základní skupiny - skupina C, 3. kolo
20.10.2021 16:30 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Patson Daka (© AFP)

Bláznivý duel v Moskvě: Spartak neuhlídal čtyřgólového Daku, Leicester slavil těsnou výhru

Patson Daka prožil asi vůbec nejlepší den ve své kariéře. Reprezentant Zambie letos zasáhl do pouhých šesti utkání, nepočítáme-li tedy toto, přece ale čtyřmi brankami přisoudil Leicesteru výhru v Evropské lize z půdy moskevského Spartaku. Alespoň do čtvrtečního večera se Lišky vecpaly na druhé místo tabulky a na třetí pokus zaznamenaly svůj první tříbodový výsledek.

Domácí přitom vedli dokonce o dva góly. Jenže Daka, který snížil v závěru prvního poločasu, jako by předznamenal, že anglický výběr ještě neřekl poslední slovo. A také že ano. Hostující forvard neztratil nic ze svého elánu v rámci druhého dějství, během půlhodinky skóroval ještě třikrát a byl hlavním hnacím motorem svého týmu. Ruský celek poté stačil již pouze snížit.

Příliš se ovšem nečekalo, když ve 44. minutě zařizoval Larsson druhý přesný zásah Spartaku, že by se ještě svěřenci trenéra Brendana Rodgerse mohli vzedmout k nějakému odporu. V tu chvíli vytěžil z dobré práce spoluhráče Mosese, jenž u pravé lajny obral o balón velmi snadno obránce Söyüncüho, a po přihrávce před bránu pohotově překonával brankáře Schmeichela.

Abychom doplnili informace rovněž k první trefě Spartaku, ta na řadu přišla už po jedenácti minutách hry. Bakajev sice se svým pokusem neuspěl, poněvadž namířil míč jen do bránícího Amarteyho, nicméně ho přenechal nakonec Sobolevovi, který trochu překvapivě z rohu vápna vypálil, a jelikož se jeho střela odrazila od protihráče Soumarého, zapadla zvláštně k tyčce.

Kdyby mužstvo kouče Ruie Vitóriy neinkasovalo těsně před obrátkou, možná by bylo v lepší pohodě, protože by se tolik nemuselo bát o výsledek. Kdo ví, jak moc tenhle moment vlastně zamával s psychickou Moskvanů. Naopak Leicesteru určitě notně pomohlo, že Daka využil jemného obloučku Iheanacha a že sám před gólmanem Maksimenkem v koncovce nezaváhal.

A na vstup do druhé pětačtyřicetiminutovky si hosté rozhodně nemohli stěžovat. Daka mohl ve 48. minutě znovu zaúřadovat poté, co obdržel nahrávku před prázdnou bránu od Iheanacha. V 54. minutě byl následně obrat definitivně dokonán. Tielemans ze středu pole uvolnil na levé straně Daku, jenž se pohyboval na hraně ofsajdu a pak zacílil přesně mezi nohy Maksimenka.

Hattrick však muži s devětadvacítkou na zádech jednoduše nestačil. V 78. minutě se prosadil naposledy, merunu mu tentokrát adresoval do běhu Maddison a Maksimenko byl na Dakovo zakončení zase krátký. Spartak stačil též ještě jednou rozvlnit síť, Sobolev zužitkoval zpětnou pobídku od Mosese, další změna skóre se každopádně nekonala, a tak úspěch slavil jeho sok.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Leicester Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Daka formička

Reagovat
smazaný uživatel

Patson Daka si ide

Reagovat
vceradnesazitra

Řádí jako černá ruka

Reagovat
smetos

Jakto ze se hraje dnes?

Reagovat
Stannis Baratheon

Protože zítra se taky hraje v Moskvě, a pokud se nepletu, tak v jednom městě se ve stejný den nemůže hrát minimálně stejná soutěž. Ze stejného důvodu hrál Celtic už včera.

Reagovat
Remt

Toho Daku jsme možná měli do Liverpoolu udělat..

Reagovat
dextroza_m

Kdo je Patson Daka?

Reagovat
Seydou Doumbia

Další hvězda Salzburgu jako šobošlaj Holand a další

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za hovado

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele