semifinále - odvety
18.05.2023 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

José Mourinho (© AFP)

Bayer neproměnil své šance, po bezbrankové remíze postoupil do finále EL AS Řím

AS Řím loni ovládlo premiérový ročník Konferenční ligy po vítězství 1:0 nad nizozemským Feyenoordem a nyní podruhé za sebou postoupilo do finále evropského poháru, jelikož po domácím vítězství 1:0 remizovalo nyní bez branek v Leverkusenu. A poslední květnový den v maďarské Budapešti ho tak proto čeká pikantní duel o triumf v Evropské lize se španělskou Sevillou. Německý výběr v odvetě dominoval, jenže neproměnil několik vyložených možností, a byl tedy vyřazen.

Svěřenci věhlasného trenéra Josého Mourinha praktikovali na půdě soupeře tuhý defenzivní styl, za celý zápas nevystřelili ani jednou mezi tři tyče, přičemž soupeř je celkově přestřílel v málo vídaném poměru 16:1. I přesto to stratégovi jménem Mourinho opět vyšlo, Římané zkrátka cílí na další cennou trofej. V domácím dresu mimochodem znovu nenastoupil zraněný český forvard Patrik Schick, jeho krajan Adam Hložek pak přišel ho hry až jako střídající hráč v 80. minutě.

Přitom vše mohlo být naprosto jinak od samého začátku, neboť tým vedený španělským koučem Xabim Alonsem měl blízko k vedoucí brance už ve 12. minutě. Moussa Diaby po vynikající kolmici do volného prostoru z poloviny hřiště předvedl více než třicetimetrové sólo a nakonec i z mírného úhlu vypálil, ovšem jeho dělovka se pouze odrazila od břevna do zámezí. Domácí pak jen marně dobývali branku italského vyzyvatele a další možnost si vytvořili až v polovině druhého dějství.

Tentokráte napřáhl ze střední distance Demirbay, jeho přízemní skákavý pokus vyrazil brankář Rui Patrício před sebe a dorážející íránský forvard Azmoun se následně do zakončení vůbec nedostal. Německý celek tvořil hru i nadále a toto utkání mohl poslat alespoň do prodloužení v závěrečných dvaceti minutách hry, nicméně když aktivní Azmoun uklidil svůj volej z deseti metrů o decimetry vedle levé konstrukce a vzápětí byl Frimpong na poslední chvíli zablokován, navíc ani téměř desetiminutové nastavení nestačilo, na postupu AS se jednoduše nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
tadko97

Buď, alebo. Tu sa bude rozhodovať, či bude môcť byť sezóna považovaná za úspešnú, alebo nie. V lige nám to veľmi nejde, môže za to aj úzky káder a zranenia. Musíme postúpiť, nič iné nesmie byť.

1:1

Reagovat
Largo

Reagovat
Rudnevs

ešte môžete aj vypadnúť

Reagovat
Largo

Vrátí se Wijnaldum, mohl by i Dybala. Bez Smallinga to bude hodně náročný, ale Bayer bude bez Andricha s Kossounouem. Snad si i Patrício vybere lepší den. Věřím, že to urvem, podobně jako s Realem Sociedad.

Reagovat
smazaný uživatel

Daje!

Reagovat
Johny1993

Chtělo by to dát gól na 0:1 před koncem prvního poločasu a torufám si tvrdit, že by pak na 90% byl postup jistej. Snad to nebude Mourinho zkoušet uhrát na remízu a bránit minulej výsledek

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Alberto Aquilani

Mám z toho strašne divný pocit. Síce sa vracia Dybala, Smalling a aj Sharaawi, ale ani jeden nie je na 100%. Vidím to celkom jasne s Cristanbauerom v obrane a prehustenou zálohou s Maticom, Wijnaldumom, Bovem a vpredu Peleg s Tammym. Na bekoch Spina a jeden z dvojice Celik - Zale.

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak to asi nepůjde.

Dyba naskočí až na koncovku/případné prodloužení, bude-li třeba. Smalls do hry pouze pokud jeden z trojice záložníků bude mrtvý a AnteCrist se posune výše. Doufám, že Zeki je ok. Na Zaleho je toto moc.

Chtělo by to zase po nějaké době góla z rohu/přímáku. Ne že bych si stěžoval, že občas dáme i ze hry, ale furt to dře, toto je snazší cesta.

Reagovat
Pharrell

0:0 0:1

Reagovat
fenixLFC

pome, leverkusen!

Reagovat
Largo

Daje Roma!!!!!

Reagovat
gunkskunk

Zatím teda očekávaný scénář. Leverkusen zatím nic moc, i když štěstíčko (možná i ten rozhodčí) bylo již párkrát na naši straně, takhle to urvem. Jen mám strach jak si Zale poradí s Diabym a Frimpongem, tam by to mohlo hořet...

Upřímně nevím proč všichni (hlavně na zahraničních fórech) tak kritizují Belottiho, že prý flop atd... Mě přijde, že přesně na tyhle zápasy se neskutečně hodí, odvádí mnoho té neviděné práce, provokuje + výborné krytí balónu = je faulován. A právě při těch standartkách bychom mohli zase mi pohrozit. Jen tak dále! Daje!

Reagovat
Lech

Mnohem platnejsi nez tammy, si pamatuju jak nam ho tu popisovali, jako dobreho hlavickare. Ten borec nevyhraje jediny souboj ve vzduchu

Reagovat
Truffaldino

Jemu chybí čísla, jednou se dokonce zde na EF objevil vážně braný komentář na adresu stopera, že prý je špatný neb nedává žádné góly a fotbal se na góly přece hraje.

Reagovat
mesyas

solidní doubledecker

Reagovat
Salfovic

Quattrodecker.

Reagovat
Godwinson

Tak snad to Řím ve finále, West Ham je slabej.

Reagovat
Godwinson

Ok

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Zark

Tak snad vyhraje Řím a prohraje i West ham

Reagovat
oli9

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
JFT97

Reagovat
zurix_new

Mou ukázal kdo je pohárový GOAT

Reagovat
puclik8

AS buduci rok vyhrá LM s Mourinhom hahha

Reagovat
Furia Ceca

Římský toulky po Evropě s Džozém

Reagovat
Zark

Holt není jiná šance, paralympiáda je každoročně nabušená k prasknutí, musí se tedy vyhrát Evropa

Reagovat
Agent z Melmacu

Mourinho tam už nebude

Reagovat
Alberto Aquilani

TY VOLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

DAJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Reagovat
Largo

Reagovat
Emmett Brown

Ok, občas môže mať aj fanda AS dôvod na radosť snáď to doklepeme, túto trofej už by si hádam nikto nedovolil spochybňovať a hlavne potrebujeme tú LM...

Reagovat
Largo

Reagovat
zurix_new

No, ale ten soupeř Snad Mourek vyhraje opět Sevilla League.

Reagovat
10

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Salfovic

Na střely 23:1(ta šla mimo) Zkušeně

Reagovat
Largo

Tak pojd Monchi

Reagovat
Pharrell

Daje Roma !!!!!

Reagovat
O.Giroud

Ta fotka je nejaká referencia na Lowa?

Reagovat
smazaný uživatel

The Special One si jde pro další trofej

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Po smútku z AC aspoň toto je dôvod na radosť. Mám však tušáka, že Sevilla bude trošku iný oriešok a veľmi neverím v triumf. Snáď sa mýlim.

Reagovat
Mönchengladbach

Mourinho evropská finále umí a Sevilla kvalitou dávno není ta, co EL vyhrávala jako na běžícím pásu.

Žuzé se s Věčným městem rozloučí stylově trofejí.

Reagovat
Largo

Nikde není psaný, že skončí. Záleží na budgetu a posilách, ale myslím, že lepší nabídky na stole stejně nemá.

Reagovat
king23

Mourinho, že by nevyhrál titul?

Reagovat
10

Mou ve finále 5/5, Sevilla 6/6.

Reagovat
Neon

Reagovat
Largo

Reagovat
king23

Jediné řešení je, aby Mourinho narychlo rozvázal smlouvu s AS a podepsal se Sevillou

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten hattrick udělal úplně jiný tým, i ta Sevilla z před čtyř let byla jiná.

Mour je furt stejný

Reagovat
10

na jména možná, ale jinak to je postavený úplně stejně už od Kanoutého

Reagovat
vceradnesazitra

Žosé

Reagovat
Jason_

Aký to má význam? Hrajú proti Seville.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele