osmifinále - 1. zápasy
11.03.2021 18:55 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nicolae Stanciu otevřel skóre (© AFP)

Po skvělém úvodu přišlo trápení. Slavia se doma s Rangers rozešla smírně

Během úvodní půlhodiny se Slavii v úvodním osmifinále proti Rangers nadmíru dařilo. Gólově se prosadil Stanciu, byly ale i další šance. Jenže po Kolářově zaváhání a Helanderově brance se obraz hry změnil a sledovali jsme vyrovnaný, nepříliš pohledný zápas.

Jindřich Trpišovský se neuchýlil k žádným nečekaným rozhodnutím při volbě základní sestavy. Před Ondřejem Kolářem nastoupila ozkoušená obranná čtveřice Bah, Kúdela, Zima a Bořil. Ve středu zálohy operovalo trio Holeš, Provod, Stanciu, jimž na krajích dělali společnost africké hvězdy Sima s Olayinkou. Na hrotu dostal důvěru Kuchta.

První minuty klání dvou slavných značek přineslo dominanci vršovického mužstva. Tu dokázal v sedmé minutě korunovat Stanciu, který si po Olayinkově přihrávce v rohu velkého vápna posunul míč lehce na střed a náramnou trefou na zadní tyč otevřel skóre.

Po půlhodině stál dostali červenobílí příležitost rozehrávat přímý kop napravo od pokutového území. Trochu překvapivě se jej ujal Provod, ještě překvapivější pak bylo pro gólmana to, že zakončoval. Kroucená střela nadělala McGregorovi veliké potíže.

Pak se obraz hry začal otáčet. Zima se po nedorozumění s brankářem vložil do nákopu za obranu, Kolář situaci uhasil za pět minut dvanáct. O chvíli později přišel vyrovnávací gól, na kterém měl Kolář nemalý podíl. Po standardní situaci totiž nedohrál situaci u brankové čáry, díky čemuž mohl Hagi vrátit míč před bránu. Tam situaci dobíhal Filip Helander, který bez potíží dopravil balón do odkryté branky.

Sešívaným tato trefa dala dost zabrat, ke vzchopení se jim nepomohla ani poločasová přestávka. I po ní byla k vidění spousta nepřesných zakončení, špatných centrů i horší práce na míči. Po necelých třech čtvrtinách utkání Kolář tentokrát svůj tým podržel, když konečky prstů vyškrábnul Kentovo zakončení o zem.

Až během poslední čtvrthodiny Trpišovského družina opět působila sebejistým a fotbalovým dojmem, za což se jí mohlo dostat zasloužené odměny. Výborný Bahův průnik a následný přízemní centr se nedočkal zakončení, Provodův roh na konci základní hrací doby už ano. Proti Masopustově hlavičce se ovšem fantastickým zákrokem předvedl McGregor.

Nic dalšího se už v Edenu nestalo a Slavii tak čeká náročný úkol. Do Glasgow poletí s tím, že tam musí skórovat. K postupu potřebuje remízu se dvěma vstřelenými góly nebo jakoukoliv výhru.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (1163)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele