základní skupiny - skupina A, 2. kolo
05.10.2023 18:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů West Hamu (© twitter.com/EuropaLeague)

"Kladiváři" využili ve Freiburgu tradiční zbraň. Stoprocentní bilanci West Hamu uhájil Aguerd

West Ham si ve druhém klání Evropské ligy poradil s domácím Freiburgem 2:1 a bez ztráty bodu vévodí skupině A. Ke čtvrté výhře z posledních pěti soutěžních utkání přiblížil Kladiváře už v osmé minutě přesně hlavičkující Lucas Paquetá. Breisgauští Brazilci, jak se německému týmu přezdívá, sice po změně stran srovnali, ale po hodině hry určil konečné skóre rovněž hlavou Nayef Aguerd. Z českých reprezentantů hájících barvy anglického klubu se v základní sestavě objevil pouze Vladimír Coufal, Tomáš Souček naskočil až v 71. minutě.

"Kladiváři" v prvním duelu se srbským týmem Bačka Topola stáhli jednogólové manko a nakonec si připsali 15. výhru z posledních 16 utkání na evropské scéně. Další chtěli přidat také na hřišti Freiburgu, jenž sice v zápase s Olympiakosem dvakrát přišel o vedení, i on se ovšem po závěrečném hvizdu mohl radovat ze tří bodů. Kromě bitvy o první místo šlo v tomto klání i o možnost Londýňanů připsat si premiérový triumf na německé půdě.

Do zápasu vstoupili hosté s velkou chutí a již v osmé minutě se gólově prosadil Paquetá. Jarrod Bowen poslal střílený centr do vápna, odkud se brazilský záložník hlavou nemýlil. O chvíli později se blýskla nejnovější hvězda londýnského klubu Mohammed Kudus, který prokličkoval celým pokutovým územím, jeho střelu ovšem vyrazil Noah Atubulu na tyč.

Ve 14. minutě přidal Paqueta svůj druhý gól v zápase, avšak jeho radost trvala jen pár vteřin, protože se nacházel v ofsajdovém postavení. V poslední akci prvního poločasu se ocitl James Ward-Prowse, jeho chytré uvolnění v šestnáctce však zastínilo špatné zakončení do středu branky.

Začátek druhého dějství nemohl domácím vyjít lépe. Po krásné kombinaci ve 49. minutě musel hned nadvakrát zasáhnout Lukasz Fabiaňski, ale další střelu od Rolanda Sallaie už zastavit nedokázal. O chvíli později zahodil tutovou šanci Lucas Höler, který mířil z malého vápna nad břevno. The Hammers znovu udeřili v 66. minutě. Aguerd vyskočil na výborný roh od Ward-Prowse ze všech nejvýše a tvrdou hlavičkou o břevno překonal Atubulu. V 81. minutě napřáhl z velkého vápna Bowen a jen o kousek minul pravou tyč. Angličan se v 88. minutě objevil tváří v tvář gólmanovi, ale opět mířil vedle.

West Ham tedy zvítězil i napodruhé a udržel si stoprocentní bilanci. Jeho příštím soupeřem bude 26. října Olympiakos, Freiburg ve stejný den přivítá srbské TSC.

Autor: Livesport.cz / Šimon Procházka

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
Majomit

Reagovat
DidusIneptus

Nemeckej fotbal stojí zahovno s prominutím. Štvou mě! Freiburg šou i v lize mizerný! Němcům se letos fakt nedá fandit!!!

Reagovat
OnlyWHU

V celkem vyrovnaným zápase jsme byli přece jen o gól lepší. Oba jsme dali Paquetou a Aguerdem hlavou! Jednou po super centru reprezentanta Bowena a druhý od břevna po skvělý rohu Ward-Prowse. Zápas se dohrával vcelku klidně. Minutu před koncem těsně minul branku po rychlým brejku Bowen a těsně před koncem nebezpečně hlavičkoval při útočným power play obrovitý brankář domácích Atubolu. Opět skvělý Paquetá!!! Útočil, skóroval, bránil, střílel! To je fakt jezdec.

Ať to trvá věčně! V neděli doma Newcastle!

COYI!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele