čtvrtfinále - odvety
21.04.2015 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona porazila PSG i podruhé a postoupila mezi nejlepší čtyři

Barcelona nepřipustila žádné zaváhání a i v odvetném zápase pokořila PSG rozdílem dvou branek. Zatímco v Paříži zazářil dvěma zásahy Luis Suárez, tentokrát připadla střelecká zodpovědnost na dvougólového Neymara, jenž se postaral o výhru 2:0 a pohodlný postup barcelonských do semifinále.

Jakékoli možné obavy rozehnala hned úvodních pětatřicet minut, kdy domácí vstřelili jediné branky zápasu a mátožní Pařížané se již neměli šanci vzchopit. Barcelona tak postupuje mezi nejlepší evropskou čtveřici klubů, což je počin, který se katalánskému velkoklubu podařil sedmkrát z posledních osmi let. Ve hře také dokonce zůstává i bájný "treble", tedy zisk tří trofejí v téže sezoně. Svěřenci Luise Enriqueho momentálně vévodí španělské lize, v domácím poháru již prošli do finále a milionářská soutěž zůstává rovněž otevřená.

Když už jsme u trenéra Barcelony, úterní zápas byl statisticky význačný i pro něj, neboť by jubilejním padesátým od Enriqueho nástupu do funkce. Nutno dodat, že bilance dvaačtyřiceti výher je vůbec nejlepší v celé klubové historii, dokonce i vyzdvihovaný kouč Pep Guardiola začal svou padesátku "pouhými" šestatřiceti výhrami.

Diváci na Camp Nou se na úvodní gól příliš dlouho nenačekali, a k radosti většiny osazenstva padl do sítě hostů. Střelcem branky sice byl Neymar, ovšem hlavní zásluhu na celé akci má Andrés Iniesta. Španělský míčový kouzelník projel středem hřiště jako nůž máslem a perfektní přihrávkou okolo statického Davida Luize vybídl Neymara k pohodovému oběhnutí brankáře Sirigua a zakončení do prázdné brány.

Po půlhodině hry navíc PSG definitivně položil do kolen gól číslo dvě. Dani Alves odcentroval z pravé strany na Neymara, který znovu využil nedbalosti Davida Luize a snadnou hlavičkou skóroval podruhé. Od té chvíle již bylo prakticky dohráno, byť se hosté stále snažili alespoň bojovat a případně korigovat nelichotivé souhrnné skóre 5:1. Navrátilec do sestavy Zlatan Ibrahimovič sice opravdu rozvlnil síť, jenže z postavení mimo hru.

Když pak své šance zahodili i střídající Lucas Moura s Ezequielem Lavezzim, zůstali Pařížané v odvetném zápase s nulou na střeleckém kontě. V samotném závěru ještě mohl přisadit třetí gól večera Lionel Messi, avšak pálil nepřesně. Mrzet to však barcelonské nemusí, jejich výtečná forma v letošním kalendářním roce pokračuje (23 výher z 26 zápasů) a nic momentálně nenasvědčuje tomu, že by se na tom v nejbližší době mělo něco měnit.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (507)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele