základní skupiny - skupina A, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Rangers (© AFP)

Lyon stoprocentní bilanci v podzimní části Evropské ligy neurval, doma remizoval s Rangers

Lyon šesté vítězství v rámci skupinové fáze Evropské ligy neuzmul. O stoprocentní počin ho nakonec připravili Rangers, jimž se podařilo na francouzské půdě remizovat. Oba výběry měly před tímto kláním otázku postupu do jarní části soutěže vyluštěnou, s podzimním vystoupením se tak chtěly rozloučit hlavně důstojně a bez nějakých zásadnějších komplikací.

V 9. minutě se podařilo zahrozit Tokovi Ekambimu, jenž si sběhl z levé strany blíže do středu, jeho následný přízemní pokus však výrazně gólmana McLaughlina nevystrašil. Ve 24. minutě se osmělili hosté, Kent si u levé lajny poradil s bránícím Vogelem, poté uvolnil Roofa, jenž si všiml, že domácí brankář Pollersbeck je mimo bránu, a tak vystřelil, ovšem jen do tyčky.

Ve 37. minutě musel být Pollersbeck na pozoru opětovně, zpoza šestnáctky se ho ze slušného postavení pokoušel přelstít Barišić, mířil ale pouze do míst, kde byl jeho protivník připravený. O čtyři minuty později se již Rangers gólové odměny dočkali. Kamara nahrál za pokutové území na Wrighta, ten zacílil, a po teči bránícího Da Silvy se míč dostal za záda Pollersbecka.

Rangers byli v prvním dějství zkrátka nebezpečnější, do přestávky se Wright mohl trefit ještě jednou, avšak tentokráte zakončoval jenom nad bránu. Lyon každopádně zkraje druhé půle dokázal šťastným způsobem vyrovnat, to když Cherkiho prudkou přihrávku, možná i střelu, stlačil stoper Bassey do vlastní sítě, a entuziasmus skotského výběru srazil na nízké hodnoty.

V 64. minutě mohli Les Gones přidat další přesný zásah, Kadewere pronikl za vápno a pravačkou tlačil balón na vzdálenější tyč, o kousek nicméně minul. V 69. minutě mohl hlavou udeřit jeho spoluhráč Lukeba, ale ani on nenašel správnou mušku. A v 83. minutě se nedařilo v koncovce též Da Silvovi, jehož hlavičku vyblokoval do zámezí zasahující obránce Bassey.

Autor: Patrik Sandev / theguardian.com, whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2, Lyon nasadí náhradníky a Rangers mají lepšího trenéra.

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele