základní skupiny - skupina J, 6. kolo
10.12.2020 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Giovani Lo Celso (© AFP)

Tottenham urval prvenství ve skupině, doma oplácel Antverpám

Tottenham plynule navázal na nedávné vítězství v londýnském derby s Arsenalem, v klíčovém souboji s Antverpami urval tříbodový výsledek a posunul se v tabulce na konečné první místo. Hosté potřebovali v Anglii uhrát aspoň bod, aby se udrželi ve vedení, a i když v prvním dějství ještě drželi nerozhodný stav, po přestávce bezgólovou plichtu neuchovali.

Domácí stratég José Mourinho před zahájením hlavní fáze Evropské ligy hovořil o tom, že by velmi rád získal se svým týmem, který byl jednoznačně pasován do role největšího favorita, stoprocentní počet bodů. Jenže naplnění této ambice nebylo možné i kvůli belgickému sokovi, který mu mimochodem připravil na konci října dosud jednu ze dvou porážek v tomto ročníku.

Everton a Antverpy, pouze tyhle dva celky letos dokázaly Spurs skolit. A že je nečeká snadná práce proti výběru kouče Ivana Leka ani v nynějším případě, potvrdila především první pětačtyřicetiminutovka. Vytvořili si v podstatě jenom dvě slušné možnosti, v 5. minutě zásluhou Tangangy, ve 43. minutě díky Carlosovi Viníciusovi, vychytal je však Beiranvand.

Hostující gólman nemusel být výrazněji v pohotovosti ani po obrátce, jeho spoluhráči bránili soupeře velmi pozorně a působili nadmíru kompaktním dojmem. Jenomže na řadu přišla 57. minuta, která jasně změnila ráz tohoto měření sil. Bale vypálil ostře z přímého kopu, míč vyrazil Beiranvand pouze k nohám Carlose Viníciuse, který pak zamířil do prázdné brány.

Chvilku poté se na hrací plochu dostali z lavičky Son, Ndombélé i Kane, kteří měli za úkol pojistit The Lilywhites těsný náskok, a prvně jmenovaný zaměstnal již více ohroženějšího Beiranvanda v 67. minutě, kdy na něj vystřelil dvakrát v rychlém sledu, avšak ani jednou neuspěl. O pár chvil později neskóroval Kane, jenž hlavou zamířil pouze do zámezí.

V 71. minutě Tottenham přece definitivně rozhodl o svém vítězství. Kane ze středu pole vyslal přihrávku doprava na rozeběhnutého Lo Celsa, ten stanul tváří v tvář Beiranvandovi, jehož překonal pohotovým zakončením ke vzdálenější tyčce. Tápající hosté již odpověď nenašli, pokoušel se o ní sice střídající Boya, avšak v 75. minutě zamířil pravačkou mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Hart - Doherty, Davinson, Tanganga, Davies - Winks, Ndombelé - Bale, Alli, Lucas - Vinicius

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 v suchem triku

Reagovat
adam77

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozný výkon. Lo Celso ako jediný pochvala. Ach, jak ja som alergický na Winksa. Bale tiež by mohol konečne niečo zahrať. Jediný obranca nás drží na uzde. Seck. Už v prvom zápase bol neskutočný. A tá rýchlosť, veď prešprintoval Reguilona.

Reagovat
smazaný uživatel

V druhom polčase lepší výkon a zaslužená výhra. Lo Celso hral parádne.

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele