základní skupiny - skupina H, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Declan Rice (© AFP)

West Ham zápas v Chorvatsku nepodcenil a zvítězil 2:0

Fotbalisté West Hamu vstoupili do základních skupin Evropské ligy výhrou 2:0 na půdě Dinama Záhřeb a z českých krajánků u toho byl jen Tomáš Souček. Vladimír Coufal a Alex Král zůstali na lavičce náhradníků a sledovali, jak Livakoviće překonali Antonio a Rice. Domácí ani jednou nevystřelili na branku.

David Moyes nakonec nešetřil sestavou a v Záhřebu vyběhly opory jako Antonio, Souček, Fornals nebo Rice. Dinamo Záhřeb patří mezi zkušené týmy, které hrají evropské poháry každý rok a West Ham proto nehodlal nic podcenit.

Anglický celek byl od začátku dominantní a obranu Záhřebu poprvé překonal ve 22. minutě Michail Antonio. Pravda, Théophile-Catherine vyrobil strašlivou malou domů, kterou urostlý útočník Antonio před Livakovićem vypíchl a střelou do prázdné zajistil Kladivářům vedení.

Kdo ale čekal ofenzivní smršť, ten byl zklamán. West Ham byl sice lepší a kontroloval hru, ale další šance si nevytvořil. Chybující Théophile-Catherine byl po prvním poločase stažen a nahrazen Jurićem. Dinamu se ale vstup do druhého poločasu nepovedl a pět minut po přestávce vstřelil West Ham druhý gól. Declan Rice vybojoval balón a od poloviny hřiště ho zavedl do šestnáctky, kde i neomylně vystřelil.

Až za dvoubrankového stavu West Ham střídal, ale Coufal s Králem se na hřiště nedostali. Kladiváři se nikam nehnali, šetřili síly na víkendové utkání proti Manchesteru United. Čtvrthodinu před koncem se hnal do další šance Antonio, ale na poslední chvíli byl obranou Záhřebu zneškodněn.

Dinamo se omezilo jen na několik nebezpečných centrů, ale k přímému ohrožení Fabiańskiho branky nedošlo. West Ham zvítězil v poklidu 2:0 a získal první tři body do tabulky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
berliner

Jedeme West Ham Tip 0:1

Reagovat
fsada

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
Coutinho10

Tak to není až tak protoceny, jak jsem, očekával a Alex pouze na lavicce...

West Ham XI to play Zagreb: Fabianski, Fredericks, Zouma, Diop, Cresswell, Rice, Soucek, Vlasic, Lanzini, Fornals, Antonio

Reagovat
tulen

Krása. Neveril som že sa dožijem hammers v Európe

Dnes 0:2 Antonio, Suk

Up the irons

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Antonio hezky potrestal

Reagovat
Bayern +

Škoda tej tutovky Fredericksa, 0:2 by bolo kludnejsie. Zatiaľ sa mi to celkom páči, v medzihre sme veľmi dobrí akurát sa nejdeme presadiť vo finálnej fáze do toho hlbokého bloku Dinama. Trochu tomu chýbajú ostré krídla a hlavne Dawson, pretože zo 6 rohových kopov nevyťažiť ani gól, to nie je West Ham

Reagovat
Coutinho10

uprimne jsem se Dinama celkem obaval viz jeiich otocka ee Spurs...takze super, ze jsou 3 body

Reagovat
Bayern +

Určite. Mali sme aj kusok šťastia, Lanzini mal byť vylúčený a Dinamo malo v druhom polčase dve dobré šance, ale tie skôr vyplývali zo skrumáži a stejne nešli na bránu. Za nás mali ešte po jednej strele Fornals a Vlasic. Každopádne výsledok plne zodpovedá priebehu hry, o dva góly sme boli lepší.

Najväčie obavy som mal zo zostavy, premiešané to bolo po hooodne dlhej dobe, ale Fredericks, Diop, Zouma úplne s prehľadom, Vlasic a Lanzini trochu slabší ale svoje si odohrali.

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
DieFohlenBMG

vaří se mi rejže

Reagovat
OnlyWHU

Suverénní výhra nad vloni úspěšným soupeřem a lídrem domácí tabulky se cení. Kombinovaná sestava obstála skvěle, Zouma bude chtít do základu. Trochu jsem měl obavy, v Evropě se nám v nedávný minulosti hrubě nedařilo. Poslední dva roky je to ale jinej příběh a tenhle manšaft má sílu (viz příprava). Teď ještě v neděli obstát s MU a sebevědomí půjde ještě víc nahoru. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele