čtvrtfinále - odvety
17.04.2019 21:00 CET
4 : 3
(3:2)

Reportáž

Tottenham po divokém zápase na Etihadu postupuje do semifinále

Z jedné strany na druhou se přelévalo nadšení ve středeční odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů. Tottenham držel přívětivý výsledek hodinu hry, pak se zásluhou Agüera dostal do vedení Manchester City. Po rohovém kopu však zavěsil Llorente a vystřelil Kohoutům historický postup do semifinále.

Bláznivou úvodní pasáž nastartoval ve čtvrté minutě domácí celek. De Bruyne poslal míč na levou stranu, kde čekal Raheem Sterling. Ten si zatáhl míč do středu, odkud prudkou a přesnou střelou na zadní tyč překonal bezmocného Llorise.

Radost zaplněných ochozů však nevydržela dlouho. O pár chvil později přerušili bleděmodří útok soupeře, ale Spurs se k míči dostali znovu. Řetězec zaváhání přišel Guardiolovi svěřence draho. Nejprve nechali protivníka ve středu kombinovat, po jeho zaváhání měl míč na nohách Laporte, který jen namazal Sonovi, jenž z první vypálil. Ederson byl v pohybu na druhou stranu a míč si tak jen nechal podskočit pod svou levačkou. 1:1.

Heung-min Son se dostal do středu pozornosti i po dalších dvou minutách. Eriksen si ho všiml vlevo zcela osamoceného na hranici velkého vápna a poslal na něj přihrávku. Korejec si míč zpracoval a famózním obstřelem podruhé v zápas překonal Edersona. V tuto chvíli byli Citizens v pozici, kdy museli vstřelit minimálně další tři branky, i kdyby už neinkasovali.

S tou vyrovnávací na sebe nenechali dlouho čekat. Prakticky ihned po rozehrání se dostali do vápna, odkud Agüero našel přízemním centrem Bernarda Silvu na zadní tyči. Ten neváhal a pokusil se z blízkosti propálit Llorise, v čemž mu výraznou měrou pomohl skluzující Rose, jenž tečí usměrnil míč mimo dosah francouzského gólmana.

V následné pasáži sledovali přihlížející do té doby nezvyklých deset minut bez vstřeleného gólu. Tu ukončil druhým zásahem velmi aktivně hrající rychlík Raheem Sterling. A stejně jako první trefy, i této docílil po asistenci De Bruyneho. Tvořivý středopolař jej vybídl luxusním pasem a na Sterlinga čekala z bezprostřední blízkosti odkrytá klec, čehož samozřejmě využil a poslal Manchesterské do vedení.

Utkání jako by se poté uklidnilo a velmi dlouho se čekalo na vzrušení, které by se jen přibližovalo úvodní dvacetiminutovce. Vystrašit domácí obecenstvo se povedlo až v závěru první půle. To si Son obhodil Walkera a jeho pokus se bohužel pro Tottenham kroutil směrem ven z brány.

Po pauze se do velkého náporu dostali Citizens. De Bruyne nejprve poslal svou pumelici z přímého kopu kousek nad břevno, neujala se ani Sterlingova rána z vápna, ani následná dorážka Bernarda Silvy.

Poprvé se tak do vedení v celkovém skóre dostali bleděmodří po hodině hry jen chvíli poté, co přežili šance soupeře, hattrick z gólových přihrávek při tom dovršil skvělý De Bruyne. Mezi několika hráči udržel ve střední vzdálenosti míč a na dlouhou nohu jej prostrčil Agüerovi. Ten z první zakončoval zpoza rohu malého vápna a jeho rána na bližší tyč se uchytila, čím rozjásal všechny své spoluhráče.

Šok nastal na Etihad Stadium dvacet minut před koncem. První rohový kop ještě Ederson vyrazil do zámezí a zavdal tak důvod k další standardce. Té se ujal Trippier, na jeho centr si relativně v klidu naskočil Fernando Llorente a přesným zakončení pozadím poslal míč do sítě. Sudí šel ještě situaci zkontrolovat na video, avšak žádné porušení pravidel neshledal a branku uznal.

V nastaveném čase propukla mezi fanoušky euforie, když Eriksen nepochopitelně zazdil přihrávku, která se od Bernarda Silvy odrazila k Agüerovi. Ten posunul na Sterlinga, jenž si ještě míč posunul a poslal jej do brány. Agüero však v momentě odrazu od spoluhráče stál v ofsajdu a gól tedy nemohl platit.

Poprvé v dějinách Ligy mistrů se tudíž můžou příznivci Tottenhamu radovat z postupu do semifinále, kde čeká další překvapivé jméno - Ajax Amsterdam.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (2052)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele