13. kolo
13.12.2020 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Sociedad (© AFP)

Real Sociedad opět remizoval, stačilo to však na návrat na první místo

Díky porážce Atlética v madridském derby se Real Sociedad vrátil na první místo tabulky a stačila mu k tomu i remíza 1:1 s Eibarem. Pro Basky je to pochopitelně ztráta, protože Atleti mají ještě dvě neodehraná utkání k dobru. Na Anoetě otevřel skóre Barrenetxea, avšak poslední slovo měl Enrich.

Real Sociedad sice ztratil, na druhou stranu natáhl svoji ligovou neporazitelnost už na devět zápasů bez porážky. Mohlo to být ještě veselejší, Baskové v zápase vedli, ale nadějný výsledek neudrželi. Na druhou stranu Eibar byl více než vyrovnaným soupeřem a konečnou remízu si zasloužil.

Na první velkou šanci se nečekalo dlouho, v 11. minutě selhal v obrovské šanci Alexander Isak, který před Burgosem trestuhodně netrefil balón. Domácí to nemuselo tolik mrzet, protože o devět minut později se vytasil s ukázkovou ranou Ander Barrenetxea. Na hraně vápna se opřel do balónu a s pomocí břevna překonal Dmitroviće! Za chvíli měl Isak možnost zdvojnásobit vedení, ale Dmitrović nadvakrát dobře zasáhl.

Tým ze San Sebastianu měl ještě v prvním poločase dvě výrazné šance, které ale neproměnil a později toho musel litovat. Dmitrović zlikvidoval jak střelu Lópeze, tak další nebezpečnou ránu Barrenetxey. Eibar svému brankáři mohl děkovat, protože právě on jej ponechal ve hře o body.

Po změně stran se osmělil i Eibar a do akce musel i Remiro. Ve 47. minutě ho prověřil Inui a chvíli na to i Kike García. Snaha hostujícího celku byla odměněna po hodině hry, když Gil odvedl skvělou práci u postranní lajny a po jeho centru ukončil závar před brankou Sergio Enrich.

Remízový stav nemusel vydržet dlouho, protože Baskové měli obrovskou možnost jít znovu do vedení. Cristian Portugués hlavičkoval do prázdné branky, naneštěstí pro domácí ale trefil břevno. Deset minut před koncem byl zase máván těsný ofsajd Zubeldiovi, takže branka kterou vstřelil neplatila. V závěrečných minutách měly oba celky možnost strhnout vítězství na svojí stranu, nicméně žádný gól už nepadl a duel skončil 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele