základní skupiny - skupina D, 3. kolo
21.10.2021 18:45 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Fanoušci Fenerbahce Istanbul (© AFP)

Fenerbahçe remizovalo s Royalem

Remízou 2:2 skončilo utkání mezi istanbulským Fenerbahçe a Royalem Antverpy. Domácí pořádně šokoval rychlou brankou Samatta, ale ještě do poločasu zařídil obrat Valencia. Ekvádorský útočník mohl klidně zkompletovat hattrick, kdyby proměnil i první nařízenou penaltu. Royal po hodině hry srovnal a skóre už se nezměnilo. Až v 87. minutě se dostal na hřiště i český reprezentant Filip Novák.

Fenerbahçe nevstoupilo do utkání vůbec dobře a na domácím stadionu už po třech minutách prohrávalo. Fischer si dobře navedl balón do šestnáctky, přihrál Mbwanu Samattovi, který jen doklepl do branky. Úvodní branku ještě zkoumalo video a dalo hostům za pravdu. Pro domácí to nebyl ideální začátek, ovšem ve 24. minutě se podařilo vyrovnat. Při rohovém kopu Turků dokázal Butez vyrazit hlavičku, avšak s dorážkou Ennera Valencii si poradit nedokázal - 1:1. Fenerbahçe následně převzalo iniciativu a ještě do konce poločasu dokonalo obrat.

Ve 34. minutě odpískal sudí Ivanov spornou penaltu za obranný faul, ale Enner Valencia naložil se stoprocentní příležitostí špatně. Pokus o penaltu á la Panenka mu nevyšel a hosty zachránilo břevno! Každopádně Valencia ukázal odolnou nervovou soustavu, když se před koncem poločasu postavil i ke druhé penaltě. Nedovolený zákrok Alemeidy neunikl pozornosti Ivanova a Enner Valencia tentokrát druhý pokus proměnil.

Royal tedy začínal druhý poločas za nepříznivého stavu a chtěl pokud možno co nejdříve vyrovnat. Belgičané byli opravdu aktivnější a dočkali se po hodině hry. Verstraete rozehrál rohový kop a hlavičkující Pieter Gerkens srovnal na 1:1.

Do konce utkání stále zbývalo dost času a především Fenerbahçe nebylo s remízou spokojeno. V 68. minutě se objevil v zajímavé možnosti Rossi a Butez dobře zasáhl. Hra se na trávníku stadionu Şükrü Saracoğlu přitvrdila a sudí Ivanov musel nejednou sahat pro žlutou kartu. Závěr zápasu ale nepřinesl další gólové příležitosti a stav 2:2 se až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Antverpy Tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele