základní skupiny - skupina E, 2. kolo
05.10.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Shledání rodiny Mac Allisterů dopadlo lépe pro Alexise. Reds zajistil výhru Gravenberch

Liverpool ve druhém kole skupiny E Evropské ligy porazil na Anfieldu Royale Union 2:0, a udržel si tak stoprocentní bilanci v soutěži. O vítězství anglického favorita se ve 44. minutě zasloužil prvním gólem v dresu Reds Ryan Gravenberch a v samotném závěru zápasu i Diogo Jota. Duel byl speciální rovněž pro mistra světa z Argentiny Alexise Mac Allistera, jelikož v dresu Belgičanů nastoupil jeho bratr Kevin Mac Allister. Na utkání z lavičky dohlížel i český brankář Vítězslav Jaroš.

Domácí po posledním zápase doprovázeném řadou kontroverzí, dvěma červenými kartami a vlastním gólem v úplném závěru padli s Tottenhamem 1:2. Reds navíc byl zneplatněn regulérní gól, což angličtí rozhodčí sami potvrdili a uznali zásadní chybu. Vášnivého Jürgena Kloppa těšil alespoň srdnatý výkon jeho svěřenců, jehož zopakování proti Royale Union by mohlo znamenat stoprocentní úspěšnost v Evropské lize. V ní belgický klub remizoval s Toulouse a od té doby bezchybně kráčel domácí soutěží.

Reds nechtěli připustit senzaci, a tak na belgický tým vyrukovali s velmi silnou sestavou. Na první ohrožení hostující branky nemuseli diváci dlouho čekat. K odraženému míči se dostal Mohamed Salah, avšak tváří v tvář brankáři zklamal. O pár minut později Darwin Núňez sice síť rozvlnil, nacházel se ovšem v postavení mimo hru a jeho gól rozhodčí neuznal. Domácí se přesného zásahu přece jen dočkali těsně před koncem prvního poločasu. Dalekonosnou ránu kapitána Trenta Alexandra-Arnolda dorazil do branky nikým nehlídaný Gravenberch.

Druhá půle málem zaskočila fotbalisty z Merseyside v nedbalkách. Několik nepřesvědčivých defenzivních zákroků téměř vyvrcholilo ve vyrovnávací branku, avšak ostřílení domácí udrželi nejtěsnější možné vedení. Rozjetí Reds z prvního dějství do druhého poločasu nenastoupili. I přes několik příležitostí nedokázali znovu prolomit defenzivní hradbu Unionu a naopak Saint-Gilloise svou aktivitou často znepříjemňovali Liverpoolu čtvrteční večer.

Vyloženou gólovku spálil na konci 80. minuty Luis Díaz, který si naběhl na centr a zajímavým pokusem orazítkoval tyč. V 92. minutě se tribuny Anfield Road otřásly podruhé. Diogo Jota zakončil vražedný protiútok a definitivně setnul zbývající naděje Belgičanů.

Liverpoolu tak podle očekávání zůstala v Evropské lize stoprocentní úspěšnost. Další utkání v této soutěži jej čeká 26. října doma proti Toulouse, Royale Union téhož dne vyzve LASK.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (10)

Přidat komentář
Vopi11

4:0 v klidném tempu a uklidnit hlavy po víkendu

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
EL Gringo

Kde to dávajú?

Reagovat
EL Gringo

Sport1, už som našiel

Reagovat
avicii

Gravenberch zatiaľ veľmi dobre

Reagovat
Kixi Syhimour

Bože můj Darwine

Reagovat
avicii

Reagovat
eder

Pr, zatím to není na vzývání...

Reagovat
R.Meireles

máte někdo stream?

Reagovat
Luc-Luc

To je tempo jak pratelak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele