základní skupiny - skupina E, 6. kolo
10.12.2020 18:55 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

PSV na závěr rozdrtilo Omonii a vysloužilo si první místo

Ještě krátce po polovině odehraných zápasů ve skupině E to vypadalo, že vysoce favorizované PSV ani nepostoupí do vyřazovací fáze, nicméně teď díky třetí výhře nakonec poskočilo na první místo. Eindhovenský gigant si v domácím prostředí poradil s kyperským protivníkem ve vysokém poměru 4:0 a díky remíze španělské Granady s řeckým PAOK (0:0) obsadil vítěznou pozici s dvanácti body, španělský klub za sebou nechal o jediný bod.

Hosté skončili poslední čtvrtí se čtyřmi body na kontě, i přesto se za své působení určitě nemusí stydět. Domácí potvrzovali svou dominanci od samého začátku a protivníka vůbec k ničemu nepouštěli. Poprvé zahrozili ve 25. minutě, kdy z hranice šestnáctky napřáhl Ihattaren a pozorný brankář Fabiano skvěle vyrazil míč jednoruč před sebe. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta se dočkali vedoucí branky o deset minut později.

Na levé straně se nádherně uvolnil Max a posléze nahrál před branku, kde rozběhnutý Donyell Malen chladnokrevně napálil balón do branky. Vzápětí se postaral o překvapivou střelu z patnácti metrů Denzel Dumfries a dobře mířil do bližšího spodního rohu, ovšem Fabiano se vytáhl s parádním zákrokem. Domácí se mohli definitivně uklidnit krátce po odehrané hodině, neboť byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop.

Malen doslova přesprintoval českého krajánka Lecjakse a ten ho ani ne po dvou minutách strávených na trávníku nedovoleně poslal k zemi, skotský rozhodčí Clancy okamžitě ukázal na penaltový puntík. K němu se postavil Dumfries a zkušeně zamířil k levé tyči do protipohybu Fabiana. Neuběhlo ani dalších osm minut a penaltu zahrávala taktéž Omonia po nešťastné ruce Viergevera.

V klíčový okamžik ale selhal Jordi Gómez a pravou konstrukci minul o pár decimetrů. V následujícím průběhu se duel spíše dohrával, nicméně v nastaveném čase se hned dvakrát prosadil střídající Joël Piroe. Nejprve po výtečné kolmici Leina zkusil štěstí z ostrého úhlu a míč přeci jen usměrnil k protější konstrukci - 3:0. Ani ne o dvě minuty později znovu obdržel přihrávku od Leina, chytrou kličkou se zbavil bránícího Vítora Gomese a jako zkušený mazák zavěsil k pravé tyči, zoufalý Fabiano byl opět naprosto bez šance.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele