základní skupiny - skupina D, 1. kolo
16.09.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sam Lammers (© AFP)

Eintracht přežil infarktový závěr a s Fenerbahçe remizoval

Eintracht může být rád za bod, i když se po většinu utkání snažil a byl tureckému tým vyrovnaným soupeřem. V nastavení totiž musel čelit penaltě. A hodně si oddychl, když ji brankář Trapp Pelkasovi chytil.

Frankfurt si v tomto ročníku docela věřil, i když hned v prvním utkání dostal dost nevyzpytatelného soupeře. Do Frankfurtu přijelo turecké Fenerbahce i s Özilem. Istanbul začal aktivně a po nahrávce Gustava se už ve druhé minutě hnal do útoku Rossi, jenže v obklíčení dvou vracejících se stoperů dokázal zamířit jen do brankáře Trappa.

Co nevyšlo Rossimu, to se povedlo největší hvězdě Turků. Mesutu Özilovi. V desáté minutě předvedli hosté skvěle sehranou rychlou akci, po níž pálil Valencia. Trappa sice zachránilo břevno a po další ráně Rossiho pro změnu vyrážel míč před sebe. A to byla chyba, protože u balonu byl nejdřív právě hvězdný Özil, který míč snadno dorazil do sítě - 1:0

Postupem času se Frankfurt zapojoval do stále většího množství akcí a přibližoval se vysněné srovnávací trefě. Dočkal se jí pět minut před koncem první půle. Na delší míč si za obranu naběhl Filip Kostić, který přihrávkou pod sebe oslovil Sama Lammerse. A mladý střelec už nemohl minout - 1:1.

Druhá půle byla mnohem pasivnější, na obou stranách. Özilovu šanci zkazila nepřesnost, Kostićův průnik zase gólem neskončil kvůli dobrému zásahu hostujících obránců. Fenerbahçe vytasilo své trumfy v 76. minutě, kdy se na hřišti ukázalo trio Berisha - Meyer - Pelkas.

Právě Meyera totiž v 90. minutě fauloval brankář Trapp a sudí byl neoblomný - penalta! K ní se postavil Pelkas, jenže Trapp svou chybu napravil a jeho ránu vyrazil. Přesně k nohám dobíhajícího Berishy, jenže ten byl v ofsajdu a jeho gól proto platit nemohl!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ze 16 zápasu rupnou 4 favorité. Jeden už se povedl, takže ze zbývajících 15 max.3. Tento by mohl být jeden z nich.

Reagovat
Dalibor Sladky

Tip: červená karta Fenerbahce

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele