předkolo playoff - odvety
24.02.2022 21:00 CET
2 : 0
3:2 pen.
(2:0, 2:0)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Snová pouť Šeriffu končí po prohraném penaltovém rozstřelu v Braze

Jediný moldavský zástupce v hlavní fázi evropských poháru si na portugalskou půdu přivezl dvoubrankový náskok, nicméně ještě během prvního poločasu o něj přišel, a i když pak udržel stav 0:2 až do úplného konce, tak nezvládl penaltovou loterii a v Evropské lize proto končí. Braga naopak díky zodpovědnému výkonu v defenzivní fázi otočila nepříznivý průběh a o chlup proklouzla do osmifinále druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.

Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala začali podle předpokladu velmi aktivně a úvodní možnost si vypracovali již po sedmi odehraných minutách, kdy André Horta přízemním projektilem z hranice pokutového území orazítkoval bližší tyč. Neuběhlo ani dalších pět minut a na opačné straně naprosto selhal při zakončení Addo, pak po geniálním obloučku Iuriho Medeirose vůbec netrefil balón rozběhnutý Vítor Oliveira.

Braga se dočkala kýženého vedení krátce po odehrané čtvrthodině. Yansane trestuhodně přišel o balón ve středu hrací plochy, ten se pak dostal na pravé křídlo k Ricardu Hortovi, jenž přihrávkou přes dva protihráče vybídl ke skórování skluzujícího Medeirose. Domácí od tohoto okamžiku ožili a ve 21. minutě pálil příliš vysoko Horta, pak Šeriff zahrozil z rychlého brejku a svůj celek podržel brankář Matheus, jenž se vytáhl proti samostatnému úniku Yansaneho.

Domácí vsítili svůj druhý gól minutu před koncem první půle. Po nádherné souhře André Horta - Oliveira - Medeiros obdržel finální kolmici do volného prostoru Ricardo Horta a ze středu pokutového území zavěsil přímo k pravé konstrukci. Druhý poločas s sebou přinesl taktickou bitvu bez vyložených možností, za zmínku snad stojí jen okamžitá rána střídajícího Abela Ruize z 84. minuty, která letěla o několik metrů nad břevno.

Obrázek hry se příliš neměnil ani v prodloužení, o něco aktivnější však byli hosté. Ve 104. minutě napřáhl z dvaadvaceti metrů Jachšibajev a jen těsně minul prostor tří tyčí, v úplném závěru se vytáhl brilantní Matheus proti Addově dělovce ze střední vzdálenosti směřující do pravé šibenice.

Hosté pak naprosto selhali v penaltovém rozstřelu, protože neproměnili hned první tři pokutový kopy - neúspěšní byli Dulanto, Bruno Souza i Radeljić. Naopak za domácí skórovali Ricardo Horta s Alim Mustratim a ve třetí sérii tak mohl rozhodnout Abel Ruiz, ovšem stejně jako následně David Carmo síť nerozvlnil a o postupu Bragy tedy rozhodl až v závěrečné páté sérii Francisco Moura.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 (2x Horta)

Reagovat
John Obi Mikel

A na penalty věříš komu?

Reagovat
berliner

V odvete fandim Tiraspolu ale hostum moc neverim Tip 4:1 AET

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
Pan.Antonin

7:0

Reagovat
Akinfeev

5:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
T..oo..M

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele