předkolo playoff - odvety
23.02.2023 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Leonardo Spinazzola a Paulo Dybala (© AFP)

AS Řím díky Belottimu s Dybalou postupuje přes Salzburg

AS Řím zvládl svou roli a před zaplněným Olimpicem dokázal otočit vývoj dvojzápasu se Salzburgem. Povedla se mu především bravurní první půle, v níž dalo na spolupráci z Palerma vzpomenout duo Belotti a Dybala.

Římané potřebovali nutně zabrat a Salzburgu museli vstřelit aspoň jednu branku, aby dosáhli na prodloužení. Před plným domem, který je ostatně v Římě už nějakých pár měsíců zvykem, to mělo být snazší. Stadio Olimpico bylo vyprodáno už po čtyřiadvacáté v řadě! A Giallorossi za to chtěli svým fanouškům poděkovat.

Chvíli jim ale trvalo, než se dostali do tempa. V deváté minutě zahrozila největší zbraň AS, Paulo Dybala. Ten po rohovém kopu nejprve zakončoval akrobaticky a následně se k němu balon vrátil, načež ho argentinská modla domácích fanoušků poslala netradičně hlavou do břevna! AS začalo tlačit, ale zároveň si muselo dávat velký pozor na zadní vrátka. To mu připomněl Kjaergaard, který se ocitl prakticky sám před Patríciem, jenže pálil hodně vedle.

Po třiceti minutách se ke střele dostal kapitán Pellegrini, jenže jeho ránu vyrazil pozorný brankář Köhn a dorážku Zalewského už nikdo nezachytil. A tak AS zahrozilo na opačné straně hřiště. Po pouhé minutě Leonardo Spinazzola parádně přesprintoval svého soka a naběhl až do vápna, kde centrem před bránu našel Andreu Belottiho. Ten nastavil hlavu a mohl slavit svým typickým projevem - 1:0.

Jenže AS potřebovalo k postupu víc než jen jednu branku. A proto nepřestávalo ve svém tempu, které Salzburg přestával stíhat. Opět byl na začátku akce Spinazzola, který proběhl k vápnu a centrem hledal opět Belottiho. Ten dal ale přednost Paulu Dybalovi a argentinský mistr světa se z první trefil nádherně!

Po změně stran se do první šance dostal Bryan Cristante, jehož dělovku vyrážel brankář Köhn hlavou mimo. Salzburg se v mnohém zlepšil, zpřesnil rozehrávku a mohutně zvýšil držení míče, ale to bylo všechno. Šanci si svěřenci trenéra Jaissleho nevytvořili žádnou. Snad jen Adamu mohl ostrý centr zakončit lépe než udělal. Ale "Vlci" už si doma postup zkušeně pohlídali.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (28)

Přidat komentář
tadko97

Čo povedať. Nepostúpiť, by bola veľká blamáž. Nemalo sa prehrať v Salzburgu, to je veľký škrt. Verím ale v postup.

2:0

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nedáme dva góly v první půlce nebo dostaneme, Mou bude zase zmatkovat a končíme.

Ale RB zas nehráli až tak dobře, třeba vyschne zvlhlý prach Il Galla ve znovuzrozené spolupráci z Palerma a 3:1.

Daje!

Reagovat
Largo

Taky vidím jako důležitý, že nebude hrát Pavlović, to by pro ně mohla být velká ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Italové tyhle dva týdny v Evropě docela válec... AS, pojďme

Reagovat
Largo

Reagovat
Zark

Spina a pak, že už je za zenitem

Reagovat
Furia Ceca

Jj! Dobře jsme ho s Dybalou vychovali Pro Řím...

Reagovat
Zark

Jo, geniální swap za mladého Pellegriniho, který je od té doby už na 4. hostování v řadě

Reagovat
smazaný uživatel

Odehrál v Juventusu 10 utkání, jestli ho někdo vychoval, tak Atalanta.

Reagovat
Furia Ceca

Tak pokud vím, je to náš odchovanec a pak byl asi 7 let našim kmenovým hráčem...

Reagovat
smazaný uživatel

Do Juventusu přišel v 17 ze Sieny na hostování, koupen až o dva roky později. Takže ok, dva roky hrál za primaveru. O 10 dní později mířil na hostovačky, po nichž se motal až do 23 let, kdy skončil v Atalantě a tam ukázal začal naplňovat potenciál.

Odcházel jako hodně neopracovaný kámen a chodil po všech čertech, než si u vás zahrál deset mačů v lize a šel zas o dům dál, do Říma.

Takže ok, klíčové dorostenecké roky strávil v Turíně, zahrál 27 mačů za Primaveru, ale odchovanec je za mě Sieny.

Reagovat
Furia Ceca

V Juve byl dva roky, od 17 do 19, tedy v tom nejklíčovějším věku. Ale jako jinak nemám problém uznat, že je to náš jen částečný odchovanec, Del Piero k nám taky přišel v 17.

Reagovat
Zark

Paulooooooo, krása

Reagovat
smazaný uživatel

Je k vzteku, že útočíme až když nám teče do bot.

Spina je zpět, snad. Gallo výtečný instinkt a konečně to i trefil krkolomně. Odměna za to, jak maká. Paulito fuoriclasse i když je trochu z rytmu.

Mancini a Cristante.. hrají slušně už několik zápasů, bolí mě z toho huba, ale musím to uznat.

Čekám teď obranu, ale byl bych mile překvapen, kdybychom zkusili ještě aspoň deset minut zmáčknout soupeře a zkusit třetí gól, než vystřídáme Paulita.

Na konci chci vidět Tamminátora se zaměřovačkou v okuláru.

Reagovat
Truffaldino

Zrovna o víkendu jsem si říkal, jak je divné, že mě ten Cristante poslední dobou na rozdíl od Pelleho neštve, na zápasy s dolní polovinou SA a na nižší evr. poháry je to použitelný hráč, zvlášť, když je vedle něho někdo jako Matič, který oběhá celé hřiště a byl opět výborný. V repre to bylo podobné, když nastoupil s Jorginem. Mancini hraje dobře celou sezónu, bohužel je to pořád magor jen letos míň používá ruce.

Gallo od poháru hraje dobře, v podstatě teď ukazuje to, co jsem od něj před startem ročníku očekávali, Spina druhý zápas po sobě top, jsem rád i za návrat Karsdorpa k zápasům, nějaká ta pozitiva se najdou.

První půle ukázala, jak bychom mohli hrát, dominantní výkon, zároveň jsme nehráli nijak zběsile a riskantně, na šance jsme si počkali. druhá půle byla klasika, ale někteří hráči toho měli plné zuby, takže to nijak Mourinhovi nezazlívám.

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Mancini používá ruce furt stejně a dělá furt stejné prasárny, lokty, dojíždění, ale rozhodčí to nějak začali opomíjet, říkám tomu syndrom Chiellini

Reagovat
Furia Ceca

Karsdorp?

Reagovat
Zark

Gallo MOTM

Reagovat
Zark

Tak tohle bylo velký. AS bojovný výkon na hranici sil a soupeře doslova nepustili k ničemu. Chodící Matič všude tam, kde měl být. Spina tam 2x stejně utekl, jako při jeho ikonickém Euru.

Taktika vyhrála na celé čáře, jo tohle mě bavilo. Díky vlci.

Reagovat
Furia Ceca

Ještě bych vyzvedl Belottiho, parádní gól a neskutečný, co dneska všechno odmakal.

Reagovat
Shevchenko

Itálie tyhle dva týdny v pohárech 8-2-1, z toho 3 výhry v LM a 4 postupy v EL/EKL

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Largo

Reagovat
Maritazzi

Tohle byla jiná písnička než ve většině letošních zápasů. Ono stačí tu aktivitu zvýšit aspoň o stupeň a už ta útočná kvalita má daleko víc prostoru. Ohromně tomu pomáhá i Gallo, neskutečný co odmaká, strašně si to zaslouží a doufám, že bude pokračovat i příští rok, týmu může hodně pomoct.

Jak psal daje, Cristante i Mancini poslední zápasy velmi kvalitní výkony, i Mourinho provedl dobré změny. Zajímal by mě efekt toho Fotiho u lajny, kterej tam celej zápas neúnavně lítal, respektive rozdělení práce s asistenty.

Nezbývá než doufat, že teď bude nějakej Ferencvaros, vrátí se Gini (už teď ukazuje, že bude obrovská posila) a zvládneme fungovat ve dvou soutěžích, protože ten boj o LM bude hodně těžkej, s losem kterej nás čeká hlavně v dubnu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele