základní skupiny - skupina E, 3. kolo
21.10.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Kerem Aktürkoglu (© AFP)

Galatasaray veze díky Aktürkoğluovi tři body ze hřiště Lokomotivu.

Po třech kolech Evropské ligy vévodí skupině E turecký Galatasaray. Svěřenci Fatiha Terima zvítězili na půdě Lokomotivu Moskva 1:0, když se osm minut před koncem prosadil Aktürkoğlu.

Lokomotiv se už ve druhé minutě dožadoval odpískání pokutového kopu, ale zákrok na Kerka nebyl posouzen jako nedovolený. O čtvrthodinu později to byl zase Kerk, který měl tentokrát dál k zakončení než vyběhnutý brankář Muslera. Do konce prvního poločasu zahodili dobré příležitosti Marcão i Maradišvili.

První poločas možná nenabídl takovou podívanou, jak by se asi očekávalo. Po změně stran se obraz hry zlepšil a gólových příležitostí bylo hned několik. Viktor Nelsson měl na kopačce vedoucí gól, ale trefil jen prostor, kde stál Guilherme. Hned vzápětí minul tyč Babel a po něm i hlavičkující Mohamed.

V 63. minutě se osmělil i Lokomotiv. Střelu Barinova nedokázal usměrnit do branky Rybus a další pokus opět Barinova minul branku. Čtvrthodinu před koncem neuspěl hlavou ani Kutlu a zdálo se, že branka Guilhermeho je pro Galatasaray zakletá. Devět minut před koncem trefil jen Guilhermeho i Aktürkoğlu, ale stejný hráč dokázal toto zaváhání napravit. Morutan vyslal fantastický pas a rozeběhnutý Aktürkoğlu překonal brankáře Lokomotivu.

Galatasaray mohl přidat i druhý gól, ale Guilerme další minisouboj s Aktürkoğluem vyhrál. V nastavení pak selhal i Diagne a stav 1:0 se nezměnil. Galtasaray zvítězil zaslouženě, domácí Lokomotiv za celý zápas ani jednou netrefil prostor tří tyčí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele