základní skupiny - skupina J, 3. kolo
05.11.2020 18:55 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Giovani Lo Celso a Son Heung-min (© AFP)

Tottenham drama nepřipustil, nad Ludogorcem povinně zvítězil

Fotbalistům Ludogorce se v Evropské lize nepodařilo aspoň remizovat ani na třetí pokus a i nadále zůstávají usazeni bez jediného získaného bodu na dně tabulky. Proti Tottenhamu plnili roli jasného outsidera, a i když do 62. minuty byli svému sokovi na dostřel, londýnský výběr si nakonec přece zajistil povinnou výhru, a napravil tak svůj poslední neúspěch v Antverpách.

Dokonce se tým kolem kouče Josého Mourinha vecpal do samotného velení skupiny J, neboť jeho belgický přemožitel doma v rámci tohoto kola padl s lineckým LASKem. Do Bulharska odjížděl Tottenham v dobrém rozmaru po vítězství nad Brightonem & Hove Albion, nesměl ovšem zapomínat, kterak se před několika týdny trápil v této zemi v předkole Evropské ligy.

Jestli v září proti Lokomotivu Plovdiv neskóroval během první půle ani jednou, přičemž možnou blamáž odvracel až v poslední pětiminutovce, pak nyní byl na razgradské půdě bezpochyby klidnější, protože na sklonku půlhodiny hry vedl hned o dvě branky. O tu první se postaral ve 13. minutě Kane, který hlavou využil pas po rohovém kopu Lucase Moury.

A ve 33. minutě si Brazilec s Angličanem role vyměnili, prvně jmenovaný překonal brankáře Ilieva a druhý si zapsal na své konto přesnou nahrávku. Bale totiž ze středu pole uvolnil na pravé straně Kana, ten pak nikým nehlídaný adresoval rychle přihrávku před bránu, odkud Lucas Moura lehce zacílil. Kane mimo jiné mohl skórovat již ve 2. a 6. minutě, jenže neuspěl.

V prvém případě totiž netrefil kýžený prostor mezi třemi tyčemi, při druhém zakončení orazítkoval pouze brankovou konstrukci. Jakmile se však gólostroj Tottenhamu rozjel naplno, hráli již dobře naladění hosté v pohodě a bezpečí. To jim nicméně narušila 50. minuta, kdy mužstvo dočasného trenéra Stanislava Genčeva zničehonic udeřilo.

Na svou levačku si rovnal míč za vápnem náhradník Tekpetey, napálil ale z blízkosti pouze bránícího Winkse. Balón se následně dostal obloukem za obranu Spurs, odrazil se přesně do cesty Keserüho, jenž z vyložené pozice snadno prostřelil marně reagujícího gólmana Harta. Tahle šance byla však v podstatě jedinou vážnější, ke které se Ludogorec propracoval.

Jinak měli The Lilywhites utkání pevně ve své režii. Už v 53. minutě mohl skórovat Carlos Vinícius, nebýt jeho nepřesné koncovky, a v 62. minutě nakonec jeho spoluhráč Lo Celso vyzrál na Ilieva, protože byl na konci povedené bleskové kombinace na jeden dotek. U tohoto gólu mimochodem asistoval Son, jenž byl po svém vystřídání na place sotva pár vteřin.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
Akinfeev

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý na zostavu s ohľadom na výkon v Antverpách. Dá Mourinho ešte šancu niektorym hráčom?

Hart - Aurier, Davinson, Dier, Davies - White, Winks - Lucas, Bale, Bergwijn - Vinicius

Reagovat
Rick_Mečoheň

Uvidíme, koho Mou myslel, když se vyjadřoval po Antverpách. Ve čvrtek bych ale rád viděl Viniho, Lucase, Balea a Auriera. Za mé hráči, kteří se mohou porvat o post v top jedenáctce (kromě Viniho, tam je pozice jasná ).Daviese jsem asi už zavrhl. Velká škoda toho Rodona, tahle skupina by byla ideální, aby se sehrál a chytil

Reagovat
Rick_Mečoheň

Abych nezapomněl... ještě samozřejmě Lo Celso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rostyg

Reagovat
Mates_Matesović

Winks udělá jednou za rok něco dobře a Kane to kopne do prdele

Reagovat
jk

Jsem teprve na cestě dom, tak čtu jen komentář ale něco mi uniklo? V Bulharsku jsou za brankou diváci?

Pěkný centr od rohového praporku nedokázal proměnit v gól Eric Dier (Tottenham). Svým hlavičkovým pokusem, z nebezpečné pozice ve vápně, ohrozil možná tak diváky vysoko za horní tyčkou branky

Reagovat
Mates_Matesović

Dneska mě to po dlouhý době baví, konečně je tam snaha hrát dopředu i během vedení. Ideálně přidat ještě jeden a pak pošetřit Kanea.

Reagovat
Mates_Matesović

Hojbjerg je fakt úžasnej, neuvěřitelně jsem si ho za tu krátkou dobu u nás oblíbil.

Reagovat
Cobra

Reagovat
smazaný uživatel

Pohoda z našej strany. Súper ale podpriemerný. Pokojne sme mohli dať ďalšie 3-4 góly.

Reagovat
YoungPyo1882

Znovu velká nuda, kvalita hry nepřesvědčila. Navíc ani nedostal šanci Dele

A Lo Celso mě tedy nepřesvědčuje, opravdu dobrý zápas zatím za Spurs neměl. Jsem ovšem zvědavý, zda mu tento goĺ už pomůže sbírat nějaké branky a asistence i v PL. Bylo by na čase.

Reagovat
smazaný uživatel

To by Lo Celso musel najprv hrať v PL. A keď hrá tak to nie je na AM. Nemá kde zbierať góly a asistencie.

Lo Celso nemal žiadnu, ale vobec žiadnu predsezónnu prípravu. I po začatí sezóny bol zranený. Takže jeho minutáž je pochopiteľná. Bude fajn.

Reagovat
FUnk

tak letosni sezonu zatim poradne nehral, ale minulou patril k tem nejlepsim hracum...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele