základní skupiny - skupina H, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Mark Noble (© AFP)

West Ham pokračuje ve spanilé jízdě a vyhraje skupinu

Suverénem skupiny H je trochu podle očekávání West Ham United a potvrdil to i na půdě Rapidu Vídeň. Londýnský klub už měl zajištěný postup a po čtvrtku má definitivu prvního místa, dala mu ji výhra na hřišti Rapidu Vídeň.

Hammers se daří na ligové i pohárové scéně a potvrdili to i v Rakousku. O svém triumfu rozhodli v závěru prvního poločasu, kdy dvakrát udeřili, hostitelé se před prázdnými tribunami nezmohli ani na korekci a v prosinci budou muset vyhrát v Genku, pokud chtějí přežít pohárový podzim.

Utkání nepatřilo mezi nejatraktivnější a v první půli spíše nudilo. V sedmé minutě pálil těsně mimo Jarrod Bowen, za domácí odpověděl ve 21. minutě Taxiarchis Fountas, jehož rána skončila v podobných místech.

Z první půle nakonec vybočil samotný závěr a v něm hned dva góly West Hamu. Ve 40. minutě se na levé straně uvolnil Nikola Vlašić, centrem našel volného Jarmolenka a Ukrajinec hlavou rozvlnil síť - 0:1.

Rapid potřeboval přidat a jeho lavička už spřádala plány pro druhou část hry, když přišel druhý kolaps. V nastavení byl v akci znovu Jarmolenko, Maximilian Hofmann ho dostoupil pozdě, fauloval a následovala penalta. Míč si vzal Mark Noble a zvýšil, přestože Paul Gartler vystihl směr střely - 0:2.

Na Rapid čekala pořádná fuška a už tak náročný úkol se mohl stát neřešitelným po návratu z kabin, spoustu prostoru dostal Bowen a Gartler předvedl své kvality. V 61. minutě se blýskl ještě jednou, to pokazil radost Tomáši Součkovi, který o chvíli později přepustil místo na hřišti Alexi Královi.

Domácí si nedokázali vypracovat tlak, gólman Aréola neměl moc práce a nepřidělal mu ji ani Fountas, ten zakončoval z dobré pozice a minul. Výsledek 0:2 už zůstal konečný a hlavní zásluhu na tom měl Gartler, deset minut před koncem vyškrábl na rohový kop hlavičku střídajícího mladíčka Perkinse.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (6)

Přidat komentář
berliner

Jedeme West Ham tip 1:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
Elmas

1-2

Reagovat
OnlyWHU

Hladká výhra nad krotkým soupeřem. V kombinovaný sestavě ukázal Cuf, že by si určitě zasloužil být v ligovým základu. Téměř neviditelný Suk se stále hledá, pozitivum byly minuty Krále. Zelenýmu soupeři, který tak ohavně rozkopal Spartu, chyběli nejen diváci - fanatici, ale taky větší fotbalová kvalita. Moc si s námi nekopli. Pohled na tabulku zahřeje každýho Kladiváře. A teď na MC!!! Tak teda COIY!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele