13. kolo
14.12.2020 21:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Celta Vigo vyhrála po třetí v řadě, Cádizu nadělila debakl

Pondělní dohrávka španělské nejvyšší soutěže přinesla jednoznačný výsledek. Celta Vigo rozstřílela Cádiz 4:0 a vyhrála už po třetí v řadě. Výše výsledku je rozhodně překvapením, Cádiz v letošní sezoně válí, porazil Barcelonu i Real Madrid, nicméně na Balaídos neuspěl. Hvězdou zápasu byl Iago Aspas, jenom v prvním poločase měl prsty ve všech gólech.

Celta vstoupila do zápasu hodně aktivně a od začátku mačkala svého soupeře co to šlo. V 6. minutě přihrával pod sebe Aspas a Nolito mohl otevřít skóre utkání. Za chvíli se Celestes hnali na branku Cádizu znovu, ale Nolito na středu vápna hodně přestřelil.

O poznání přesnější byl Negredo, jenž se vyšrouboval do vzduchu a hlavou orazítkoval tyčku. To byla největší šance Cádizu na vyrovnání, které se však nekonalo. Místo toho domácí vstřelili druhý gól. Santi Mina byl uvnitř vápna faulován brankářem Ledesmou a sudímu nezbývalo nic jiného, než odpískat pokutový kop. Iago Aspas si počínal suverénně a zvýšil na 2:0. Santi Mina si nakonec při pádu přivodil zranění a musel být už v poločase střídán.

Cádiz spálil v první půli ještě jednu velkou šanci, když Giménez těsně minul vzdálenější tyč a Celta Vigo zase trestala. Aspas tentokrát přiťukl balón Franu Beltránovi a rázem to bylo 3:0. Naprostá demolice hostí byla dotažena do konce v nastaveném čase. Suárezův centr zasáhl hlavou Brais Méndez a hosté byli zralí na ručník.

Z takového výprasku se Cádiz do konce zápasu nevzpamatoval. Hosté sice zahájili druhou půli střídáním, ale to k ničemu nevedlo. Až v 82. minutě protáhl brankáře Blanca povedeným přímákem Carcelén, ale to bylo všechno. Celta Vigo vyhrála po třetí v řadě a stoupá tabulkou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele