základní skupiny - skupina G, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Ryan Mmaee (© AFP)

Bayer Leverkusen otočil utkání s Ferencvárosi

Bayer Leverkusen si nechává všechny tři body doma a vděčí za to dvojici Palacios - Wirtz. Domácí sice už v osmé minutě překvapivě kapitulovali, když se prosadil mladý útočník Ferencvárose Ryan Mmaee, jenže Němci dokázali vývoj utkání otočit.

Bayer vstupoval do utkání s maďarským sokem jako jasný favorit, jenže od prvních minut se mu moc nedařilo tuhle roli plnit. Chvíli mu trvalo, než jeho kombinace začaly vycházet a hráči německého celku nevypadali od začátku moc soustředěně. Z letargie je probrala až osmá minuta. A byl to šok, protože Nguen dostal krásný pas do vápna, počkal si na náběh kolegů a z nich si vybral útočníka Ryana Mmaeeho - 1:0.

A za prvních patnáct minut to nebylo jediné varování. S většinou si ale poradil brankář Hradecky. Postupem času se už konečně začali projevovat i jeho ofenzivnější spoluhráči, zejména Kerem Demirbay byl hodně vidět a cítit. Jeho první rána ale směřovala nad a s druhou si poradil brankář Dibusz, jež dokázal jeho standardní situaci vyrazit úchvatným zákrokem mimo!

Brankář Dibusz se vtělil do role hlavního hrdiny hostujícího týmu a po třiceti minutách se ukázal také proti zakončení Lucase Alaria, která mu dala pořádně zabrat. Bayer tlačil a za svůj tlak si gól zasloužil. Dočkal se ho ve 37. minutě, když si Jeremie Frimpong vyměnil míč s Diabym a posunul balon do druhé vlny na Exequiela Palaciose. Na jeho přesně umístěnou ránu už neměl Dibusz nárok - 1:1.

Jenže o pouhé dvě minuty si hosté málem vzali své vedení zpátky. Po chaosu v domácí šestnáctce Vécsei sice gól razantní střelou dal, jenže při zpracování si pomohl rukou, což sudí dobře viděl. Rozhodčí Treimanis neuznal před koncem první půle ani gól Taha, který před zakončením fauloval soupeře.

Obrovskou šanci na vedení spálil Lucas Alario, který dostal balon po asistenci soupeře ve vápně, jenže z otočky pálil asi metr nad. Mnohem přesněji zakončoval v 69. minutě Florian Wirtz. Hosté totiž při zakládání vlastního útoku chybovali, míč uzmul dravý Jeremie Frimpong a ještě krásnější nahrávkou mezi obránce našel volného Wirtze. Ten už se zakončením neměl potíže - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 Schick hattrick.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele