osmifinále - odvety
16.03.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

José Mourinho (© AFP)

Real Sociedad vyhrál na držení míče, postupuje ale AS Řím

AS Řím slaví postup na půdě Realu Sociedad. Španělé sice hráli mnohem aktivněji a držení míče hovoří skoro až drtivě v jejich prospěch, ale k čemu to, když šance si domácí nedokázali vytvořit prakticky žádné?

Oba římské kluby se zapojily do odvetných utkání Evropské ligy a jednoznačně lepší výchozí pozici mělo AS. "Vlci" doma uhráli s Realem Sociedad výhru 2:0 a do Španělska jeli víceméně udržovat tohle vedení. Nálada na stadionu Anoeta ale byla od začátku dost nepřátelská, což potvrzoval i útok domácích ultras na projíždějící autobus plný fanoušků AS Řím. Tahle bojovná nálada se přenesla i na trávník, oba týmy chodily do soubojů naplno.

Sudí Istvan Kovacs nejednou tahal z kapsy žlutý karton v naději, že si sjedná respekt. Ale utkání se mu minimálně po stránce emocí začalo trochu sypat. Míč drželi pod kontrolou domácí, jimž ale rapidně ubíhal čas, a první šanci si naopak připravili hostující hráči. Kapitán Lorenzo Pellegrini zakroutil po patnácti minutách hry míč na volného Paula Dybalu a jeho ránu si jen těsně vedle vlastní branky srazil útočník Alexander Sørloth.

La Real jen velmi těžko hledal cestu skrz přehuštěný střed a hostující Giallorossi si velmi dobře plnili své defenzivní odpovědnosti. Po čtyřiceti minutách nažhavený obránce Rico znovu fauloval Ricka Karsdorpa a ten po krvavém šrámu v obličeji musel střídat. S domácími mohlo být ještě hůř, protože v nastavení dokázal centr od rohového kopu dostat do sítě Chris Smalling. Sudí Kovacs ale po shlédnutí videa konstatoval jasnou hru rukou a branku neuznal.

Po změně stran La Real přidal na aktivitě a obléhal obranu AS ve vší intenzitě, které byl schopen, ale šance si vytvářet nedokázal. Giallorossi naopak plnili přesně to, co potřebovali a nenechávali soupeři moc prostoru. Až téměř v 68. minutě si na rohový kop naběhl Mikel Oyarzabal a úplně volný hlavičkoval nejprve do Patrícia a následně i do jeho břevna! O pár minut později se neprosadil ani hlavičkující Zubeldia, který mířil mimo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Čekám prohru 1:0 nebo 2:1 a postup..

Reagovat
Largo

Reagovat
tadko97

1:1 a postup

Reagovat
Furia Ceca

Ty woe, to bude zápas

Reagovat
Furia Ceca

Ty jo, tam se víc válí, ošetřuje a řeší kraviny než hraje Ale tak to AS vyhovuje

Reagovat
Truffaldino

My se válime, hádáme se s rozhodčím, všelijak zdržujeme, ale takový prasata, jako Sociedad, nejsme.

Reagovat
danko10

Hentomu Ricovi sa, dúfam, niekto prejde po chrbte.

Reagovat
Furia Ceca

Záběry na nasraný fanoušky Realu mě hladí po duši

Reagovat
Messiáš

Škoda, že Oyarzabal to nedoklepl, tohle se na prodloužení dalo dát, ale Socky jen ukazují, jak jsou v téhle části sezóny marní. Tu top4 snad udrží

Reagovat
Truffaldino

Postup je fajn, ale doufám, že v příští sezóně už budeme sledovat lepší fotbal. Tohle nebyl soupeř na to, abychom devadesát minut jen blokovali střely a odkopávali, byť jsme měli nahráno z prvního utkání.

Reagovat
Lech

Byt optimista, koukam na to tak, ze super, drillujeme branici blok 11 lidi, co se nam bude v dalsich fazich napr proti ManU hodit...ale nejvic me serou zbytecne karty. Rozhodci jsou posledni dobou strasni kokoti, ale chvilama mi bylo trapne jaky nesympaticky mancaft my jsme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele