základní skupiny - skupina C, 2. kolo
30.09.2021 18:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Quincy Promes (© AFP)

Spartak vybojoval výhru v Neapoli. Bláznivý zápas přinesl 13 žlutých a 2 vyloučení

Fotbalisté Spartaku Moskva v bláznivém zápase Evropské ligy porazili domácí Neapol 3:2. V utkání se musel pořádně utáčet sudí Kružliak, který udělil hned 13 žlutých karet a navrch vyloučil na domácí straně Ruie a na hostující Caufireze. Spartak si v tabulce skupiny C zapsal první výhru a poskočil na druhé místo za vedoucí Legii Varšava. Neapol je naopak s jedním bodem na třetí pozici.

Domácí přitom měli skvělý vstup do zápasu a už v první minutě rozjásali tribuny! Lorenzo Insigne si vytvořil prostor na levé straně a poslal pravačkou centr do vápna. Zprvu se zdálo, že gólman Maksimenko míč bez problému chytí a z akce nic nebude, jenže ruský brankář předvedl obrovský kiks a míč jen prapodivným způsobem vyrazil kousek před sebe, kde jeho hrubku pohotově potrestal Eljif Elmas. Hodně smolný moment hostujícího celku.

Domácí využil psychické výhody z brzkého gólu a hnali se za dalším. V 11. minutě měl na noze další zářez Neapole Petagna, který dostal ideálně sklepnutý míč od Di Lorenza. Jeho dělovka, ale prosvištěla kolem hostující svatyně. Přihrávající Di Lorenzo mohl o pár minut později sám skórovat, Maksimenko však tentokrát Spartak podržel. Důležitý moment přišel ve 30. minutě. Domácí hráč Mário Rui ostře zajel do hostujícího Mosese a dostal žlutou kartu. Po intervenci VARu se šel ale hlavní sudí podívat k monitoru a po krátké chvíli rozhodl, že žlutá je málo a Ruie rovnou vyloučil.

Do té doby pasivní Spartak přebral otěže zápasu, ale nedařilo se mu vypracovat si větší příležitost. Až ve třetí minutě nastavení mohli mít hosté perfektní příležitost ke srovnání stavu, když byl ve vápně faulován Promes a ruský celek dostal k dispozici pokutový kop. Jenže tu se opět ozval VAR a tentokrát hosty nepotěšil, když po přezkoumání videa rozhodčí Kružliak penaltu odvolal. Promes mohl být naopak rád, že nedostal žlutou kartu za simulování.

Po změně stran byl naopak nizozemský křídelník za hrdinu. V 55. minutě ho ve vápně skvěle našel Moses a Promes z první napálil míč přesně k levé tyči. 1:1

Spartak se samozřejmě hnal za vítězstvím, ale byli to domácí, kdo v 66. minutě slavil vedoucí branku. Gól Neapole však nebyl uznán kvůli ofsajdu Manolase.

V dalších minutách se zdálo, že domácí dokáží udržet pro ně příznivý stav a Spartaku se nedařilo proniknout do obraného valu azurových. V 80. minutě se ale přeci jen radoval z vedoucí branky. V podobné situaci jako při prvním gólu hostů našel Lucas ve vápně Michajla Ignatova a ten nedal střelou k tyči Meretovi šanci.

O dvě minuty později, ale svitla opět naděje pro domácí, neboť se po druhé žluté kartě nechal vyloučit moskevský Caufirez. Místo srovnání však hosté navýšili svoje vedení, když se v 90. minutě mezi střelce podruhé zapsal Quincy Promes. Spartak skvěle využil brejk a Promes po přihrávce Soboleva znovu prostřelil Mereta.

Neapol ale ještě zmobilizovala veškeré síly, které jí zbývaly a v 94. minutě snížil Osimhen. Zbývajících šest minut nastavení už domácí ke skórování nevyužili a před vlastními diváky prohráli v napínavém souboji 2:3.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1, překvápko

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Pharrell

Hm nakonec 2:3

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Akinfeev

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Heresy

5:0

Reagovat
svkmd

Reagovat
oli9

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele