základní skupiny - skupina C, 3. kolo
21.10.2021 21:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Lorenzo Insigne (© AFP)

Neapol poprvé vítězí, Legia od ní dostala tři branky

Neapol se sice dlouho trápila, ale po změně stran dokázala nesporně lepší projev přetavit ve tři branky. O ně se proti Legii Varšava postarali útočné hvězdy Insigne, Osimhen a Politano.

Neapol potřebovala vrhnout všechny síly do tohoto zápasu, pokud chtěla pomýšlet na postup ze skupiny. Doposud se jí totiž povedlo vyválčit jen jeden bod, takže vyhrát bylo dnes pro Spallettiho svěřence klíčové. Kromě domácího prostředí stadionu Diega Armanda Maradony měla Neapol výhodu i větší kvality než její soupeř, polská Legia.

Chvíli to sice Neapoli trvalo, ale postupem času se do svého soka zakousla s plnou parádou. V deváté minutě se utrhl Hirving Lozano a naběhl do vápna, kam dostal perfektní míč a hlavičkoval. Mířil ale jen do rukou připraveného brankáře. To duo krajních útočníků v podání Lozana a kapitána Insigneho hodně zlobilo obranu polského klubu, ale každou jeho aktivitu hosté nakonec dokázali ukočírovat.

Ani třetí do party, uzdravený Dries Mertens, nechtěl zůstat pozadu. Po dvaceti minutách byl u míče k vápnu nejdřív a z voleje ho napálil jen těsně vedle tyče. Spallettiho nepotěšil ani aktivní Lozano, který v 27. minutě zpoza jednoho obránce napálil dalšího a s jeho ránou si nakonec poradil brankář Cezary Miszta, jenž nohou vyrazil balon vedle. Jinak toho první půle už moc nenabídla a Neapol musela začít znovu po změně stran.

Bod byl pro ni málo. A opravdu se snažila dostat soupeře na lopatky. Osm minut po změně stran vymyslel dělovku zpoza vápna záložník Diego Demme, jehož otec pojmenoval právě podle neapolské legendy. K bráně hostí posléze doklouzával Dries Mertens, ale chyběly mu asi dva kroky, aby míč doklepl do sítě.

Po hodině hry se brankář Miszta opět zapotil, když likvidoval vysoký míč směrující pod břevno. Patnáct minut před koncem nastřelil Emreli tyč a vzápětí hořce litoval. Hned z dalšího brejku totiž Neapol udeřila! Střídající Matteo Politano nahrál po rychlém útoku Insignemu, který už si poradil.

A nebylo to všechno, protože o pouhé dvě minuty později Osimhen znovu zaútočil a propálil brankáře Misztu. Sudí jeho gól neuznal kvůli ofsajdu, ale Osimhen si spravil chuť po sto dvaceti vteřinách. Tentokrát už jeho gól uznán byl a bylo to dobře, protože mu předcházela skvělá akce. Osimhen si šikovně narazil míč s kapitánem Insignem, ten mu míč vrátil a z úhlu se už Osimhen prosadil bez potíží - 2:0.

Neapol ovládá konce zápasů skvěle a jen v této sezoně už mnohokrát převážila misky vah na svou stranu právě v posledních deseti minutách. Dnes to nebylo třeba, ale stejně si jeden zásah nechala ještě na nastavený čas. O poslední třetí branku se postaral Matteo Politano, jehož si nikdo z obránců nevšímal, takže mladý Ital mohl vymyslet krásnou ránu k levé tyči.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
waynemarkrooney

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele