čtvrtfinále - 1. zápasy
13.04.2023 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Florian Wirtz zařídil proti Saint-Gilloise remízu (© AFP)

Leverkusen vydřel v Evropské lize aspoň remízu, Wirtz zhatil Saint-Gilloise radost z vítězství

Po několika týdnech si Saint-Gilloise odskočilo do Německa k utkání Evropské ligy. A znovu ukázalo, že ačkoli na evropské scéně rozhodně nepatří mezi nejzkušenější, umí konkurovat i těm daleko věhlasnějším soupeřům. Hosty v Leverkusenu poslal do vedení v poslední době ve slušné formě hrající Victor Boniface, za domácí posléze stačil odpovědět Florian Wirtz.

Bayer si vytvořil první šanci po sedmi minutách hry, to když podnikl rychlý brejk, na jehož konci byl Wirtz, nicméně ten se nepotkal s dobrou koncovkou a zacílil pouze mimo bránu. Ve 28. minutě naopak mohlo mužstvo z Bruselského regionu, které v minulém kole této soutěže vyřadilo berlínský Union, poprvé zaznamenat první změnu skóre, a to prostřednictvím své silné ofenzivní zbraně Bonifaceho, avšak gólman Hradecky jeho zakončení zlikvidoval.

O pár chvil později se za domácím mužem v rukavicích třáslo břevno. Teuma zaslal do vápna nebezpečný centr od rohového čtvrtkruhu, pravděpodobně od bránícího Taha se míč odrazil od země a mířil do prostoru třech tyčí, nakonec, naštěstí pro Leverkusen, ale natrefil právě horní konstrukci. Do přestávky mohl ještě skórovat leverkusenský obránce Hincapié, jeho hlavičce ovšem scházela potřebná přesnost.

Začátek druhého dějství vyšel daleko lépe belgickému výběru, který se ujal vedení. Vykázal opravdu moc povedenou, rychlou kombinaci, Teuma následně na levé straně pokutového území pobídnul svou přihrávkou Bonifaceho, který kolem couvajícího Tapsoby nasměroval technickou střelu parádně do spodního, vzdálenějšího rohu branky.

Domácí hledali cestu za vyrovnáním. Hosté se spíše soustředili na bránění těsného náskoku, jenže ten se jim ve finále udržet nepodařilo. Už v 78. minutě se ocitl v solidní možnosti Frimpong, hlavou však nevyprodukoval takový pokus, který by napřímo vyprášil rukavice brankáře Morise. Ten pak každopádně nevyzrál na umístěnou střelu Wirtze, jemuž merunu za pokutový oblouk přiťuknul Azmoun.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com, kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
Championship

3:1

Reagovat
Pablos

1:4

Reagovat
Werkrider

4:2

Reagovat
fabec1222

Vy zmrdi, vraťte mi peníze

Reagovat
Ichbin Kobalt

tak,tak i mně ,předtim to stejne Berlin 3:3 ......Bremy ,Bayern Zkurevliga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele