základní skupiny - skupina G, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Lucas Alario (© AFP)

Leverkusen vyhrál na půdě Celticu 4:0 a vede skupinu

V rámci 2. kola Evropské ligy zvítězil Bayer Leverkusen nad Celticem Glasgow na jeho půdě jednoznačně 4:0. Za hosty se postupně trefili Hincapié, Wirtz, Alario a v 94. minutě zápas uzavřel Adli. Německý tým tak zapsal druhou výhru ​a vede tabulku skupiny G. Celtic si naopak ani na druhý pokus nepřipsal jediný bod a se skóre 3:8 zůstává poslední

Hostující trenér oproti poslednímu ligovému utkání trochu pozměnil sestavu. Místo Bellarabiho hrál na levém křídle Paulinho a český útočník Patrik Schick zůstal zatím jen na lavičce. Jeho místo zaujal Lucas Alario. Oproti poslednímu ligovému utkání hrál Celtic se třemi obránci v rozestavení 3 - 4 - 3. Domácí útočnou trojici tvořil Furuhaši - Jota - Montgomery.

Natěšení hosté mohli jít už ve 2. minutě do vedení. Lucas Alario sice překonal Harta, ovšem jeho gólovou radost utnul zdvižený praporek kvůli postavení mimo hru. Ani domácí se ale nenechali zahanbit a obrana Leverkusenu si musela dávat pozor především na aktivního japonského útočníka Furuhašiho. Ten se v 19. minutě ocitl tváří v tvář Hrádeckému. Finský gólman se slovenskými předky se však nenechal překonat a jeho tvrdou přízemní střelu bravurně vyrazil. Po sérii rohových kopů Celticu ale náhle udeřil Leverkusen.

Jeden z domácích obránců ve vápně trestuhodně minul míč, ke kterému se pohotově dostal Bakker. Jeho přihrávku našel Hincapié a se štěstím procedil svou střelu do sítě.

Bayer se dostal do ráže a o deset minut později přidal další zásah, když se po brejku trefil mladíček Florian Wirtz. A byla to krásná akce. Po dlouhém pasu za obranu běžel po levé straně Paulinho, který perfektně načasoval přihrávku na Wirtze, pro nějž už nebyl problém kopnout míč do brány. Výsledkem 2:0 pro hosty také skončil první poločas.

Celtic vstoupil do druhé půle podle očekávání mnohem útočněji naladěný a v 51. minutě mohl snížit. Jotovu dělovku však akrobaticky vytěsnil pozorný Hrádecký. I přes snahu domácích udeřili na druhé straně hosté. v 58. minutě se Alario postavil k pokutovému kopu a sebevědomě poslal míč do druhého koutu bránu, než skákal gólman.

Třetí branka definitivně zlomila odpor Celticu a utkání směřovalo k jasnému vítězství Bayeru. V 74. minutě přišel na hřiště také Patrik Schick, který vystřídal jednogólového Alaria. Český útočník poté v 95. minutě sledoval čtvrtý gól svého mužstva, když se po přihrávce Amiriho nekompromisně trefil Amine Adli a uzavřel skóre zápasu na konečných 4:0 pro Bayer.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
John Obi Mikel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Akinfeev

3:0

Reagovat
Werkrider

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele