osmifinále - odvety
14.03.2024 18:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Villarrealu (© AFP)

Výrazná aktivita Villarrealu přišla vniveč, Marseille málem promarnila čtyřgólový náskok

Villarreal porazil ve druhém utkání osmifinále Evropské ligy Marseille 3:1, z postupu se přesto radoval francouzský celek. Ten si do Španělska dovezl pohodlný čtyřgólový náskok, který se mu podařilo i navzdory výbornému výkonu a třem nastříleným brankám domácích ustrážit. Vítězný gól při rozlučce Žluté ponorky s pohárovou Evropou zaznamenal ve skvělé formě hrající Alexander Sörloth.

Pikantní osmifinále pro kouče Villarrealu Marcelina, který sezonu načínal na lavičce Marseille, bylo prakticky rozhodnuto po jeho první části. Na Azurovém pobřeží totiž španělský zástupce schytal čtyři góly a nešťastný večer ještě umocnilo vyloučení Alberta Morena. Bývalý bek Liverpoolu viděl červenou kartu i v následném ligovém klání, v něm ale "Žlutá ponorka" triumfovala.

Španělé tentokrát začali o mnoho lépe a nejvíce byl vidět Sörloth. Střelu norského fotbalisty ale v deváté minutě na poslední chvíli zneškodnil skluzující obránce Chancel Mbemba. Zkušený útočník zkusil o pár minut později štěstí z hlavičky, na tu ovšem tentokrát vyzrál Pau López. Stejnou část těla však ve 32. minutě využil ke skórování Étienne Capoue. Francouzského záložníka našel skvělým centrem Kiko Femenía, jenž se velkou měrou podílel na prvním gólu domácích. Další šancí Capoue po střele mimo branku pohrdl. Až ve 37. minutě se do příležitosti dostali také hosté. Azzedine Ounahi ale z velké vzdálenosti přestřelil.

"Žlutá ponorka" se nechtěla vzdát bez boje, o čemž svědčila druhá trefa domácích. Sörloth se do třetice přesného zásahu dočkal až po potvrzení videem. Ofsajd si pohlídal o vlásek a míč nasměroval přesně k levé tyči, kam se López natahoval marně. Villarreal byl nadále aktivnějším týmem, další branku ale jeho hráči přidat nedokázali.

Akce ze 74. minuty však přece jen mohla přinést drama, jak se patří. López nejprve vyrazil ránu Gerarda Morena a poté si mohl oddychnout, když Goncalo Guedes těsně přestřelil břevno brány hostů. Pořádně se ovšem španělský gólman zapotil po třetím inkasování vinou přesné hlavičky Persona Mosquery. Obavám Marseille o postup ale dal rychle sbohem zkušený Pierre-Emerick Aubameyang.

Villarreal si tak po debaklu z Francie spravil reputaci vítězstvím v odvetě, to mu ale k postupu nestačilo. O čtvrtfinálovém vyzyvateli Marseille bude jasno po losu 15. března.

Autor: Livesport.cz / Josef Gotvald

Komentáře (8)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
houdic

7:1

Reagovat
Messiáš

Trumpety,neposrat ten první zápas o tolik, tak to je krásně hratelný

Reagovat
Mandanda_30

No OM dneska totálně psycho... Nechápu jak ze 4:0 můžeš jít s kvalitou na přesnej opak toho co minule Nevím proč Gasset nezačal Aubameyanga a Harita když v minulým zápase to byli naši 2 nejlepší hráči. Clauss se tím gólem nakonec zachránil, každopádně ten neumí vůbec bránit, 3 góly kvůli němu mohly dneska padnout, nejdřív se nechá totálně zničit od Capouého, pak to nakopne do hráče Villarrealu kterej je 1 metr od naší brány, no hrůza - to se ale dá dneska říct o všech.... López nás dneska totálně zachránil a bez Mbemby bychom dostali tak 6 od nich. Nejhorší věc od nás dneska je snad to, že neumíme vůbec bránit rohy, centry.. absolutně vůbec..... Nerozumím tady té bipolární bandě už

Reagovat
Israha

Hleděl jsem včera i na Řím na Brightonu a ten zápas vypadal stejně, jen prostě Řím má kompaktnější obranu a Brighton méně produktivní ofenzivu. To byla daň za tu vysokou výhru na Vélodrome. Jde to za Gassetem, ale imho i za hráči, viz to Aubovo na facku zakončení hned po poločase - měli nahráno, tak to nehrotili, až najednou neměli.

Reagovat
Mandanda_30

Na tu Aubovu střelu vedle po 1v1 jsem úplně zapomněl proboha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele