osmifinále - 1. zápasy
11.03.2021 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Lorenzo Pellegrini (© AFP)

AS Řím má k postupu blíž, Šachtaru dal tři branky

Římané si až nečekaně snadno poradili s ukrajinskou návštěvou, Fonseca po Braze překonal další část své minulosti. O branky domácího AS se postarali Pellegrini, El Shaarawy a Mancini.

Šachtar se znovu ukázal v Římě a hodlal potvrdit svou formu z ligy proti starému známému. Velkou stopu v nedávné historii ukrajinského týmu totiž zanechal Paulo Fonseca, aktuální trenér Vlků. A ten překvapil rozestavením, když nechal na lavičce Smallinga a do hry poslal falešnou devítku Mchitarjana.

První větší šanci si AS vypracovalo v sedmé minutě, když po rohovém kopu hlavičkoval míč Gonzalo Villar dobře k tyči, jenže mladík Trubin předvedl skvělý zákrok a jeho hlavičku vytěsnil mimo. AS hodně sázelo na dlouhé pasy za obranu Ukrajinců a jeden z nich mohl proměnit kapitán Lorenzo Pellegrini. Jenže sám před Trubinem mířil mimo a navíc se mu pískal centimetrový ofsajd.

Po trochu ospalejší kombinaci obou týmu se hra rozjela ve 23. minutě. Rychlou kombinaci na jeden dotyk táhl Pedro, který nahrál nabíhajícímu Pellegrinimu. Mladý římský odchovanec předstihl svého soka a před Trubinem neselhal - 1:0 pro domácí Vlky.

Šachtar mohl prakticky ihned odpovědět. Obrana AS podlehla mylnému názoru, že obránce Dodô už míč na hrací ploše nestihne. Jenže stihl. A přes alibisticky bránícího Cristanteho jej dopravil na malé vápno, kde jeho vybídku zakončoval Moraes. Jenže Pau López předvedl perfektní zákrok a zachránil svůj celek od inkasování.

Po třiceti minutách hosté nechtěně nahráli míč na kopačky Mchitarjana, někdejšího hráče právě Šachtaru, který zkoušel oblouček z velké dálky. Překopl ale o pár centimetrů i břevno. Následně musel pro zranění střídat a šanci dostal Borja Mayoral. Ten už byl na hřišti, když Pellegriniho roh prodloužil Cristante na zadní tyč, kde na něj Kumbulla jen těsně nedosáhl.

Jen tři minuty po změně stran se mezi úspěšné střelce mohl zapsat Moraes, jenže Pau López jeho střelu dobře viděl a tudíž snadno zneškodnil. Stejný hráč se po hodině hry skácel v pokutovém území AS k zemi a žádal penaltu, ale sudí Soares Dias to viděl jinak.

O chvíli později vypustil Mayoral krásnou asistencí do úniku střídajícího Stephana El Shaarawyho, který proplul přes dvojici obránců a pak obloučkem překonal i padajícího Trubina. Definitivní pojistku na první výhru dal jen o čtyři minuty později Gianluca Mancini, který si na zadní tyči poradil s obráncem a prodloužení Cristanteho poslal zblízka hlavou do sítě!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (20)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Houfi

3:0

Reagovat
Stannis Baratheon

Hodně optimistické.

Reagovat
Kincl

Ale je to blízko

Reagovat
Stannis Baratheon

No jo, Úkačka slaboučký... jak Šachťar, tak Dynamo. A to jsem oběma dnes na remízu věřil.

Reagovat
Kincl

Já věřil AS a i Villarealu, ale taky jsem čekal že United vyhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Reagovat
Stana95

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Largo

Budem rádi za těsnou výhru. Šachtar dá určitě gól. U nás Micki a Pellegrini.

Daje!

Reagovat
tlaci

Jestli budou na lavičce Solomon a Konopljanka tak to brazilci budou mít těžké. Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Theft90

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
AjaxFans

2-2

Reagovat
Eldarion

Roma veľmi dobrý výkon

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

K absolutnímu štěstí mi chyběl jen gól Mayorala. Jinak paráda.

Slovy nesmrtelného Vendittiho Grazie Roma!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele