základní skupiny - skupina F, 4. kolo
04.11.2021 21:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Galeno (© AFP)

Braga se v Evropské lize posunula po výhře nad Ludogorcem do čela skupiny F

Braga na úvod Evropské ligy prohrála s Crvenou Zvezdou, od té doby ovšem získala hned tři vítězství, to nejčerstvější doma proti Ludogorci, a dokonce se vměstnala na samé čelo tabulky skupiny F, neboť srbský celek padl v souběžně hraném klání s Midtjyllandem. Hosté naopak začínají přicházet o reálnou šanci přezimovat v pohárové Evropě, dosud získali jen jeden bod.

Domácí od prvních minut soupeři jasně naznačili, že nemíní na vlastní půdě zaváhat. Jakkoli se jim snažil bulharský výběr vzdorovat, přece nakonec inkasoval poprvé ve 25. minutě. Ještě tři minuty předtím se snažil změnit bezgólový stav Ricardo Horta, avšak síť se zdařilo rozvlnit až jeho spoluhráči Alimu Musratimu, jehož dělovku účelně nezastavil ani brankář Kahlina.

Jako by ovšem Bragu tenhle moment trochu ukolébal, Ludogorec jí tak ve 33. minutě poslal vzkaz v podobě důrazného varování a vyrovnal. Jankov svou přihrávkou ze středu pole našel na hranici ofsajdu balancujícího Sotirioua, který si naběhl do volného prostoru mezi obránce Yana Couta a Paula Oliveiru a sám poté před gólmanem Matheusem v koncovce nezaváhal.

Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala si každopádně svého soka pustili k tělu na vážně krátkou periodu. O čtyři minuty později totiž opět úspěšně úřadovali, to když přihrávku z levé strany od Ricarda Horty, jenž si tak připsal již svou druhou asistenci v utkání, zužitkoval pumelicí pod břevno Iuri Medeiros. A o pár chvil později se klub z Portugalska dočkal i třetí branky.

Elegantní patičkou se na hranici vápna prezentoval Ricardo Horta, který tedy ve finále završil svoje podnikání jakýmsi hattrickem přesných nahrávek, v pokutovém území se k míči natlačil Galeno, jenž pak zacílil za záda pozdě vyběhnuvšího Kahliny. Ve druhém dějství mohl klání nějakým způsobem zdramatizovat Despodov, rychlý brejk nicméně snížení stavu neznamenal.

Braze v podstatě stačilo pouze hlídat si svůj náskok. A ve chvíli, kdy zachyboval bek Ikoko a jeho nedůraz ztrestal Mario González, bylo o vítězi tohoto duelu prakticky rozhodnuto. Tým dočasně zvoleného kouče Stanislava Genčeva stačil v 79. minutě již jaksi kosmeticky upravit finální skóre, pas z rohového čtvrtkruhu od Despodova usměrnil Plastun hlavou za Matheuse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sportal.bg

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele