základní skupiny - skupina E, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Toma Bašič (© AFP)

Lazio podruhé už vítězně, tři body sebralo Lokomotivu

Druhé utkání Evropské ligy už Laziu vyšlo a po úvodní prohře si připsalo konečně tři body. Proti moskevskému Lokomotivu se trefili záložník Toma Bašić a obránce Patric - oba zaznamenali své trefy ještě v rámci prvního poločasu.

Lazio mělo za sebou výtečně sehrané římské derby, které skončilo jeho těsnou výhrou. Takže Sarriho celek byl v laufu, což chtěl dneska dokázat i proti Lokomotivu Moskva. První duel s Galatasarayem se mu vůbec nepovedl a dnes potřeboval body. Už v deváté minutě se domácím málem povedlo skórovat poprvé. Hysaj našel na středu vápna Immobileho, který posunul míč na Luise Alberta. Jeho rána k tyči ale narazila na instinkty brankáře Guilhermeho.

Ten však o chvíli později přeci jen kapituloval. Po třinácti minutách Lazzari prokličkoval do vápna, nahrál Pedrovi a tomu se z posledních sil povedlo najít zpětným centrem na penaltu Tomu Bašiće. Na jeho přesnou hlavičku neměl brankář Guilherme nárok a Římané vedli.

Jejich soupeř jim navíc moc práce nepřidělával a Sarriho celek svědomitě plnil roli favorita. Navíc se mu ještě do konce první půle povedlo navýšit svůj náskok. Brankář Guilherme se dnes moc nevyznamenal, protože po rohovém kopu od Alberta vůbec nezachytil centr a stoper Patric měl prakticky na brankové čáře práci hodně usnadněnou - 2:0 pro Lazio.

Aktivita Lazia po změně stran přeci jen trochu opadla, ale litovat toho římský klub nemusel, protože Lokomotiv nemohl dlouho vymyslet žádnou větší šanci. Tou se naopak mohl pochlubit Pedro, který parádní ranou napálil břevno, od nějž se míč odrazil od tyče a pak smolně ven z brány. A když pak ke konci utkání Sergej Milinković-Savić přeloboval spolu s brankářem Guilhermem i jeho bránu, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Akinfeev

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

U naší jedničky krátce před koncem stav 0:3. .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele