základní skupiny - skupina E, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Pedro (© AFP)

Galatasaray uhrál v Římě remízu a pohlídal si první příčku

Základní skupinu E Evropské ligy trochu překvapivě vyhrál Galatasaray, který za svými zády nechal římské Lazio i Olympique Marseille. V posledním kole turecký celek cestoval do hlavního města Itálie a s Laziem uhrál bezbrankovou remízu.

Domácí potřebovali vyhrát a byli lepším týmem, hodně dlouho ale hledali cestičku k istanbulské svatyni. Ve 42. minutě se jim povedlo zvládnout závar před vlastní brankou a s prvním poločasem se rozloučili obrovskou šancí. Zaccagni potáhl míč po levé straně, zpětnou přihrávkou našel Cira Immobileho a jindy spolehlivý kanonýr ranou z první netrefil zařízení.

Ani po změně stran se nehrál atraktivní fotbal, chyběly šance a logicky tak nepadaly ani branky. Nudnou pasáž plnou hry mezi oběma pokutovými územími ukončil až v 72. minutě Immobile, jehož pokus tentokráte jeden z bránících hráčů srazil na rohový kop.

V 86. minutě se Immobile převtělil do role nahrávače, našel Luise Alberta a španělský fotbalista nemířil přesně. Prostor mezi tyčemi trefil až v 89. minutě Zaccagni, jenomže s jeho hlavičkou neměl Muslera velké problémy.

Galatasaray mířil za potřebným bodem a nakonec ho nemusela mrzet ani situace ze třetí minuty nastavení, kdy neměl přesně seřízená mířidla Kılınç. Lazio recept na defenzívu hostí nenašlo a v únoru se bude chystat na předkolo playoff.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele