základní skupiny - skupina E, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Alexander Sorloth (© AFP)

Střídající hráči spasili Real Sociedad proti Omonii

Real Sociedad navázal na úspěch proti Manchesteru United a zvítězil také v druhém utkání skupiny E. Španělské mužstvo proti kyperské Omonii herně dominovalo, na výhru se ale nadřelo. Hosté z Nikósie totiž byli mimořádně produktivní, domácí se však díky střídajícím hráčům nakonec radovali po výsledku 2:1.

Modro-bílí od samotného úvodu ukazovali, kdo je v San Sebastianu pánem. Už ve třetí minutě pálil z pravé strany Méndez, brankář Omonie Fabiano ale byl připraven. Hosté v úvodu marně stíhali tempo Sociedadu a moc jim nepřidalo ani nucené střídání ve 13. minutě. Po 20 minutách našel Merino hlavu Elustonda, ten ovšem netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Výletníci z Kypru se postupem času přece jen dostali do hra a tlak španělského protivníka otupili. Přesto šel Real ještě před uplynutím půlhodiny hry do vedení. Po rohovém kopu se balón dostal k Anderu Guevarovi, jenž se nerozpakoval a zpoza vápna napálil míč do sítě. Díky pohledné trefě se Guevara mohl radovat ze své premiérové branky v Evropské lize.

Po poklidné dohrávce první půle přišla pro hosty další rána jen pět minut po změně stran, kdy došlo k další vynucené změně z důvodu zranění. Real chtěl převahy využít po hodině hry trojnásobným střídáním, po němž na trávník vyběhl také norský útočník Alexander Sørloth. Ten jen tři minuty po pobytu na hřišti utekl defenzivě Omonie, jenže při zakončení trefil jen Fabiana.

Hosté vyslali první střelu až v 72. minutě, rovnou se ovšem postarali o vyrovnání. Miletić vyhledal nákopem Bruna, který vytvořil tlak na Elustonda. Zadák Realu zazmatkoval a nezvládl obrannou práci, čehož Bruno využil a zblízka upravil skóre na 1:1. Omonia rázem ožila, otřeseným domácím navíc situaci moc neulehčoval ani padající déšť.

Vyrovnaný stav nicméně vydržel pouze osm minut. V 80. minutě utekl další střídající hráč Kubo, ten před bránou našel volného Sørlotha, který se již nemýlil. Sám Kubo mohl v závěru hned dvakrát skórovat, ovšem ani jednou netrefil bránu. Přesto si Real Sociedad pohlídal vydřenou výhru.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele