předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 18:45 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

James Tavernier (© AFP)

Překvapivá pohroma pro Dortmund, v Evropské lize padl doma o dva góly s Rangers

Absence hlavní útočné zbraně Erlinga Haalanda nesehrála pro Dortmund vlastně tak zásadní roli, směrem dopředu si nepočínal úplně zle. Podobně jako v nedávném bundesligovém utkání s Leverkusenem ovšem výrazně strádal v defenzivě, od Rangers inkasoval celkem čtyřikrát. A skotský úřadující šampión tak v prvním kole play-off Evropské lize uzmul senzační skalp.

V Lize mistrů německý klub prožil poměrně velké zklamání, neboť zaostal v základní skupině C za Ajaxem i Sportingem a propadl se na evropské scéně o patro níže. A start do jarních bojů bezpochyby nemůže hodnotit pozitivně. Je až s podivem, jak v novém roce kolísá mezi velmi dobrými a naopak těmi velmi špatnými vystoupeními. Nyní sepsal druhý jmenovaný příběh.

Už samotný začátek zápasu naznačoval, že by se mohlo jednat o slušnou ofenzivní podívanou. V 10. minutě se v solidní možnosti zjevil Barišič, z blízkosti nicméně na domácího brankáře Kobela nevyzrál, na opačné straně mohl gólově udeřit nikým nehlídaný Zagadou, jenže svou hlavičku hodně pokazil, a tak balón doputoval do rukavic připraveného gólmana McGregora.

Ve 27. minutě si Borussia vytvořila další solidní příležitost, zase se ale koncovka mohla dařit daleko lépe, konkrétně Reusovi, jenž míč v podstatě ani netrefil, ten se tak došoural pouze do zámezí, přičemž před McGregorem se ocitl ve velmi výhodném postavení. Ve 38. minutě se již přece pohnulo skóre směrem kupředu. Sudí Turpin na pokyn VAR zkontroloval počínání Zagadoua, jenž ve vlastním vápně zahrál rukou, a nakonec bez většího otálení nařídil penaltu ve prospěch Rangers. Pokutového kopu se ujal Tavernier, který cílil do protipohybu Kobela.

Hosty jako by tenhle moment vybudil k ještě větší aktivitě a okamžitě se hnali za pojištěním náskoku. Ve 40. minutě Morelos vybojoval rohový kop poté, co Kobel jeho zakončení srazil kolem tyčky za brankovou čáru, a z něho skotský výběr rozvlnil síť podruhé. Od rohového praporku centroval Tavernier, Ayodele-Aribo sklepl balón pro Morelose, který na zadní tyčce pohotově skóroval do zcela prázdné domácí branky. A vstup do druhé půle představoval pro Dortmund ještě větší katastrofu, poněvadž Kobel byl překonán soupeřem dokonce i potřetí.

Kent u boční čáry šestnáctky velmi dobře zapracoval, následně přihrál na jeho hranici blíže do středu, kam si seběhl Lundstram, a ten svou levačkou zamířil přesně ke vzdálenější tyčce do spodního rohu brány. Avšak opaření domácí zbraně nesložili, možná že jejich rival po svém třetím zaznamenaném přesném zásahu jaksi polevil v koncentraci, a této skutečnosti využili ve svůj prospěch. Na listinu střelců se uvedl Bellingham, kterému nabíjel Raphaël Guerreiro, a na jeho kroucený pokus McGregor zkrátka nedosáhl. Dlouho se však z úspěchu neradovali.

O pouhé tři minuty později totiž výběr Rangers zase vyzrál na defenzivu Dortmundu, a byť se zprvu zdálo, že trefa Morelose nebude uznána kvůli domnělému ofsajdu, Turpin ji uznal za regulérní. Dodejme jenom, že do statistik se po téhle akci zapisoval vlastence Zagadoua, jenž merunu protečoval nešťastně do vlastní sítě. Die Schwarzgelben v 82. minutě alespoň mírnili následky konečné nečekané porážky, z dálky totiž seřídil parádně svoje mířidla Guerreiro.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 (2x Haaland, Malen - Morelos)

Reagovat
Pharrell

Haaland nejspíše nebude hrát. Bohužel.

Reagovat
berliner

V 1.zapase fandim Rangers Ale myslim ze Rangers budou radi kdyz daji aspon 1 Gol Tip 2:1

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Marv

3:0

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
Heresy

2:0

Reagovat
Pan.Antonin

3:1

Reagovat
OTASi

Reagovat
REPLIKATOR

Kreténi

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
vladino10

to su fakt tragedi totalni

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Manik...

A BVB má po sezóně

Reagovat
REPLIKATOR

Totální dno

Reagovat
Minister

Reagovat
Mönchengladbach

Rose

Reagovat
fenixLFC

skoda toho posledneho golu, 2:0 a viac su schopni tam uhrat...

Reagovat
Mato178178

0:2 im nebude stacit

Reagovat
fenixLFC

na predlzenie ano

Reagovat
pantondavo

Venkovni goly jsou furt zruseny?

Reagovat
fenixLFC

Yup, minimalne v europskych sutaziach urcite

Reagovat
Rich

Nic proti Dortmundu, nedávno Bayern taky zažil nálož, ale co se to sakra stalo?

Reagovat
Heresy

Dortmund ma smysl pro humor ..

Reagovat
oli9

5 střel na bránu, 4 goly... Ale i tak je Dortmund schopný ještě postoupit

Reagovat
Ranoth

what the fck

Reagovat
berliner

Rangers prekvapili ze vyhrali na souperove travniku,v 1.zapase jsem jim fandil ale doufam ze Dortmund ve Skotsku neco uhraje,protoze tam budu fandit zas Dortmundu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele