předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 21:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Lucas Ocampos (© AFP)

Sevilla díky skvělé koncovce první půle vyhrála 3:1 nad Dinamem

Sevilla splnila roli favorita a nad chorvatským Dinamem Záhřeb zvítězila vcelku jasně. Především pak závěr první půle opravdu stál za to, protože nejprve hosté srovnali na 1:1, aby do tří minut dvakrát inkasovali. Do konce utkání už si Sevilla pohodlné vedení pohlídala.

Sevilla vstupovala do dnešního utkání na domácí půdě jako jasný favorit, jejíž kvalita se měla nad chorvatským Dinamem snadno projevit. A to přesto, že týmu trenéra Julena Lopeteguiho schází několik významných ofenzivních hráčů. Přesto ale minimálně trojice Ocampos, Martial a Munir budila v hostech rozpaky.

A ty se začaly brzy potvrzovat. Po Martialově ráně musel brankář Livaković dobíhat míč a udělal to tak nešikovně, že napadajícího Alejandra Gómeze fauloval. Tím si vysloužil nejen žlutou kartu, ale především penaltu proti sobě. Jeho nejbližším soupeřem se stal Ivan Rakitić a svého krajana bez potíží překonal - 1:0 pro domácího favorita.

Delší dobu se nic zajímavějšího ani na jedné straně nedělo. A to především proto, že když už se chorvatský tým dostával do větší šance, pokaždé ho spolehlivě zablokovali zkušení obránci sevillského FC. Jen jednou se jim to nepovedlo a hned z toho bylo srovnání. Ve 42. minutě totiž dlouhý míč do vápna našel kanonýra Mislava Oršiće, ten si jej zpracoval a posléze propálil brankáře Bounoua.

Jenže závěr první půle patřil jednoznačně domácí ekipě. Po pouhých dvou minutách dokázala hostující obrana odvrátit centr ze strany jen k nohám Lucase Ocampose, který na nic nečekal a krásnou ranou, takovým halfvolejem, překonal marně zasahujícího brankáře Livakoviće. Dinamo to rozhodilo do té míry, že v nastavení chybovalo v rozehrávce a Sevilla spustila smrtící protiútok. Na jeho konci byl Francouz Anthony Martial, který si naběhl na kraj vápna a střelou na zadní tyč zvýšil vedení na 3:1.

Hosté se ještě nevzdali a deset minut po změně stran málem udeřili. Jenže ani tři hráči Dinama nedokázali po sobě prostřelit brankáře Bounoua a jeho obránce! Pár minut před koncem se ještě pokoušel o zakončení Gojak, ale jeho rána byla sražená na roh. Do konce utkání už se nic zajímavého nestalo, takže Sevilla splnila očekávanou povinnost a doma si připsala cennou výhru o dvě branky. Odveta v Záhřebu by tak pro španělský celek mohla být spíš formalitou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 (Rakitič)

Reagovat
Bastaron

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat
Pan.Antonin

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele