čtvrtfinále - odvety
20.04.2023 21:00 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Moussa Diaby (© AFP)

Belgický Union doma nestačil na Leverkusen a končí. Hložek přispěl k výhře gólem a asistencí

Leverkusen ve čtvrtfinálové odvetě Evropské ligy uspěl na belgické půdě, kde porazil Royale Union SG 4:1. Domácí nezachytili úvod utkání a už po dvou minutách prohrávali po trefě Moussy Diabyho. Na výhře se podílel i Adam Hložek, jenž ve 38. minutě asistoval u vítězné branky Mitchela Bakkera a po změně stran sám vstřelil gól, který byl jeho premiérovým zásahem v Evropské lize. Další český reprezentant Patrik Schick do duelu kvůli zranění nezasáhl, i přesto mohl slavit postup svých spoluhráčů mezi čtyřku nejlepších. Tým z Bruselu naopak po skvělé cestě plné překvapivých výsledků svou evropskou pouť ukončil.

V úvodním duelu uhrál belgický outsider velmi přijatelný výsledek do odvety. Spolehnout se mohl opět na gólový příspěvek Victora Bonifaceho, který v devátém pohárovém utkání v této sezoně skóroval již pošesté. Dobrou formu potvrdil i střelec Bayeru Florian Wirtz, jenž se v posledních čtyřech soutěžních duelech přímo podílel na stejném počtu branek svého týmu.

Na úvodní trefu se čekalo jen několik desítek sekund. Právě Wirtz obešel několik hráčů a díky důrazu Hložka se míč odrazil k volnému Diabymu, jenž si tváří v tvář gólmanovi poradil dokonale. Svěřenci Xabiho Alonsa byli nadále aktivnější a útočné výpady bruselského celku dokázali včas eliminovat. Bayer si trpělivě počkal na další šanci, která přišla v 38. minutě. Po přímočaré akci našel Hložek přesným obloučkem na zadní tyči Bakkera, který zblízka prostřelil brankáře domácích.

Tým z Bruselu přebral po změně stran iniciativu, v 61. minutě přesto znovu inkasoval. Po chybě gólmana Anthonyho Morise stál ve správný čas na správném místě Jeremie Frimpong, který pouze uklidil míč do prázdné brány. Domácí však zbraně nesložili a takřka vzápětí snížili zásluhou tečované rány Caspera Terha z hranice vápna. Royale Union pokračoval v sympatickém výkonu, kvalita však byla na straně bundesligového celku, jenž přidal v 79. minutě definitivní razítko na postup. Vyražená střela Diabyho se odrazila k Hložkovi, který bez problému uklidil míč do sítě.

Leverkusen tak dotáhl odvetné utkání do vítězného konce a ukončil pohádkovou cestu domácích Evropou. V semifinále změří síly s jedním z dvojice Feyenoord - AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Bastaron

2:3

Reagovat
JacoBee

Hložák 1+1 a ta asistence lahoda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele