semifinále - 1. zápasy
28.04.2022 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Lipsko je finále Evropské ligy blíže, Rangers v prvním semifinále setnul Angeliňo

Možná že tohle semifinále bude daleko vyrovnanější, než se očekávalo. Ačkoli Lipsko mělo být v roli jasného favorita, Rangers v prvním duelu po výsledkové stránce nepřehrálo žádným zásadním způsobem. Na vítězství se pořádně nadřelo, urputného rivala z Ostrovů přemohl až pět minut před koncem Angeliňo, jehož výstavní přesný zásah byl rovněž tím jediným vůbec.

Hosté v Sasku zvolili jednoduchou, zato poměrně efektivní taktiku. Snažili se totiž bránit svou tvrz za každou cenu, a poněvadž domácí naopak nedokázali nacházet skulinky v protivníkově defenzívě tak často, dlouho se nemohl průběžný stav pohnout kupředu. Lipsko sice bylo na první pohled nebezpečnější, ovšem až s přibývajícím časem, kdy Rangers zřejmě začaly jaksi docházel síly, si začalo tvořit opravdové gólovky.

V první půli se třeba ve slušných šancích zjevili Laimer, Nkunku nebo Angeliňo, ve všech třech případech však skotský výběr dokázal jejich střely zablokovat, dvakrát se takový počin zdařil Basseymu a poté taktéž Tavernierovi.

Až zkraje druhého poločase se povedlo prosadit se v útoku rovněž glasgowskému celku, ale Kentův přízemní pokus z úhlu skončil pouze v zámezí. Jeho chvilkový tlak však vystřídala jen další aktivita Die Roten Bullen, kteří zahrozili znovu Nkunkuem v 53. minutě, jehož dělovku zlikvidoval pozorný brankář McGregor.

V 70. minutě se ocitl Nkunku v ještě lepší pozici, ve vápně obehrál i vyběhnuvšího McGregora a měl před sebou poloprázdnou bránu, tu nicméně trestuhodně netrefil. A ani o devět minut později i nadále hladový Nkunku neskóroval, jelikož svou hlavičku nasměroval vedle branky.

Až v 85. minutě si německý klub vysloužil přece asi zasloužené vítězství, Angeliňo levačkou z voleje zpoza šestnáctky zacílil ukázkově k tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
John Obi Mikel

5:2

Reagovat
Agnelli

3:0

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
Agent z Melmacu

hádam im nerozkopú hlavy

Reagovat
RadekVonCZE

Tohle si snad Lipsko v takové fázi pohlídá

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Seydou Doumbia

4:1

Reagovat
DidusIneptus

0:0-herni síla obou přibližně stejná.

Reagovat
DidusIneptus

Omyl (Mistake), měl jsem na mysli West Ham, Frankfurt.

Reagovat
blaugrana

chapeme(we understand)

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Lojd

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Vopi11

Reagovat
icka

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Stannis Baratheon

Procházka TKO 2. kole

Reagovat
DidusIneptus

Lipsko - Rangers 0:0 jeden z nich bude mít v tomhle zápase štěstí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele