13. kolo
13.12.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lionel Messi a Ronald Koeman (© AFP)

Barcelona se protrápila k hubenému vítězství nad Levante, trefil se Messi

Barcelona splnila povinnost a Levante porazila 1:0, nicméně nerodilo se to lehce. Hosté drželi na Camp Nou bezbrankový stav až do 76. minuty, kdy se trefil Lionel Messi. Levante vsadilo na pečlivou defenzivu, když ale mělo zabrat směrem dopředu, bylo bezzubé.

Trenér Ronald Koeman vsadil na obvyklou sestavu a vedle Messiho s Griezmannem nastoupil útočník Braithwaite. Levante chtělo na Camp Nou překvapit a málem se mu to podařilo.

Překvapivě první větší šanci měli na svědomí hosté. De Frutos si na ofsajdové hranici převzal balón, ale v koncovce nebyl natolik důrazný, aby překonal Ter Stegena. Až ve 22. minutě zahrozila také Barca a Griezmannovu hlavičku vytěsnil Fernández, načež před prázdnou brankou nepochopitelně přestřelil stoper Lenglet. Ve zbytku prvního poločasu se Barcelona trápila a i když častěji držela balón, nijak nedominovala.

Změnit se to mělo o přestávce, byť Koeman s prvním střídáním otálel a teprve až v 58. minutě poslal na hřiště Pedriho. Barcelonský tlak dlouho nepřicházel a i když měl Messi několik náznaků, do větší šance se nedostal. Tedy s výjimkou okamžiku ze 76. minuty. To si Argentinec převzal balón od De Jonga, zrychlil a střelou od tyče poslal Barcelonu do vedení!

Čtvrthodinu dělilo Levante od velké senzace a po Messiho brance najednou muselo dotahovat. A to hostům nešlo. Barcelona si vedení zkušeně pohlídala, v nastavení přečkala dva rohy soupeře a zapsala tři body, které vzhledem k vývoji potřebovala jako sůl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
dextroza_m

MATS -- Dest - Araujo - Umtiti - Firpo -- Griezz - Jong - Puig -- Konrad - Braitw - Messi

Reagovat
smazaný uživatel

pod takovou sr.cku se podepsat Videl proboha autor ten zapas nebo si dal 8 min. high lights jestli vubec jak s tech blabolu vypliva??! VAR sekl Barcu letos uz po 3. faul na Messiho, ruka resp loket i faul na Martina byli na penaltu a preskoumavani 0 .. Fauly 3:17 karty 2:1 .. 1. sance ve 22. minute?? WTF! a tech 24+3(zblokovane) strel si nechali na 2. polocas co?:D C(k)o(e)mandante se tvari vic a vic neschopne snad se ho po volbach zbavime! Puig se dostane do sestavy a jeste muzou zabojovat o titul!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele