základní skupiny - skupina C, 5. kolo
28.11.2018 21:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Liverpool prohrál v Paříži a balancuje na hraně vyřazení

Pařížský velkoklub zvládl důležitý zápas s Liverpoolem a přiblížil se postupu. Naopak anglický celek bude muset uspět v domácím zápase proti Neapoli, aby mohl navázat na úspěšné loňské tažení Ligou mistrů.

Od začátku tohoto očekávaného duelu se hrálo ve vysokém tempu, první šance si připsali domácí. Mbappého střela ovšem mířila vedle a Di Máriův pokus vyrazil Alisson. PSG svoji aktivitu zúročilo ve třinácté minutě. Po pěkné kombinaci se míč odrazil k Bernatovi, jenž se nerozpakoval a pohotovým způsobem otevřel skóre zápasu. Po dvaceti minutách hry poprvé zahrozil i anglický klub, jenomže Salah se svojí střelou nevešel mezi tři tyče.

Ve 32. minutě Mbappé hledal ve vápně Cavaniho, těsně před ním však ve vápně zasáhl brankář hostí. O pět minut později přišel nádherný fotbalový moment. Mbappé si krásně vyměnil míč s Neymarem a prvně jmenovaný posléze vybídl ke skórování Cavaniho, jehož zakončení fantastickým zákrokem vyrazil Alisson, míč ovšem skončil na kopačkách Neymara, jenž poslal kulatý nesmysl chladnokrevně k levé tyči. Hostům se ještě do přestávky podařilo snížit na rozdíl jedné branky, když Di Mária ve vápně fauloval Maného a sudí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Milner.

I do druhého poločasu lépe vstoupilo PSG, které dokonce dosáhlo branky, ta ale nebyla uznáno pro Marquinhosův ofsajd. Fotbalovost z první půle se postupně vytrácela a s tím i počet šancí obou týmů. Liverpool se sice snažil, obrana domácích však byla pevná a hosty do zakončení pouštěla sporadicky, jako například v 60. minutě Firmina, ten ale hlavičkoval mimo Buffonovu svatyni.

O deset minut později měl třetí gól na hlavě Marquinhos, jenž ale pouze nechal vyniknout Alissona. Paříž se s blížícím se koncem zápasu soustředila především na defenzívu a brejkové situace, nicméně v nich se jí už příliš nedařilo a většina akcí skončila nepřesností v předfinální fázi. Reds se v nervózním závěru už k ničemu nedostali a museli se smířit s porážkou.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (620)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele