základní skupiny - skupina G, 6. kolo
14.12.2023 18:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Romelu Lukaku (© AFP)

Římskému vítězství nad Tiraspolem dodala pachuť Slavia. Vlkům zůstalo druhé místo

Fotbalisté AS Řím si v posledním kole skupinové fáze Evropské ligy splnili povinnost, když na vlastní půdě porazili Šeriff Tiraspol 3:0. Římané vstoupili do utkání ofenzivně naladění, jelikož jim mohla v případě ztráty Slavie pomoct k prvnímu místu vysoká výhra. To se projevilo už v prvním poločase, ve kterém Vlci vstřelili dvě branky, přičemž tu vítěznou měl na svědomí Romelu Lukaku. Pro belgického kanonýra to byla již 11. trefa v dresu Giallorossi, na což mu stačilo jen 17 odehraných střetnutí. Svěřenci Josého Mourinha se však přece jen museli smířit až s druhým postupovým místem do play off, jelikož sešívaní rozebrali Servette čtyřmi góly.

Fotbalisté AS Řím měli za sebou velmi hektický a emocemi nabitý zápas, když o víkendu remizovali s Fiorentinou 1:1. Vlci ovšem dohrávali v devíti lidech, přičemž se jim v prvním poločase navíc zranil klíčový hráč Paulo Dybala. Ten tak sice nemohl nastoupit do utkání proti Šeriffu, jeho zranění však tentokrát nebylo příliš vážné. Římané domácí duel nechtěli podcenit, jelikož stále mohli při porážce Slavie pomýšlet na postup z prvního místa. K tomu ale potřebovali bezpodmínečně vyhrát.

Domácí začali zostra a již ve třetí minutě mohli jít do vedení. Rychlý protiútok ozdobený povedenou průnikovkou na Ricka Karsdorpa vyústil ve střelu zevnitř vápna těsně vedle levé tyče. Ze chtíče Římanů bylo znát, že před hosty je dlouhá noc. Čekání na první gól ale trvalo jen 11 minut, Lukaku totiž byl díky chabé defenzivě osamocen na zadní tyči, když doklepával do brány přihrávku napříč vápnem od Nicoly Zalewského. Kostrbatým způsobem navýšili domácí vedení ve 32. minutě, kdy v malém vápně dorážel hlavou Andrea Belotti po spoluhráčově střele, klíčový byl předešlý lob za obranu v podání Renata Sanchese.

Belgický kolos chtěl načíst i druhé dějství ve stylu, jeho střela z hranice vápna ale jen prosvištěla kolem pravé tyče. Tým z Moldavska se odmítal nechat zostudit a k zodpovědné defenzivě přidal i snahy o konstruktivní rozehrávku, AS Řím ale bezpečně kontroloval vývoj utkání. Až v 79. minutě předvedli Římané další nebezpečnou akci, krásnou přihrávkou vyzval mladíka Niccola Pisilliho k zakončení krajan Stephan El Shaarawy, souhra žolíků ale ztroskotala na brankářovi. Až v nastaveném čase se Giallorossi podařilo znovu rozvášnit fanoušky na tribunách, z hranice vápna se trefil k tyči Pisilli.

AS Řím tak podle očekávání poslední zápas ve skupině zvládl a může se nyní těšit na play off, ve kterém loni došel až do finále.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
tadko97

4:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
Truffaldino

Pro play off bych si přál Galatasaray nebo Lens, hlavně se vyhnout Benfice, případně i Feyenoordu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo úplně vidím jak si na nás Mertens s Icardim před důchodem smlsnou.. a Lens umí zabetonovat.

Proč ne Young Boys nebo Šachťar? I Tu Bragu bychom ukopali, Benficu taky nechci a Feye je jasné, i když bychom na ně po loňsku měli mít sebevědomí, lepší než loni nejsou.

Reagovat
Truffaldino

Galatasaray s Lens jsem dlouho neviděl hrát. Zaha a spol. nešli do Turecka, aby hráli evropskou ligu, určitě budou chtít útočit a dají se nachytat. Lens je pro mě nejvíce zajímavý soupeř, v lize jim obrana šlape, zase ale v LM dostali gól v každém zápase, od Gunners pak dokonce šest.

Za nejslabší beru Bragu, ale s nimi je to náš gól v 15. minutě a pak se budeme do 80. minuty v Římě dívat, jak si Braga přihrává a zároveň se na nic se nezmůže. Přeji je Spartě. Young Boys jsou další z řady urputných, to jsme si vyzkoušeli se Slávkou s Bodo atd., postup by byl, fotbal ne. Šachtar beru jako zrádný tým, momentálně postavený na Ukrajincích, opět boj, navíc bychom pro ně byli první soupeř na jaře, takže se přes zimu budou nejvíc soustředit na zápasy EL, byť pro ně postupem času bude důležitější liga a zajištění si dalšího ročníku LM. Je bych případně chtěl v některém z dalších kol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele