl uštědřený Realu Madrid zabere jako svěcená voda, ale nestalo se tak.

Gracia přesto pro klubový web uvedl: "Je jednoduché vidět samá negativa, když se vám nedaří. Mojí prací ale je dostat z hráčů to nejlepší. A k tomu bych jim negativismem ničím nepomohl. Jsme jako jedna velká rodina, táhneme za jeden provaz a věřím, že se brzy začne dařit. Měli jsme několikrát smůlu a doplatili na detaily, které rozhodly."

Soubojů z Bilbaem už má Valencia na kontě dost, celkem 44. Z toho Valencia vyhrála osmnáctkrát a není nouze ani o góly. Průměrně jich padne za utkání těchto dvou týmů 2,57.

Bilbao se opírá především o formu na domácí půdě, ale jinak se mu nedaří. V šesti venkovních duelech vyhrálo jen jednou a čtyřikrát prohrálo. Má na kontě o jeden zápas méně než Valencia, ale stejný počet bodů. Což činí z tohoto střetu událost ještě zajímavější.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Doménech - Wass, Paulista, Mangala, Lato - Musah, Račić, Soler, Guedes - Vallejo, Gómez
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Capa, Alvárez, Martínez, Yuri - Vencedor, Vesga - Williams, Muniain, Berenguer - García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.18 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - Sevilla FC  (sobota 16:15)
Sevilla se po nasazení v Lize mistrů vrací do života také v LaLize, kde by chtěla zopakovat poslední pohárový výkon. Má co napravovat, neboť minulé kolo první ligy jí absolutně nevyšlo. Tentokrát se její hráči podívají do Getafe.

A Getafe by pro ni mohlo být dobrým odrazovým můstkem. Celku z poblíž Madridu se totiž obecně v této sezoně vůbec nedaří. Občas se sice vytasí s nějakým nečekaným výkonem podtrženým dobrým výsledkem, ale je to spíš chvilková záležitost. Jako když si Getafe ve čtvrtém kole vyšláplo na Real Betis nebo o dvě kola později zvládlo překvapivě vyhrát nad Barcelonou. Z dlouhodobého hlediska ale sezona Getafe tak pozitivní není.

Getafe v tuto chvíli dělí jen pouhé dva body od pásma sestupu a patří mu až 15. příčka. Dobrá forma je pro něj také cizí termín, neboť skromný celek nevyhrál právě už od šestého kola, kdy porazil Barcelonu. V šesti dosavadních duelech nasbíral jen tři remízy a stejný počet porážek.

Ani proti Seville se mu nedaří líp. Za posledních deset let se mu povedlo vyhrát šestkrát, v pěti případech právě na domácí půdě. Do utkání se Sevillou půjde Getafe bez Dakonama, Chemy nebo Maty a příčinou jejich absence není zranění, nýbrž karetní tresty.

Trojici zraněných hlásí také sevillské FC. Mimo hru má Vaclíka, Navase a El Haddadiho, ovšem tady je ve všech případech na vině právě zranění.

Sevilla si zatím vybojovala průběžné šesté místo, které jí ale nestačí. Ráda by znovu do Ligy mistrů, na kterou teď ztrácí čtyři body. Oproti většině svých soků má ale k dispozici o jeden až dva zápasy víc. Po pohárové výhře nad Rennes by ráda odčinila poslední ligovou porážku s Realem Madrid.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Cabaco, Etxeita, Olivera - Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Hernández, Rodríguez
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Navas, Koundé, Diego Carlos, Acuña - Jordán, Fernando, Rakitić - Suso, De Jong, Ocampos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.69 - 3.17 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Huesca - Deportivo Alavés  (sobota 18:30)
Od roku 2009 Alavés s Huescou neprohrál a favoritem bude i v sobotu v podvečer. Hosté aktuálně drží šestizápasovou šňůru neporazitelnosti a na půdě posledního týmu LaLigy jí budou chtít prodloužit. Huesca stále platí za jediný tým, který v tomto ročníku španělské ligy nevyhrál.

Domácí sice nevyhráli a jsou poslední, ale nesestupové pozice nejsou tak daleko. Huesca ztrácí na sedmnácté Levante jen tři body, což je dáno tím, že v osmi zápasech remizovala. Osm nerozhodných výsledků pak dělá z "Azulgranas" remízového krále soutěže.

Plichta se zrodila i v minulém kole na hřišti Granady (3:3) a herně se tým přeci jenom zvedá. Domácí by potřebovali konečně uspět a získat tři body, protože herně to skutečně není špatné. Vždyť s nimi ztratily Valencia, vedoucí Atlético nebo již zmíněný pohárový zástupce Granada.

Alavés má momentálně velmi dobrou formu. Šest zápasů v řadě neprohrál a v tabulce se posunul už na dvanácté místo. Je potřeba se také podívat na to, s jakými týmy v oněch šesti kolech hrál. Zvítězit dokázal v Madridu nad Realem, remízoval s Barcelonou, Valencií nebo do té doby vedoucím Realem Sociedad.

Skvělá forma není jedinou věcí, o kterou se mohou hráči Deportiva opřít. Je to také lepší vzájemná bilance se svým soupeřem. Alavés porazil Huescu pětkrát v řadě a naposledy s ní prohrál před jedenácti lety! Dokáže tuto černou bilanci Huesca napravit?

K dispozici by měla mít na rozdíl od soupeře kompletní kádr. Alavés se musí na stadionu El Alcoraz obejít bez dlouhodobě zraněného Pereho Ponse a hned dvojice hráčů si odpykává karetní trest. Jedná se o Rodriga Battagliu a Floriana Lejeuneho.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Fernández - Galán, Siovas, Pulido, Maffeo - García, Rico, Mosquera, Ferreiro - Mir, Ramírez
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Ely, Laguardia, Duarte - Méndez, Pina, Jota, Rioja - Pérez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.44 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Atlético Madrid  (sobota 21:00)
Ve španělské LaLize dojde v sobotu večer na opravdový šlágr. Vedoucí Atlético Madrid přivítá v městském derby Real. Obhájce prvenství ztrácí na Colchoneros už šest bodů, navíc má o jeden odehraný zápas více. Pro Zidanův tým je to v tomto týdnu další ostrá zkouška, případná porážka ho sice ještě nepřipraví o obhajobu, ale náskok na rivala dramaticky vzroste.

Real Madrid si prošel těžkou zkouškou už ve středu a obstál na výbornou. V Lize mistrů mu hrozilo vyřazení, pokud by s Borussií Mönchengladbach ztratil a to se nakonec nestalo. Real zvítězil po dvou brankách Karima Benzemy 2:0 a v osmifinále oblíbené soutěže nebude chybět. Zinédine Zidane se tak znovu přesvědčil, že jeho tým v kritickou chvíli umí zabrat a podobné zkoušky zvládá.

Postup do osmifinále je splněn a teď se Bílý balet musí soustředit na domácí ligu, kde zatím tápe. Čtvrté místo a šestibodová ztráta na vedoucí Atlético rozhodně není optimální, na druhou stranu Real je schopný podobnou ztrátu snadno vymazat. V sobotu večer bude mít naprosto ideální možnost ukrojit z náskoku hostí tři body. "Je to tým, který si vede dobře. Vždycky byli konkurenceschopným týmem a dnes jsou první. Chceme odehrát skvělý zápas jako ve středu," prohlásil na tiskové konferenci trenér Zinédine Zidane.

Atlético se vyhřívá na čele tabulky naprosto zaslouženě. Jako jediné ze všech týmů ještě neprohrálo a na druhý Real Sociedad má jednobodový náskok a dvě utkání k dobru. Také Atleti mají za sebou těžké utkání Ligy mistrů a i jim hrozil v případě porážky nepostup. Svěřenci Diega Simeoneho však v Rakousku nad Salzburgem zvítězili a z druhého místa doprovodili Bayern Mnichov do osmifinále.

Hosté v minulém kole porazili Valladolid 2:0 a celkem už vyhráli sedm zápasů v řadě. S Realem je ale čeká opravdu těžká zkouška, neboť jde o neoblíbeného soupeře. Real mívá v derby navrch. Potvrdil to i v minulé sezoně, kdy po remíze 0:0 na Wanda Metropolitano zvítězil doma nejtěsnějším výsledkem. Real Madrid zvládl lépe i finále Supercopy, byť to bylo až v penaltovém rozstřelu. "Víme, jak je Real silný, ale dobře jsme se připravovali," podotkl hostující Felipe.

Bílému baletu opět schází zraněný Eden Hazard. Belgický záložník od svého příchodu na Santiago Bernabéu stále laboruje se zraněními a zatím se jeho investice z herního hlediska nemůže vyplácet. Tím spíše, že jeho gólový příspěvek je nevalný. Zraněný je i Luka Jović, mimochodem další z méně povedených nákupů. Do derby nezasáhnou ani hráči Atlética Diego Costa a José Giménez. Zbytek kádru je trenérovi Simeonemu k dispozici.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Mendy, Varane, Ramos, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modrić - Ödegaard, Benzema, Asensio
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Felipe, Hermoso - Trippier, Koke, Ňíguez, Llorente, Carrasco - Félix, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.30 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - CA Osasuna  (pátek 21:00)
Třinácté kolo LaLigy už buší na dveře a opět začne již před víkendem. V pátek večer na sebe narazí Real Valladolid s Osasunou a bude to vpravdě záchranářský duel. Jedná se totiž o dva týmy namočené v sestupových starostech.

A to doslova. Real Valladolid doposud nasbíral jen deset bodů, Osasuna jedenáct. Domácímu týmu tak nyní patří až předposlední místo a s ohledem na jeho výsledky se asi nelze moc divit. Světlo sice Valladolidu krátce svitlo v polovině minulého měsíce, když si Real poradil s Bilbaem a také s Granadou, ale pak zase upadl do tmy.

Po remíze s Levante dostal dvě branky od Atlética Madrid, takže zatím posbíral právě jen ty dvě výhry. Trenér Sérgio González navíc nemůže počítat s Joaquínem Fernándezem, Guardiolou a Kikem Olivasem.

Hosté jsou na tom obdobně. Trápí je absence Torra, Manuela Péreze, Adriana a Ávily, ale také špatná forma. Už pět zápasů hosté nevyhráli a čisté konto udrželi naposledy v sedmém kole. Navíc je právě Osasuna (spolu s Eibarem) týmem s nejhorší střeleckou potencí, zatím dala jen osm branek.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Hervías, García, González, Martínez - Orellana, Alcaraz, San, Plano - De Marcos, Jota
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Roncaglia, Hernández, D. García, Pérez - Torres, Moncayola, Oier, R. García - Budimir, Calleri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.06 - 3.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid1082021:226
2.Real Sociedad1274122:525
3.Villarreal CF1256115:1121
4.Real Madrid1162317:1220
5.Cádiz CF1253411:1318
6.Sevilla FC1051412:916
7.Granada CF1143414:2015
8.Real Betis1250714:2315
9.FC Barcelona1042420:1114
10.Elche CF103529:1014
11.SD Eibar123548:914
12.Deportivo Alavés1235411:1314
13.Valencia CF1234517:1713
14.Athletic Bilbao1141612:1213
15.Getafe CF113449:1313
16.Celta Vigo1234513:2013
17.Levante UD1125413:1511
18.CA Osasuna113268:1511
19.Real Valladolid1224611:1810
20.SD Huesca1208411:208

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (188)

Přidat komentář
Visca el barca

Může mi někdo vysvětlit jak si může Koeman vůbec diktovat, že chce Depaye? Snad bez vedení to nejde ne? Koeman tu stejně dýl jak do konce sezony nevydrží a nedává mi žádný smysl mu vyhovět. Chápu Garciu, ten má u nás budocnoust a věřím, že se Samem to koště Lengletovský nepustěj do sestavy.

Reagovat
roman1978

On si má tak maximálně diktovat na aerolinky letenku zpět do země tulipánů.

Taky to nechápu a hlavně dalšího hráče na messiho pozici fakt nepotřebujeme.

Garcia snad přijde a má se vrátit i Todibo - i když ten má v hajzlu myslím achilovku.

Reagovat
Petrinho17

Depay by sa vyplatil minimálne ekonomický. Ak by mu to nešlo dalo by sa ho slušne speňažiť, so značným ziskom.

Určite sú priority momentálne iné a Depay nie je prvoradý. Ale za tých 3M-8M by to nebol žiadny veľký prešľap. Samozrejme ak sa vôbec tých pár miliónov nájde.

Reagovat
technecium

Depay řeší pozici, která nás netrápí hlavně... Má se řešit obrana. Do zálohy i útoku hráči jsou, jen je to holandský koště ignoruje když si stojí za tím systémem se dvěma pivoty

Reagovat
Gazdo

Ja napr vobec nerozumiem preco ked uz nieco s holandskom musime mat tak sa nekupi Malen. Viem ze Depay bude zadarmo a porti jeho prichodu v podstate nic nemam ak bude zadarmo ale inak mi to hlava neberie

Reagovat
Hristo Stoichkov

Do voleb by se prostě nemělo stát nic, i García může přijít v létě zadarmo. Navíc to vypadá, že i v případě Fontova vítězství Xavi dorazí spíš až v létě.

Reagovat
Jordi Alba

To bude sranda, až se tu bude nadávat na Xaviho úplně stejně po chvilce, jako na ostatní trenéry.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak rozhodně se to nedá vyloučit, každopádně určitý prvky v Xaviho trénování jsou fakt zajímavý. Pro mě je Koeman těžký zklamání, trenérsky jsem od něj nic moc nečekal, ale myslel jsem, že bude vůdčí typ, jehož slovo bude mít váhu. Místo toho působí jako vyjukaný mladík, který za sebou nemá bohatou hráčskou minulost a koučuje svý první zápasy.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Visca el barca

Jsou vůbec někde průběžné predikce kdo by měl ty volby vyhrát? Já jsem teda spíš za Laportou, jednak ten klub už jednou vedl, za druhé ho vytáhl ze sraček a za třetí je schopen přivézt Hallanda, což bude trefa do černého na x let a není to za nereálné peníze. Protože nejsem naivní a nevěřím, že tu Leo a zůstane další rok.

Reagovat
smazaný uživatel

Haaland je jediný útočník, po kterém bychom měli jít. I ti, kteří se nechají zlákat každým hypem, už snad poznali, že Lautaro na to opravdu nemá a po povedené půlsezoně hraje tragicky i v Interu.

Reagovat
Visca el barca

Je to tak. Lautaro je jednak dražší, nechápu proč a za druhé o dvě třídy horší. Halland je hlavně stroj, je mentálně úplně jinde. Kdybych měl skousnout to, že Leo půjde za kámošema do Paříže, což se podle mě na tuty stane a kecy od Fonta, že ho udrží jsou jen volební triky. Proto jsem za Laportu. V tomhle světě už působil, má zkušenosti apod. Už dvakrát se culés nechali opít rohlíkem. Nechci aby se to v podobě Fonta stalo potřetí. Takže jsem za Laportu a následně nákup Hallanda.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Lautara jsem několikrát viděl už v Argentině a jeho kritika kvůli tomu, že má výkupku 110 mega, je naprosto nesmyslná. Je to velmi kvalitní mladý hráč, který samozřejmě má výkyvy, ale to taky může být důvod k tomu, že se ho Inter bude chtít zbavit za slušnou cenu. Haaland je samozřejmě momentálně někde jinde, ale hraje v týmu a soutěži, kde mu spousta věcí jde na ruku a jak už i tady bylo popsáno, půjdou po něm všichni, kteří mají nejvyšší ambice.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Predikce jsem žádný naviděl, ani si nemyslím, že by někde byly nějaký s relevantní hodnotou. Laporta byl vynikající prezident, nejlepší v klubový historii, ale jeho současná verze je jeden velký otazník a převládá spíš nostalgie ze zlatých časů. Žádný megaposile nevěřím, zvlášť ve chvíli, kdy ani nevidí do účetnictví a nemohou zatím ani tušit, kolik kostlivců na ně vypadne ze všech možných skříní.

Reagovat
vladino10

*Haaland

Reagovat
smazaný uživatel

do voleb sa bude akorát prodávat, pak sa uvidí...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlvaně, když Depay je naprosto k ničemu hráč. Má tam Griezmanna a Coutinha a stejně je neumí využít.

Reagovat
madridcan

Srdce mi tancuje a sa smeje. Zidane sa vratil, jebol po stole a bolo tak, ako povedal on. Ohladom Hazarda bohuzial, ale dostal ho. Fanusikovia ,,viac nez klubu' zacnu vyplakavat, ze co si trener moze/nemoze dovolit.

Čas si uvedomit, ze hodnoty Barcelony su v pici uz par rokov

Reagovat
patas92

A že bys třeba pro fanoušky "víc než klubu", kterým je Zidane úplně u prdele, napsal, co přesně to má s nima společného?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Naopak je vtipný, že při pouhý zmínce o těch jejich přestupových flopech na tebe nastoupí jednotka madridistů s tím, že za to přece ZZ nemůže, jelikož o posilách nerozhoduje. A opravdu nevím, co má určitá rozhodovací struktura společnýho s morálním úpadkem klubu. Aneb když máš tisíc možností, jak klub zaslouženě kritizovat a přesto vymyslíš takovou hloupost...

Reagovat
patas92

Takže jeho příspěvek je o tom, že Zidane chtěl Hazarda, dostal Hazarda, chce Pogbu a dostane Pogbu, zatímco v Barceloně se kupujou hráči, které chce vedení (Griezmann) a né ti, kteří jsou potřeba a které chce trenér?

Reagovat
el Principito

Reagovat
Jordi Alba

Stuani na hřišti a hned je to úplně jiný.. Tohle není hráč pro druhou ligu, z fleku by pomohl předním týmům LL. Neskutečný, že má stále chuť tahat klub ze sraček.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
2miguel1

Haaland by mal byt absolutna priorita priorit. Aj ked on asi do Barcelony ist nechce. Messi po sezone odide a mali by sme predat aj Coutinha za aspon ako tak slušne peniaze. Haaland je rozdielovy hrac a ked hra Griezz na svojej pozicii tak tiez. Na kridlach Dembele Fati a ono by to šlo. Len dufam ze pride Laporta a donesie Haalanda

Reagovat
Jordi Alba

Dembélé je užitečnej asi jako Hazard a ono by to šlo.

Reagovat
Dan Gubić

Kto nepodá že Barcelona prehrá, je lúzer. 7 kurz zadarmo, X2 za 3 kurz. Barca nemá na výplaty.

Reagovat
misinho7

Vidim ze tu cules spominaki Haalanda ale toho chce asi kazdy. Marca a AS tiez spomínajú ze real po nom ide. Dokonca ak Mbappe podpise zmluvu tak je to jasna priorita. Dokonca ich chce Perez vraj obidvoch co si ale neviem predstavit ti dvaja maju potencial na suboj akym bol Messi vs Ronaldo(aj ked samozrejme k ich levelu sa asi nikdy nedostanu) a mat obidvoch v time by bol sen ale asi nerealny. Vidim to na klasicky suboj ze napr Haaland v Barce a Mbappe v Reale. sice u obidvoch hraje do karat pre real to ze ich idol je Cris a Mbappe vlastne realu fandil. Ale uvidime no

Reagovat
Israha

Ještě loni bych, kdyby se mě někdo ptal, koho z těch dvou chci do Realu, řekl Mbappé. Ale teď jsem jednoznačně pro Haalanda. Ten týpek má ve dvaceti hlavu šampiona, tunu sebereflexe a neustálou chuť se zlepšovat. Z Mbappého se stala frackovitá hvězdička, která navíc v některých zápasech dokáže být šokujícím způsobem neviditelná.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na Mbappém se to teda dá pozorovat už delší dobu. Navíc si myslím a už jsem to tady i párkrát psal, že LaLiga pro něj není ideální soutěží, měl by jít do Anglie, kde to bude trhat svou rychlostí. Kdybych si měl vybrat jednoho ofenzivního hráče, kolem kterýho postavit tým, byl by to asi Joao Félix, ačkoliv i ten Haaland je vzhledem ke svý aktivitě a pracovitosti záruka gólů.

Reagovat
Israha

Je letošní Félixova sezona opravdu jeho standard a ta loňská byla výjimkou? Letos jsem Atlético viděl jen 2x, tak se mi to špatně hodnotí, a v Benfice jsem ho předtím nesledoval vůbec.

Jinak Mbappé by se v La Lize určitě prosadil, na to je pořád obrovsky kvalitní, ale je otázka, jestli do takové míry, jak se to očekává. Scénář á la Bale není zas tak nereálný. On vypadá spíš motivovaný na prachy a slávu, než na úspěchy a překonávání sportovních překážek.

Reagovat
Messiáš

Felix to v sobě měl i minulou sezónu, zvyknout si na nové prostředí a hlavně systém hry Atletica, defenzivní povinnosti není nic jednoduchého. Ono dlouho se objevovaly názory, že jej Simeone zničí svým taktickým pojetím hry. Myslím, že vyřazení od Lipska fungovalo trochu jako budíček a Simeone pochopil, že Joao potřebuje mnohem více volnosti. Teď jí má, ještě občas udělá zápas, kdy není moc vidět (hlavně, když mu to soupeř znechutí nějakým okopavanim jako teď v Salzburgu), ale jinak je technicky naprosto impozantní. Taková kombinace Kaka a Ronaldinha, za mě třeba o pořádný kus dál než dříve srovnávání talenti v podobné věkové kategorii (Sancho, Havertz). U něj nakonec ta absurdní cena, kterou Atletico zaplatilo bude ještě brána v budoucnu jako celkem bargain (ať už výkony a úspěchy v dresu Atletica nebo prodejem za ještě absurdnějsi částku, která by asi byla rekordní)

Reagovat
Israha

Díky, No, dnes ho prověří nejlepší obrana a nejlepší gólman loňské sezony La Ligy, tak uvidíme. Jako nestranného fanouška by mě hodně zaujalo, kdyby byl Félix až tak dobrý, že by i mimořádně takticky úzkoprsý Simeone upravil dlouhodobě herní styl jemu na míru.

Reagovat
Kokesh

No taky jsi psal rok a něco nazpatek, že už je Mbappe lepší, než Neymar...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Odkaz? Silně o tom pochybuju a chtěl bych teda případně vidět kontext, ve kterým to bylo napsáno.

Reagovat
Kokesh

Nemam to zapsané v deníčku, kdy jsi něco takového napsal .)

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak to máš teda velmi dobrou paměť, kterou ti můžu jenom závidět. Kdyby si tvrdil, že to bylo skoro před třemi lety, tak bych to nepopíral, protože tam byl Mbappé opravdu nezastavitelný stroj. Od tý doby už měl spoustu hluchých zápasů, zvlášť proti hlubším blokům. Jinak pokud by Neymar vydržel většinu sezony zdravý, tak za mě je to momentálně nejlepší hráč světa.

Reagovat
Gazdo

Vela ludi Neymara strasne podcenuje len preto ze je to Neymar a hra vo francuzsku ale on je vazne inde

Reagovat
Kokesh

Nedalo mi to, když má zas nějaký blbec potřebu se smát.

Hristo Stoichkov27.01.2018 20:40

Tohle lednový udělování GB je vážně k smíchu. Celý PSG je jeden velký otazník, co jsem měl možnost vidět, tak Ligue 1 má fakt mizernou kvalitu a absolutně nechápu, kolik gólů a stoprocentních šancí si PSG vytvoří z brejků. Jasně, ta ofenzivní trojka je skvělá, ale ostatní týmy proti nim hrají dost naivně, nemluvě o kvalitě. A když už jsme u toho, tak Neymar je podle mě herně zastíněn Mbappém.

Reagovat
asskicker

Ty si tak chapavy ako bol taky ehmmm herně zastíněn Mbappém znamená v tvojej makovici, že dotyčný napísal, že je lepší hráč?

Reagovat
vilp

Upřímně nevím, v čem je typologicky mezi Halandem a Mbappém takový rozdíl. Oba dva to mají postavený na rychlosti a neustálých nábězích a oba chtějí dávat góly. Jak Cristiano, když přicházel z Anglie.

Reagovat
technecium

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Gazdo

Jasny Haaland

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Já teda pořád Mbappeho. Trochu se tu zapomíná, z jakých pozic nám poslední dekádu ukazovali Cris a Messi, odkud padá nejvíce gólů...prostě ta kridelni pozice se stahováním do středu je přesně to, co jako jediný umí nabídnout právě Mbappe.

Sportovně je nejdál ze všech, s PSG a Francií zažil dva odlišné herní styly, umí do brejků, s držením míče, napravo, nalevo, uprostřed...

Ekonomická síla a velký dosah i mimo fotbal. Takhle silný hráč je prostě pro RM potřeba...pro ZZ by byl určitě příští sezonu vhodnější Mbappe, na stranu druhou pokud se investovali docela nemalé peníze do dvou brazilských křídelníků, kterým se dává i obrovský herní prostor, Haaland by dával také smysl. Uvidime...každopádně si klidně tipnu, že ani jeden z nich neskončí v Barceloně.

Reagovat
Israha

Jak jsem psal výše, vidím u něho riziko uspokojení se s obří cenovkou, obřím platem a z toho vycházející pevnou pozicí, a z toho plynoucí neochotu se posouvat. Navíc v něm nevidím mentálního tahouna, který by dovedl strhnout zbytek ofenzivy. V tomto je Haaland vhodnější. Mbappé má na své straně potenciál mimo hřiště a víceúčelovost, jak píšeš. Současný Real ale podle mě potřebuje spíš týpka, co nasype 30+ gólů za sezonu s pravidelností a konzistencí, bude makat nadoraz a potáhne svým nasazením ty psychicky slabší borce okolo.

Reagovat
2miguel1

Haaland musí. To je presne typ, ktoreho od odchodu Puyola potrebujeme. Mbappeho nechcem, to je manierový hráč. Ten nech ide do Realu.

Reagovat
Kokesh

S Messim urcitě ne.

Reagovat
misinho7

Tak ako pises. Je tam aj rozdiel, Mbappe dokaze toho viac, Haaland je proste zabijak. Najlepsie obidvoch ale kebyze si mam vybrat tak Mbappe. Maniere nejake ma ale ja verim zeby ho ZZ dal do late. Verim ze chce byt najlepsi a nedoserie si to. Sice skoda ze je s Neymarom, ten naho dobry vplyv isto nema. Haaland posobi viac ako Cris s tym ze maka a ide si naozaj za tym cielom no.

Reagovat
Anacron

Už tím prvním podpisem s PSG ukázal co je zač. A jak sám píšeš, taky to nevidím s žádným velkým přestupem moc dobře v současné situaci. Druhý problém je plat. Mbappé bude chtít určitě nějakej obří humus a to i oproti Haalandovi si myslím. Ani omylem bych mu to nedal, pokud by se rázem měl stát nejlépe placeným hráčem týmu. Tu naší hierarchii na platy musíme až na totální výjimky dodržovat.

Reagovat
Gazdo

Ja si tiez myslim ze ani jeden neskonci v Barce bohuzial

Reagovat
misinho7

Ale je sranda ze ako sa tu riesi ze kto chce koho do Realu ci Barci ale pri sucasnej situacii a problemoch s financiami to nevidim ruzovo. Perez ma na Mbappeho zalusk uz dlho a ide asi podla planu ale ak vazne podpise novu zmluvu koniec. Barca ma finacne problemy a ak ma Haaland vykupknu naozaj 75 tak podla mna ho moze Realu ci Barce uchmatnut nejaky anglicky klub ktory mu da sialene nechutny plat.

Reagovat
Israha

Tak jestli na ty nákupy jsou nebo nejsou prachy, to neřeším. Do toho nevidím. Fakt je ale ten, že stejně tak, jako bude chybět nakupujícím klubům kapitál na posily, tak stejně na tom budou i prodávající, což se na cenách hráčů podle mě projeví.

Reagovat
F.Torres

Haaland = Cris, Mbappe = Bale.

Reagovat
Melisko

********************OT: NBA FANTASY - (redraft liga)***********************

V NBA fantasy (redraft liga) mame 1 miesto pre novu sezonu. Pripadny zaujemca pls PM zodpoviem vsetky otazky.

Reagovat
Anacron

Atleti dostali za 10 zápasů 2 góly. Bez penaltičky není moc reálný, že bychom zrovna my ten počet navýšili. To bude srajda 0:0, 0:1. Nehledě na to, že našim hvězdičkám už opět o nic nejde, takže nelze očekávat podobné nasazení jako v LM.

Reagovat
Radin

Jestli dnes Atleti vyhrají, tak si myslím, že o titulu je rozhodnuto tak brzo. Ztrácet budou všichni a nikomu jinému nevěřím. Pokud je nezastaví Real, tak těch dvanáct bodů na oba by byl luxus, samozřejmě, když vyhrají i dohrávku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Rozhodnuto by samozřejmě nebylo, ale když vyhrají, nakročí k tomu hezky.

Reagovat
Radin

12 bodů by byly 4 zápasy k dobru a to už je na lkgu dost, zvlášť když by měli za sebou Real i Barcu a oba by je čekali jen jednou už. No nestalo se s teď už věřím, že to bude tuhej boj

Reagovat
misinho7

Dnes to vidim na 0:0 bohuzial.

Reagovat
CHONG

No jo no, tenhle vlastňák celkem hezky dokresluje naši současnou formu a rozpoložení

Reagovat
Hristo Stoichkov

To už ani není o nějaký současný formě, ten tým je po jarní koronapauze úplně zoufalý. Směrem dopředu je to totální propadák.

Reagovat
CHONG

Loňské jaro (po koroně) bylo (hlavně směrem dopředu) zoufalé a není se čemu divit, útočníci buď za zenitem (Molina, Mata) nebo bez kvality Deyverson, Kennedy). V létě se to hezky obměnilo a začátek letošní sezóny nebyl (do zápasu s vámi) úplně špatný (ostatně jednu chvilku jsme byli na čele tabulky ), ale po tom úspěšném zápase proti vám se to úplně posralo, šest zápasů bez vítězství, útok tragický (bohužel se ukázalo, že ty posily nebyly žádné rakety) a obrana nesoustředěná, hlavně teda úplně mimózní a nedisciplinovaný Djené. Každopádně už po zápase s Athleticem jsem psal, že letos budeme rádi, pokud se udržíme v La lize. Hlavně doufám, že to neodesere Bordalás

Reagovat
Xaviercreus

Stream? díky

Reagovat
kaja900

Case

Reagovat
misinho7

Kraaasa zatial hrame vyborne. Len tak dalej

Reagovat
stas87

Kto kope standartky, keď nehra Kroos?

Reagovat
valloire

golasooo

Reagovat
Mass

Sem myslel že za Atlético hraje Horváth a on je to Suárez.

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético je otřesné, co to jako hrají?

Reagovat
misinho7

to co im Real dovoli...sa mi paci ze aj stredu si Glandbach k nicomu necuchol a bolo to vlastne vraj tym ze oni hraju zle a nie tym ze Real dobre proste dost sa Real zlepsil a nepusta ich k nicomu zatial...snad to bude platit do konca zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrajete dobře, ale to neznamená, že Atletiko nemůže hrát líp. Hlavně nechápu ten jejich pohyb, to oni měli létat po hřišti jak zfetovaní a zatím je to naopak.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Kdy naposledy dokázalo Atlético sehrát s Realem herně vyrovnaný Derbi? ZZ Chola pravidelně drtí. Ten kádr Realu není tak kvalitní do dlouhodobý soutěže, ale jejich zkušenosti a vítězná mentalita je pozoruhodná. Oni prostě můžou i v Lize mistrů vyřadit kohokoliv...

Reagovat
misinho7

tak lavicka je slabsia no...zalezi od toho ci ma formu ta zakladna jedenastka ako Karim, Ramos, Luka, Toni a podobne..ak to ide im tak to je ina vec. Je pravda ze oni to musia stale tahat a ak nemaju formu tak je to totalne zle...hlavne Luka je paradny a poslednej dobe sa k nemu pridava Toni a je to hned ina vec.

Reagovat
Visca el barca

Luis je naprosto otřesný.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na takový zápasy už nemá fyzicky. Ale jeho síla je v tom, že dokáže dát gól prakticky z ničeho...

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť nedostal žádný míč. Atleti prvních 25 minut ani nepřelezli půlku.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak ono mu prakticky ani není kam nahrát, když už se k nějakýmu náznaku dostanou.

Reagovat
CHONG

Nemůžeme, na ty úplně top týmy nám prostě schází kvalita, navíc ta vítězná mentalita šla odchodem Crise taky o pořádný kus dolů, ostatně poslední dva ročníky mluví za vše.

Reagovat
misinho7

Podľa mna chyba hlavne útočník. V obrane aj v zalohe je top kvalita(ked maju formu) ale ten utok..kolko krát nas v LM zachránil Cris uplne golom z nicoho. Proste bez utocnika to podla mna nemame sancu vyhrať no..ono mat nejakeho Haalanda ci Mbappeho tak podla mna je to hned ina pesnicka a mozme pomyslat na hocico.

Reagovat
CHONG

O útoku se vůbec nemusíme bavit, ale letos má svoje problémy i obrana, které se po odchodu Ramose znásobí, no a ta záloha taky nemládne...

Reagovat
Hristo Stoichkov

Letos se právě ani není koho bát, každý tým si prochází různými výpadky a na jaře to s tím nahuštěným programem asi nebude o moc lepší. Uvidíme, jak to dneska dokážete dohrát, na můj vkus po skvělým poločase často nesmyslně zalezete.

Reagovat
CHONG

Nás dvakrát porazil Šachťar, my se musíme bát každého Jinak máš pravdu, že letos je to docela specifické v tom, že v podstatě všechny velkokluby (možná s výjimkou Bayernu) mají své problémy, ale stejně nám proti těm top týmům (snad s výjimkou vás a vzhledem k historii s výjimkou Atletů) fakt nevěřím, osobně si dokonce myslím, že budeme mít velké problémy už v osmifinále...

Reagovat
valloire

Šampioni

Reagovat
sylarko

Tak nam vyhovuje momentalne, aby real vyhral ne? to bude prvykrat ked budem fandit realu v nejakom zapase

Reagovat
smazaný uživatel

Lemar

Reagovat
Mass

To byla docela vtipná situace ta Lemarova šance..

Reagovat
Ed_Hazard

Vtipný Varane akurát tak. On vie šialene vybuchovať počas zápasu

Reagovat
misinho7

Omg Daniii krasny golik

Reagovat
CHONG

Hmmm, to by šlo

Reagovat
kaja900

Carvajal krásně trefil to je návrat

Reagovat
zasranej malíř

Daniiii

Reagovat
valloire

Real Madrid zvyšuje náskok

Reagovat
PP

Chudák Oblak.. Jinak krásný špíl teda..

Reagovat
smazaný uživatel

na pány!

Reagovat
Visca el barca

Vystřídat Felixe byl taky tah

Reagovat
smazaný uživatel

63'

Přesný centr zužitkoval Jan Oblak (Atl. Madrid), když přesnou střelou napálil pravou tyč, od které se míč odrazil za záda bezmocného brankáře.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kokesh

Savic měl jít teď po tom prošlápnuti na Karima pod sprchy...

Reagovat
zasranej malíř

Vážně měl Suarez jen 7 přihrávek za zápas?

Reagovat
misinho7

Inac Mendy je naozaj paradny nakup. Nechapali sme naco ho ZZ chce ale ten je delo naozaj. Ten sa vydaril. Vyborny dozadu a aj dopredu.

Reagovat
Kokesh

A.na právé straně obrany jsme roky strávili hledáním konkurence pro Daniho a přitom byla celou dobu v týmu.

Reagovat
misinho7

akoze ja som velky hejter Lucasa ale ten ma prekvapil..ten na tom pravom beku hraje ako nejaky top RB nasiel sa tam...nic nevypusti a maka ako drak...naozaj paradicka

Reagovat
CHONG

Je dobrej no, akorát mám trochu strach o Reguie, ten i když bude úplně špičkový, tak ZZ stejně upřednostní Mendyho...

Reagovat
Foppy

Tak já osobně bych si momentálně taky zvolil Mendyho

Reagovat
CHONG

Španěl > Francouz

Reagovat
Gazdo

Plus odchovanec

Reagovat
valloire

Drtivé vítězství Realu Madrid.

Reagovat
CHONG

Pořád si stojím za tím, že bych na lavičce uvítal změnu, protože hra pod ZZ mě (až na výjimky) fakt strašně nebaví (a moc nevěřím tomu, že se to změní), ale musím uznat, že ten chlap je fakt nezmar

Reagovat
misinho7

ten chlap je hlavne genius a borec, to co dokazal nedokaze mozno uz nikto..a verim ze este u nas toho ziska hodne jeho hra je sice casto nahovno ale ked ide o vela vedia sa vyhecovat, posledne 3 zapasy ma bavili a hrali sme super, teraz len to neposrat a pokracovat v tom..nech dalej spomina na kazdej tlacovke ze je to finale a mozno tak stale budeme hrat

Reagovat
CHONG

Přestalo mu téct do bot, takže příští zápas zase nekoukatelný hnus

Reagovat
teenz

To je klasika. Ja bych ZZ povolal jen do LM a dulezitych zapasu v lize.

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

zajímavá myšlenka...má něco do sebe, protože pro šampiony jako je ZZ, Ramos, Benzín a spol. musí bejt zápas proti Cadizu o ničem

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Nestraš

Reagovat
valloire

Ty tři zápasy byly hlavně o koncentraci v obraně.

Reagovat
Israha

Podobné výkony jako v pocovidové fázi sezony loni.

Reagovat
blaugrana

I ked je mi jasne, ze dnes bude v obrane Lenglet a v zalohe Bus, ale zbozne prianie. Marc, Dest, Araujo, Umtiti,Alba, Pjanic, Alena, Trincao, Griezmann, Konrad, Brait.

Reagovat
smazaný uživatel

Trincao

Reagovat
blaugrana

Je sice marny, ale aspon je to kridlo. Ak dnes zas nastupime s dvoma desiatkami ma kridlach, tak to zas bude sracka.

Reagovat
blaugrana

To je fakt pi... ten Ronald.

Reagovat
T:o:M

Tak Lenglet zase základ, busquets a de Jong taky, útok coutinho-griez-messi a Martin Bratwurst... Mohl dát šanci Samovi i puiqovi...

Reagovat
patas92

To je fakt idiot zrzavý tvrdohlavý

Reagovat
Visca el barca

Jen kuli egu nedat do sestavy Sama s Riquim. V lednu poletí.

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde stavěl sestavu, která opakovaně přinášela výsledky. Koeman staví sestavu, která opakovaně nepřináší výsledky.

Reagovat
Petrinho17

To ti muselo dlho trvať poskladať toto

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jiného k tomu nemáš? To ti muselo trvat dlouho, poskládat takovou trapnou reakci.

Reagovat
Salfovic

Valverde hlavně měl Messiho ve skvělé formě.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je obránce?

Reagovat
roman1978

Co na to říct?

Idiocie je dělání stále stejné věci s očekáváním jiného výsledku.

Co je tohle za trenéra?

Reagovat
indy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mercury

Reagovat
Salfovic

Barcelonský Gula.

Reagovat
Ed_Hazard

Dani Gomez a de Frutos v základe. Hráči z Castilly. Snáď im tam šupnú gólik

Reagovat
Ed_Hazard

Super, 18. minuta a tutovku spálil už Frutos aj Gómez

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
blaugrana

Frenkie doslova prebera rolu Rakitica.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitič byl užitečnější.

Reagovat
Gazdo

necakal som ze to niekedy napisem ale ano kedze on sa fakt aspon niekedy ustrelil

Reagovat
Visca el barca

Lenglet je solidní tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Lenglet

Reagovat
roman1978

Hned 1. ledna Griez do PSG, Couts někam do PL, Trincao do Wolweru, Lenglet do Slavie, když o něm tak básní, Bus na lavičku, Pjanic kamkoli.

Reagovat
smazaný uživatel

enom teda Griezovi bych dal eště šancu Messi odejde, tak to po něm može přebrat

Reagovat
roman1978

Já ne.

On je to světový hráč, jen ne v Barce.

Já bych raději Felixe a Valenda.

Reagovat
roman1978

Haalanda

Reagovat
smazaný uživatel

tak Felixe Atlético nepustí... a na Haalanda nevím esi uplně máme peníze... ale esi jo tak by byl super

Reagovat
roman1978

Tak Haaland má ještě slušnou vykupku. Felix je mimo, měl přijít už loni místo Grieze, nestalo by to ani cent navíc.

Reagovat
Gazdo

a bolo by to podobne zbytocne pretoze by sme ho akurat tak zabili pretoze nasa hra stoji na Messim

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
2miguel1

Musime prejst na 433

Reagovat
smazaný uživatel

To, co hrajeme, je parodie na fotbal Některé akce jsou naprosto nepochopitelné, hlavně ty z Coutinhova prostoru.

Reagovat
smazaný uživatel

je to čekání na Riquiho a Pedriho ve 2. poločase

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden nebo dva hráči to můžou zlepšit o pár procent, ale hlavní je, že hře chybí jakýkoliv systém, o taktice nemluvě.

Reagovat
smazaný uživatel

Na celém zápase byl zatím nejlepší Piquého stylovej svetr

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu by mě zajímalo, jestli Koeman vůbec nějak řeší taktickou přípravu vzhledem k jednotlivým soupeřům. Kromě prvních zápasů proti Celtě a Villarealu jsem zatím nezachytil ani náznak čehokoliv, co by bylo variabilní a měnilo se podle povahy hry protivníka.

Reagovat
LAM

Hlavní problém posledních tejdnů je prychika.Ti hráči si strašně nevěří,proto máme tolik oken v obraně a proto jsme taky jednoznačně nejmíň efektivní tým v LL.Šancí na zápas máme jsně nejvíc z ligy,ale ta efektivita.....

Navíc má Koeman Messiho totálně mimo formu,s nejhorší efektivitou snad od 18let,takže to se pak hraje špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to není Messim. Kdyby byl bez formy jenom Messi, o to víc by měli vyniknout ostatní hráči, ale neděje se tak ani náznakem. Čím to asi bude? To je naprosté diletantství trenéra. V té hře není vůbec nic, jenom chaos a šance jsou nám k ničemu.

Reagovat
LAM

Takže,že potřebujeme 5 golovek na jeden gol je taky věc trenéra?

Odešel Valverde pak Setien a teď je tu Koeman.Možná by nebylo od věci začít přemejšlet,jestli není větší problém v hráčích.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráči se taky mění a to docela dost, ale problém zůstává.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jako chápu, že tady Koemana od prvního dne vychvaluješ do nebes, ale tohle už je velká síla. Proti němu to byl za Setiéna krásný fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Setién hrál taky pomalou sračku, ale aspoň bylo vidět, že ji opravdu chce hrát

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jo, ale Riqui s Ansum mu to dokázali zrychlit, než je v nejdůležitější fázi sezóny odepsal. Já se třeba vsadím, že Messi se s Riquim na hřišti zvedne, bude se dostávat do šancí a zase dávat góly...narozdíl od Coutinha.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to docela možné, ale pořád to bude jenom vliv nějaké individuality, která je aktuálně kvalitnější než preferovaná trenérem. Ale že trenér neodkáže udělat s takovým týmem vůbec nic pozitivního, to je na spálení trenérské licence.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Visca el barca

Ne za Sertiena ne

Reagovat
roman1978

Výborný poločas. Ten taktický a strategický génius postavil naprosto dokonalou a funkční sestavu.

Škoda, že mu to hráči svým laxní způsobem tak kazí.

Reagovat
LAM

Je velká škoda,že nemáme prostě křídla.Fati a Dembele mimo a Trincao úplně bez formy.Vlastně ani není koho tam na stranu dát.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Dembélého používal stejně spíš na lavičku, má tam Konrada, který je mnohem lepší a platnější než současný Trincao, kterýho tam stejně jebne forma-neforma. A když si léčí žal na Aleňovi s Riquim, tak si nic než vyhazov nezaslouží.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Messiho na křídlo

Reagovat
2miguel1

Bože moj to je nonsens ten naš futbal

Reagovat
roberos

Na to se už nedá vůbec koukat. Ofenzíva jen na náhodu,obrana děravá.

Koemana na lavičce nám byl čert dlužen! zabalil bych mu kufry a na cestu bych mu přidal dřeváky - Griezmanna,Lengeta,S.Roberta a pomalého Busquetse.

No snad dnes zase neprohrajem - já už se klepu každý zápas a klidně můžem hrát SK Nudličky . Ta naše hra je hra je utrpení!

Reagovat
Mercury

Tragédie.

Reagovat
Rothbard

Barce chybí Sima.

Reagovat
roman1978

Pedri, Riqui, Alena, Konrad, Umtiti na plac.

Bus, Couts, Griez, Lenglet, Frenkie dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

konečně to trefil tvllllll

Reagovat
roman1978

Konečně Leo

Reagovat
Messiáš

Hezky Leoš. Ale už jsem doufal v padáka pro Koemana, než stihne zařídit, že Puig bude zářit někde úplně jinde

Reagovat
blaugrana

Budem sa opakovat, ale kridla su v tom Ronaldovom systeme klucove. A kedze dve najlepsie kridla su aktualne out, tak ta mizeria pretrvava. V systeme 4 3 3 boli tiez dôlezite, ale kedze sme mali zlatu generaciu, tak ani nevadilo, ze tam prakriticky tiez kridla nehrali, ale Eto'o, Henry, Villa kridla neboli.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Skvělá Celta, neskutečný Aspas .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele