předkolo playoff - odvety
24.02.2022 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

James Tavernier a Alfredo Morelos (© AFP)

Dortmund situaci v Evropské lize nezachránil, na půdě Rangers jen remizoval

Dortmund v Evropské lize skončil překvapivě už v prvním kole play-off. Ačkoli v souboji s Rangers plnil roli favorita, ani v jednom ze dvou zápasů se nedočkal vítězství a s takovou bilancí prostě na úspěch pomýšlet nemohl. V nynější odvetě uhrál plichtu, která se v kontextu úvodní nečekané porážky z doby před týdnem ukázala jako tím nedostačujícím rezultátem.

Hosté moc dobře věděli, že v Ibrox Stadium musejí zkrátka hrát plně do ofenzivy, aby mohli v pohárové Evropě působit i v dalších kolech, a svému soupeři jasně naznačili, že k vedení se míní protlačit co nejdříve. Ve 4. minutě propadl centr Brandta od rohového čtvrtkruhu až k Bellinghamovi, který se zjevil v tutové pozici před brankářem McGregorem, ale z blízkosti trefil pouze brankovou konstrukci. V 18. minutě z hranice šestnáctky pálil velmi nebezpečně zase Bellingham, avšak o kousek pravačkou po Reusově pobídce bránu McGregora netrefil.

Domácí v úvodní dvacetiminutovce žádný zásadní odkaz na hrací ploše nezanechávali, přesto právě oni poprvé měnili bezgólové skóre. Kentova akce byla hodně nenápadná, a jakmile se útočník Rangers dostal do vápna, neměl moc možností, jak s ní naložit. Měl každopádně velké štěstí, že se dostal do kontaktu s bránícím Brandtem, který svého rivala nešikovně poslal na zem. A navíc velká smůla pro německého záložníka, že rozhodčí Antonio Mateu byl od celé situace vzdálený na opravdu nepatrný kousek, takže okamžitě ukázal na penaltovou značku.

Krátký rozběh zvolil jakožto exekutor Tavernier, jenž svou dělovku nasměroval tvrdě pod břevno. Dortmund ani po tomto inkasování svoje zbraně neskládal a pokračoval v aktivitě směrem dopředu. Hned ve 25. minutě hodlal odčinit hříchy při způsobení pokutového kopu Brandt, nicméně McGregor vytasil vůči jeho dělovce famózní zákrok. A ve 31. minutě se již BVB dočkalo zaslouženě své odměny. Přihrávka Malena sice nedoputovala ke svému adresátovi, míč ale špatně odkopl stoper Goldson, a této skutečnosti tak využil Bellingham.

Ve 35. minutě výrazně hrozil glasgowský celek, Arfieldovi loženku každopádně zlikvidoval gólman Kobel, přičemž následnou dorážku zastavil před brankovou čárou dobře postavený Hummels, který rozesmutnil zakončujícího Morelose. Tohle neproměnění šance Rangers ve finále hodně mrzelo, neboť ve 42. minutě se Borussia prosadila gólově podruhé. Bellingham po pobídce od Brandta chytrou patičkou oslovil Malena, který doklepl balón za McGregora.

Aby si hosté mohli zahrát o postup do další fáze alespoň v prodloužení, museli zaznamenat ještě jeden přesný zásah, jenže toho se po obrátce už nedočkali. Obzvláště jim situaci ztížila vyrovnávací branka, o níž se postaral v 57. minutě opět Tavernier, k němuž až na zadní tyčku doputoval dlouhý pas zleva od Basseyho. Od té chvíle působili hosté trochu zlomeně, na obrat v utkání síly nenašli, a domácí si naopak potřebný výsledek bez větších problémů pohlídali.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, bbc.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 (Kent - Reus, Haaland)

Reagovat
berliner

V 2.zapase fandim Dortmundu ale hostum moc neverim ale verim ze daji aspon 2 Goly tip 3:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Akinfeev

Reagovat
berliner

Reagovat
EverlastD

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Za penízky se dá zahrát hezké divadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi na to neměli.

Reagovat
Pan.Antonin

1:2

Reagovat
Akinfeev

0:3

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
mimi_united

Ak odíde Pogba, Bellingham bude ideálna náhrada

Reagovat
smazaný uživatel

N E S K U T E Č N Á A T M O S F É R A

Reagovat
ACSMan

Jak to může být faul

Reagovat
Ranoth

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele