osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Munir El Haddadi (© AFP)

Sevilla pojede do Anglie s náskokem jedné branky

Sevilla se za utkání s West Hamem United mohla určitě uvést lépe, ale nakonec jí i hubené vedení staví do příjemného postavení. V nepříliš atraktivním utkání rozhodla jediná trefa, o kterou se po hodině hry postaral šikovný útočník Munir El Haddadi.

Sevilla doma začala ve velkém stylu a už po čtyřech minutách se brankář Aréola málem vracel do sítě pro míč. Do velké šance si naběhl Lucas Ocampos a položil se ve vápně do nádherného centru. Jeho hlavička ale zamířila těsně vedle tyče. Ani West Ham se nenechal zahanbit a do první větší šance se dostal s uplynutím jedenácté minuty. Po skvělém centru do vápna mohl vlastně úplně sám hlavičkovat Nikola Vlašić, jenže napálil jen rukavice brankáře Bounoua!

Po sedmadvaceti minutách se najednou u vápna "Kladivářů" mihl obránce Marcos Acuña, dostal trochu víc prostoru a jeho rána pořádně vystrašila marně se natahujícího brankáře Aréolu. Pár čísel a plachtil by asi zbytečně. Zajímavý pokus si na konto připsal také kreativní záložník Vlašić, který o pár chvil později mířil k tyči. Stejným směrem se ale včas vydal i brankář Bounou.

Strážce domácí svatyně měl víc práce i po změně stran a přidělal mu ji i český středopolař Tomáš Souček. Urostlý záložník mířil dobře k levé tyči a s napětím sledoval, jestlipak se Bounou přemístí včas. Přemístil.

Vědět o sobě dal i do té chvíle anonymní střelec Youssef En-Nesyri. Jeho hlavičku po citlivém centru Torrese ale brankář Aréola zlikvidoval. Na co už ale Aréola neměl šanci reagovat, to byla tvrdá rána Munira El Haddadiho. Dostal se k němu míč po Acuñově centru a na volej tohohle šikovného útočníka neměl Aréola nárok - 1:0.

Snahy West Hamu o srovnání narážely na pochopitelné nepochopení domácích obránců. Například do rány Manuela Lanziniho se vrhl statečný záložník Gudelj a zabránil cestě míče do sítě. Hlavička Benrahmy mířila příliš vysoko nad. A to byla vlastně taky poslední šance, takže West Ham bude mít doma v odvetě co dohánět.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim WHU Ale v Seville se nevyhrava kazdy den,a obavam se ze tu hoste nezvitezi ale verim ze WHU vstreli aspon 2 Goly Tip 3:2

Reagovat
šolim

Na góly venku se už nehraje, takže je jedno, jestli prohrá 1:0 nebo 3:2. Osobně bych si přál pro WHU aspoň remízu, ale bude to těžké!

Reagovat
berliner

Ja Vim ze na goly venku uz se nehraje ale furt je pro mne porazka ve ktere hoste daji nejaky ten gol furt prijatelnejsi nez kdyz goly v jakemkoliv zapase daji jen domaci protoze kdyz daji goly jen domaci tak takovy zapasy povazuju za nekvalitni P.S.taky preji WHU aspon remizu

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
berliner

Ja vim ze to zni absurdne ale to ze domaci tymy vyhravaji drtivou vetsinu zapasu tak na to jsou tvrda data cetl jsem to v clanku od aktualne.cz a muj pocit to je take a navic hoste maji vzdycky hezci dresy nez domaci. A ted sup do mne.

Reagovat
vanGomm

Zrušení venkovních gólů bylo určitě dobré rozhodnutí,ale v normální hrací době (90-90)to ponechat mohli.Všichni by na góly venku měli stejný přece čas.Navíc by odpadlo hodně prodloužení,které nyní npř.po vysledcích 2:1 a 0:1 bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Tady fandim FC Sevilla Doma vyhrává skoro každý den, ale bojím se, že domácí nezvítězí. Věřím, že domácí vstřelí alespoň jeden gól Tip 1:2

Reagovat
Elliasson

Reagovat
Mass

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:1, přání 3:0

Reagovat
DidusIneptus

1:0

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
berliner

Reagovat
Agnelli

2:1

Reagovat
PhilipS

máte někdo stream?

Reagovat
PhilipS
Reagovat
Coutinho10

naznaky sanci byli...skoda, ale cekal jsem silnejsi Sevillu...sance je

Reagovat
Phillipinho

Tak ono s asi 9 absencema je to docela tezky…

Reagovat
Coutinho10

i tak to bylo pomerne vyrovnany obzvlast v 1. polocase West Ham mozna i lepsi, ale bez Bowena se goly budou davat tezce

Reagovat
Allianz_Arena

Ty absence se týkají Sevilly

Reagovat
Coutinho10

aha ale i West Ham par dulezitych hracu nemel k dispozici

Reagovat
OnlyWHU

Prohrát 1:0 s šestinásobným držitelem trofeje by normálně nebyla ostuda. Kdyby... Kdybychom nepřijeli k jednomu z nejdůležitějších zápasů sezony s těžkýma nohama a v zdecimovaný sestavě hrát šachy. A s odříznutým Antoniem a třema dírama v základu (Johnson, Vlašič a tentokrát i Lanzini). Neproměněný šance, nejistota stoperů a fatální chyba při obdržený brance (Areola jen přihlížel). Poprvé si dovoluji radit trenérovi: Vtrhněte do kanceláře majitelů, třískněte pěstí do stolu a zařvete JAK NEKOUPÍTE ALESPOŇ ŠEST HRÁČŮ DO ZÁKLADU, BUDEME HRÁT MAX. PROSTŘEDEK TABULKY!!! Přitom Sevilla byla dost milosrdná. No, v odvetě to třeba napravíme. COYI!!!

Reagovat
OnlyWHU

Jo, a ještě bych rád zmínil decentně kvalitní komentář komentátora na SPORT1. Po těch nafoukanejch lovcích senzací na O2 je to pro mě příjemná změna.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele